pendik escort bayan
ak

Başkan Üner'den Anız Yangını Uyarısı

27.06.2018 - 12:33, Güncelleme: 27.06.2018 - 12:33
 

Başkan Üner'den Anız Yangını Uyarısı

KONYA (AA) - Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, ilçede hububat hasadının başlamasıyla birlikte artan anız yangını riski konusunda uyarılarda...

KONYA (AA) - Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, ilçede hububat hasadının başlamasıyla birlikte artan anız yangını riski konusunda uyarılarda bulundu.Üner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede hububat hasadının başlamasıyla birlikte anız yangını riskinin arttığını, bu konuda çiftçilerin ve biçerdöver işletmecilerinin dikkatli olması gerektiğini belirtti.Zararları nedeniyle modern tarımda anız yakmaya yer olmadığını ifade eden Üner, şöyle konuştu:"Ülkemizde 1993 yılından beri anız yakılması yasaklandı. Anız yangınları toprakta kalan kök ve sapların yanı sıra, toprağın bütün enerjisini barındıran, besin elementlerini, suyu tutan, verimi sağlayan organik maddeleri de yakmaktadır. Kaybedilen organik maddeyi telafi etmek için bir sonraki yıl üretici daha fazla gübreleme yapmak zorunda kalmaktadır. Dünyada tarım arazilerinin verimliliğini artırmak için çeşitli çalışmalar yapılırken, ülkemizde arazi sahipleri tarafından anızlar yakılmak suretiyle toprak yapısının bozulmasına, verimsizleşmesine neden olunmaktadır."Üner, tarla sahipleri tarafından anız yangınını önlemek için tüm tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.
KONYA (AA) - Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, ilçede hububat hasadının başlamasıyla birlikte artan anız yangını riski konusunda uyarılarda...

KONYA (AA) - Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, ilçede hububat hasadının başlamasıyla birlikte artan anız yangını riski konusunda uyarılarda bulundu.

Üner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede hububat hasadının başlamasıyla birlikte anız yangını riskinin arttığını, bu konuda çiftçilerin ve biçerdöver işletmecilerinin dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Zararları nedeniyle modern tarımda anız yakmaya yer olmadığını ifade eden Üner, şöyle konuştu:

"Ülkemizde 1993 yılından beri anız yakılması yasaklandı. Anız yangınları toprakta kalan kök ve sapların yanı sıra, toprağın bütün enerjisini barındıran, besin elementlerini, suyu tutan, verimi sağlayan organik maddeleri de yakmaktadır. Kaybedilen organik maddeyi telafi etmek için bir sonraki yıl üretici daha fazla gübreleme yapmak zorunda kalmaktadır. Dünyada tarım arazilerinin verimliliğini artırmak için çeşitli çalışmalar yapılırken, ülkemizde arazi sahipleri tarafından anızlar yakılmak suretiyle toprak yapısının bozulmasına, verimsizleşmesine neden olunmaktadır."

Üner, tarla sahipleri tarafından anız yangınını önlemek için tüm tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.