pendik escort bayan
ak

Başkentte "8. Açık Hava Film Günleri" Başlıyor

Siyaset 22.05.2017 - 14:28, Güncelleme: 22.05.2017 - 14:28
 

Başkentte "8. Açık Hava Film Günleri" Başlıyor

CerModern tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen "8. Açık Hava Film Günleri" 24 Mayıs'ta başlayacak - Etkinlik kapsamında, 24-28 Mayıs tarihlerindeki gösterimler ücretsiz olacak

ANKARA (AA) - Ankara CerModern Sanat Merkezi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen "8. Açık Hava Film Günleri" 24 Mayıs'ta başlayacak.CerModern'den yapılan açıklamaya göre, 24 Mayıs'ta saat 20.30'da başlayacak "8. Açık Hava Film Günleri" kapsamında, ilk hafta her gün film gösterimi olacak. Gösterimler, ilk haftanın ardından Eylül sonuna kadar her hafta salı ve cumartesi günleri yapılacak. CerModern'de yapılacak gösterimler, 24-28 Mayıs'ta ücretsiz olacak. "Yeni Türkiye Sineması" başlığı altında ödüllü filmlerle başlayacak etkinlik kapsamında, uluslararası festivallerde ödül alan dünya sinemasının seçkin örnekleri izleyicilere sunulacak.İzleyici sayısının 800 kişiyle sınırlı tutulacağı gösterimlerde, Ankara'da yaşayan ve sinema salonlarında İngilizce çeviri eksikliği nedeniyle Türk filmlerini takip edemeyen yabancılar için Türk yapımı filmler İngilizce alt yazılı olacak. Yabancı yapım filmler ise Türkçe alt yazılı olarak sinemaseverlerle buluşturulacak.- İlk hafta hangi filmler var? "8. Açık Hava Film Günleri" kapsamında ilk hafta, 24 Mayıs'ta Pelin Kırca'nın yönetmenliğini üstlendiği "Aysız Bir Gece" ve Yeşim Ustaoğlu'nun yönettiği "Tereddüt" filmleriyle başlayacak. Yönetmenliğini ve senaryosunu Kerem Ayan'ın üstlendiği "Kılçık" ve Reha Erdem'in yönettiği "Koca Dünya" isimli filmler, 25 Mayıs'ta seyirciyle buluşacak.Yusuf Oranlı ve Emre Kızılçim'in yönetmenliğini üstlendiği "Anadolu'da Carmen Ruhu" ve Mehmet Can Mertoğlu'nun komedi filmi olan "Almüm" ise 26 Mayıs'ta beyazperdede olacak. Belgesel dalında gösterilecek filmler arasında yer alan Yavuz Selim Taşcıoğlu'nun yönettiği "Dağların Oğlu" ve dram türünde Kıvanç Sezer'in yönetmenliğini üstlendiği "Babamın Kanatları" isimli film, 27 Mayıs'ta gösterilecek. Azra Deniz Okyay'ın Sulukuleli iki dansçı kadının hikayesini anlattığı "Sulukule Mon Amour" belgeseli ve Zeki Demirkubuz'un "Kor" filminin gösterimi ise 28 Mayıs'ta yapılacak. Biletler, pazartesi hariç her gün 10.00-20.00 saatlerinde CerShop'tan veya etkinlik günü saat 17.30'dan itibaren CerModern bilet gişesinden temin edilebilecek.
CerModern tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen "8. Açık Hava Film Günleri" 24 Mayıs'ta başlayacak - Etkinlik kapsamında, 24-28 Mayıs tarihlerindeki gösterimler ücretsiz olacak

ANKARA (AA) - Ankara CerModern Sanat Merkezi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen "8. Açık Hava Film Günleri" 24 Mayıs'ta başlayacak.

CerModern'den yapılan açıklamaya göre, 24 Mayıs'ta saat 20.30'da başlayacak "8. Açık Hava Film Günleri" kapsamında, ilk hafta her gün film gösterimi olacak.

Gösterimler, ilk haftanın ardından Eylül sonuna kadar her hafta salı ve cumartesi günleri yapılacak.

CerModern'de yapılacak gösterimler, 24-28 Mayıs'ta ücretsiz olacak.

"Yeni Türkiye Sineması" başlığı altında ödüllü filmlerle başlayacak etkinlik kapsamında, uluslararası festivallerde ödül alan dünya sinemasının seçkin örnekleri izleyicilere sunulacak.

İzleyici sayısının 800 kişiyle sınırlı tutulacağı gösterimlerde, Ankara'da yaşayan ve sinema salonlarında İngilizce çeviri eksikliği nedeniyle Türk filmlerini takip edemeyen yabancılar için Türk yapımı filmler İngilizce alt yazılı olacak. Yabancı yapım filmler ise Türkçe alt yazılı olarak sinemaseverlerle buluşturulacak.

- İlk hafta hangi filmler var?

"8. Açık Hava Film Günleri" kapsamında ilk hafta, 24 Mayıs'ta Pelin Kırca'nın yönetmenliğini üstlendiği "Aysız Bir Gece" ve Yeşim Ustaoğlu'nun yönettiği "Tereddüt" filmleriyle başlayacak.

Yönetmenliğini ve senaryosunu Kerem Ayan'ın üstlendiği "Kılçık" ve Reha Erdem'in yönettiği "Koca Dünya" isimli filmler, 25 Mayıs'ta seyirciyle buluşacak.

Yusuf Oranlı ve Emre Kızılçim'in yönetmenliğini üstlendiği "Anadolu'da Carmen Ruhu" ve Mehmet Can Mertoğlu'nun komedi filmi olan "Almüm" ise 26 Mayıs'ta beyazperdede olacak.

Belgesel dalında gösterilecek filmler arasında yer alan Yavuz Selim Taşcıoğlu'nun yönettiği "Dağların Oğlu" ve dram türünde Kıvanç Sezer'in yönetmenliğini üstlendiği "Babamın Kanatları" isimli film, 27 Mayıs'ta gösterilecek.

Azra Deniz Okyay'ın Sulukuleli iki dansçı kadının hikayesini anlattığı "Sulukule Mon Amour" belgeseli ve Zeki Demirkubuz'un "Kor" filminin gösterimi ise 28 Mayıs'ta yapılacak.

Biletler, pazartesi hariç her gün 10.00-20.00 saatlerinde CerShop'tan veya etkinlik günü saat 17.30'dan itibaren CerModern bilet gişesinden temin edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.