pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Başkentin Atıkları Enerjiye Dönüşüyor

13.12.2017 - 11:28, Güncelleme: 13.12.2017 - 11:28
 

Başkentin Atıkları Enerjiye Dönüşüyor

Başkentteki tıbbi ve endüstriyel atıklar Sincan'da hizmet veren Entegre Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi'nde yakılarak elektrik enerjisine çevriliyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesine, Sincan'da hizmet veren Entegre Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisinde, günde ortalama 230 ton endüstriyel atık yakılarak enerjiye çevriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara'daki tıbbi ve endüstriyel atıkların özel yöntemlerle ayrıştırılarak depolanması, taşınması ve imhası için örnek bir uygulama yapılıyor.Bu kapsamda, Sincan Çadırtepe Katı Atık Depolama alanında hizmet veren ve Türkiye'nin bu alanda en büyük tesisi olduğu belirtilen Entegre Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi'nde günde ortalama 230 ton endüstriyel atık, yakılarak yok ediliyor. Tesisi Büyükşehir Belediyesi'nden 49 yıllığına kiralayan Invest Trading - Consulting (ITC) şirketince, Türkiye'nin dört bir yanından gelen günlük ortalama 200 ton endüstriyel atık ve başkentte toplanan günlük ortalama 30 tonluk tıbbi atık, niteliğine ve tehlike derecesine göre sınıflandırıldıktan sonra bin ila bin 500 derecede çevre sağlığı standartlarına uygun şekilde yakılarak gaza dönüştürülüyor. Açığa çıkan gazdan elde edilen "syngaz", elektrik enerjisine çevrilerek tesisin ısıtmasında kullanılırken gazlaştırma işlemi sonrasında kalan yüzde 10'luk kül, kimyasal analizden geçirilerek nihai depolama alanlarında inşa edilen özel yalıtımlı bölmelerde uluslararası standartlara uygun şekilde depolanıyor. Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi, yılda 100 bin ton ara depolama, 100 bin ton gazlaştırma ve yakma ile 200 bin ton nihai depolama kapasitesine sahip ünitelerinden oluşuyor. Tesiste ayrıca tıbbi atıklar için 300 tonluk bir soğuk hava deposu da bulunuyor.
Başkentteki tıbbi ve endüstriyel atıklar Sincan'da hizmet veren Entegre Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi'nde yakılarak elektrik enerjisine çevriliyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesine, Sincan'da hizmet veren Entegre Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisinde, günde ortalama 230 ton endüstriyel atık yakılarak enerjiye çevriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara'daki tıbbi ve endüstriyel atıkların özel yöntemlerle ayrıştırılarak depolanması, taşınması ve imhası için örnek bir uygulama yapılıyor.

Bu kapsamda, Sincan Çadırtepe Katı Atık Depolama alanında hizmet veren ve Türkiye'nin bu alanda en büyük tesisi olduğu belirtilen Entegre Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi'nde günde ortalama 230 ton endüstriyel atık, yakılarak yok ediliyor.

Tesisi Büyükşehir Belediyesi'nden 49 yıllığına kiralayan Invest Trading - Consulting (ITC) şirketince, Türkiye'nin dört bir yanından gelen günlük ortalama 200 ton endüstriyel atık ve başkentte toplanan günlük ortalama 30 tonluk tıbbi atık, niteliğine ve tehlike derecesine göre sınıflandırıldıktan sonra bin ila bin 500 derecede çevre sağlığı standartlarına uygun şekilde yakılarak gaza dönüştürülüyor.

Açığa çıkan gazdan elde edilen "syngaz", elektrik enerjisine çevrilerek tesisin ısıtmasında kullanılırken gazlaştırma işlemi sonrasında kalan yüzde 10'luk kül, kimyasal analizden geçirilerek nihai depolama alanlarında inşa edilen özel yalıtımlı bölmelerde uluslararası standartlara uygun şekilde depolanıyor.

Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi, yılda 100 bin ton ara depolama, 100 bin ton gazlaştırma ve yakma ile 200 bin ton nihai depolama kapasitesine sahip ünitelerinden oluşuyor. Tesiste ayrıca tıbbi atıklar için 300 tonluk bir soğuk hava deposu da bulunuyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.