pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Başkentte 100 Bine Yakın Sokak Hayvanı Var

22.09.2017 - 12:13, Güncelleme: 22.09.2017 - 12:13
 

Başkentte 100 Bine Yakın Sokak Hayvanı Var

Büyükşehir Belediyesince, son 20 ayda sokak hayvanlarına ücretsiz olarak 272 bin veterinerlik hizmeti verilirken "kısırlaştır-aşılat-yaşat" programı için 13 milyon lira harcandı

ANKARA (AA) - Büyükşehir Belediyesince, son 20 ayda sokak hayvanlarına ücretsiz olarak 272 bin veterinerlik hizmeti verilirken "kısırlaştır-aşılat-yaşat" programı için 13 milyon lira harcandı.Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da 100 bine yakın sokak hayvanı bulunuyor.Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Veteriner Şube Müdürü Paşa Enver Baysa, son 20 ayda sokak hayvanlarına 272 bin veterinerlik hizmeti verildiğini belirterek hayvanların barındırılması, bakımı, beslenmesi ve çip takılarak kayıt altına alınması gibi hizmetler için Büyükşehir Belediyesince 13 milyon lira harcandığını kaydetti.Baysa, sokak hayvanlarının Avrupa Birliği standartları ve Türkiye'deki yasal mevzuata uygun şekilde yaşamaları için Büyükşehir Belediyesince muayene, tedavi, kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin yapıldığını bildirdi.- Çevre kentlerdeki köpekler Ankara'ya bırakılıyorŞube Müdürü Baysa, Ankara çevresindeki bazı il ve ilçelerdeki yerel yönetimlerin, bölgelerindeki sokak hayvanlarını kısırlaştırıp aşılayarak kayıt altına almakla yükümlü olmalarına rağmen topladıkları köpekleri Ankara'ya getirerek sokaklara bıraktıklarını aktardı.Baysa, "Ankaralılar bu tür uygulamaları gördükleri takdirde, bunları cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip Büyükşehir Belediyesinin Alo 153 numaralı telefonuna ihbar etsinler. Bu büyük sorunun üstesinden ancak halkımızın desteğiyle birlikte geliriz." ifadelerini kullandı.- Sokak hayvanları çiple takip ediliyorBüyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığınca, sokaklarda yaşayan başıboş köpekler, hayvan nakil araçları ile toplanarak Kurtuluş Parkı Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi ile Sincan Bakım Merkezi ve Geçici Barınağı'na veya Gölbaşı ilçesindeki barınağa götürülüyor.Bu merkezlerde sağlık kontrolünden geçirilen sokak hayvanları eğer sorunları varsa tedavi ediliyor ve gerekli aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırılıyor. Derilerinin altına yerleştirilen çipe hayvanla ilgili gerekli bilgiler yükleniyor. Hayvanlar bakım ve tedavilerinin ardından Avrupa Birliği normlarına uygun olarak sağlıklı şekilde, yaşam alanı olan sokaklara bırakılıyor.
Büyükşehir Belediyesince, son 20 ayda sokak hayvanlarına ücretsiz olarak 272 bin veterinerlik hizmeti verilirken "kısırlaştır-aşılat-yaşat" programı için 13 milyon lira harcandı

ANKARA (AA) - Büyükşehir Belediyesince, son 20 ayda sokak hayvanlarına ücretsiz olarak 272 bin veterinerlik hizmeti verilirken "kısırlaştır-aşılat-yaşat" programı için 13 milyon lira harcandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da 100 bine yakın sokak hayvanı bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Veteriner Şube Müdürü Paşa Enver Baysa, son 20 ayda sokak hayvanlarına 272 bin veterinerlik hizmeti verildiğini belirterek hayvanların barındırılması, bakımı, beslenmesi ve çip takılarak kayıt altına alınması gibi hizmetler için Büyükşehir Belediyesince 13 milyon lira harcandığını kaydetti.

Baysa, sokak hayvanlarının Avrupa Birliği standartları ve Türkiye'deki yasal mevzuata uygun şekilde yaşamaları için Büyükşehir Belediyesince muayene, tedavi, kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin yapıldığını bildirdi.

- Çevre kentlerdeki köpekler Ankara'ya bırakılıyor

Şube Müdürü Baysa, Ankara çevresindeki bazı il ve ilçelerdeki yerel yönetimlerin, bölgelerindeki sokak hayvanlarını kısırlaştırıp aşılayarak kayıt altına almakla yükümlü olmalarına rağmen topladıkları köpekleri Ankara'ya getirerek sokaklara bıraktıklarını aktardı.

Baysa, "Ankaralılar bu tür uygulamaları gördükleri takdirde, bunları cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip Büyükşehir Belediyesinin Alo 153 numaralı telefonuna ihbar etsinler. Bu büyük sorunun üstesinden ancak halkımızın desteğiyle birlikte geliriz." ifadelerini kullandı.

- Sokak hayvanları çiple takip ediliyor

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığınca, sokaklarda yaşayan başıboş köpekler, hayvan nakil araçları ile toplanarak Kurtuluş Parkı Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi ile Sincan Bakım Merkezi ve Geçici Barınağı'na veya Gölbaşı ilçesindeki barınağa götürülüyor.

Bu merkezlerde sağlık kontrolünden geçirilen sokak hayvanları eğer sorunları varsa tedavi ediliyor ve gerekli aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırılıyor. Derilerinin altına yerleştirilen çipe hayvanla ilgili gerekli bilgiler yükleniyor. Hayvanlar bakım ve tedavilerinin ardından Avrupa Birliği normlarına uygun olarak sağlıklı şekilde, yaşam alanı olan sokaklara bırakılıyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.