pendik escort bayan
ak

Başbakan Başdanışmanı Şen:

01.03.2017 - 21:58, Güncelleme: 01.03.2017 - 21:58
 

Başbakan Başdanışmanı Şen:

"Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye kendini kazanacak. Bu sistemle yönetilmeye başlandığında kendini geri kazanacak. Bu vesayet odaklarını 15 Temmuz’da gömmüştük, 16 Nisan'da da mezar taşlarını dikelim, bu iş bitsin"

YOZGAT (AA) - Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, "Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye kendini kazanacak. Bu sistemle yönetilmeye başlandığında kendini geri kazanacak. Bu vesayet odaklarını 15 Temmuz’da gömmüştük, 16 Nisan'da da mezar taşlarını dikelim, bu iş bitsin." dedi.Şen, Cihannüma Yozgat Şubesi'nin Büyük Sinema Salonu'nda düzenlenen, "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, artık eski Türkiye'nin olmadığını söyledi.Yeni bir Türkiye olduğunu vurgulayan Şen, "Büyük Türkiye var, güçlü Türkiye var. Bu güçlü Türkiye'ye güçlü bir liderlik lazım. Bir üçgenimiz var, güçlü liderlik, büyük Türkiye ve yüksek milli duygular. Türkiye bu üçgende olacak. İrtibatta olduğumuz pek çok ülkenin başında güçlü liderler var. Ama sadece şahısları değil oradaki liderlik müessesi de güçlü. Bazı liderlerin de ne yapacağı belli değil. Onlardan birisi yakında Amerika'nın başına geçti. Türkiye'de, hızlı düşünebilen, hızlı kararlar alabilen, güçlü bir şekilde onu uygulayabilen liderliğe ihtiyaç var. Yani tek bir araba, tek direksiyon ve gaza basıp gideceğiz. Bir koalisyon hükümetiyle 15 Temmuz'a yakalansaydık batardık." diye konuştu.Şen, parlamenter sistemin krallığa uygun olduğu görüşünü savunarak, "Dünyanın bir kısmı krallıkla yönetilir. Krallıkla yönetilen ülkelerin birkaç tanesi hariç geri kalan tamamı parlamenter sistemle yönetilir. Başkanlık sisteminden krallık çıkmaz. Çünkü başkan ya da bizim modelimizde Cumhurbaşkanlığı siteminde, cumhurbaşkanı en üstte. En üstün üzerine ne koyacaksın daha? Ama parlamenter sistemde öyle değil. Parlamenter sistemde başbakan var başbakanın üzerine sultan koyabilirsiniz, kral koyabilirsiniz, padişah koyabilirsiniz ya da cumhurbaşkanını koyarsın. Ama hakikat değişmez." ifadelerini kullandı.Başkanlık sisteminde krallık olamayacağını belirten Şen, konuşmasını şöyle noktaladı:"Yapı buna müsait değil. Diyorlar ki, 'Sen kral olmak istiyorsun.' Ama Cumhurbaşkanımız diyor ki, 'Ben sana dokunursam sen de bana dokunabilmelisin. Sen yaptığından sorumluysan ben de yaptığımdan sorumlu olmalıyım. Sen yaptığın bir suçtan dolayı ceza alıyorsan ben de ceza alabilmeliyim. Sen görevinden azledilebiliyorsan ben de azledilebilmeliyim.' Diyorlar ki, 'Anladık sen kral olmak istiyorsun.' Benim söyleyebileceğim hiçbir şey kalmıyor. Böyle saçmalık olmaz. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye kendini kazanacak. Bu sistemle yönetilmeye başlandığında kendini geri kazanacak. Bu vesayet odaklarını 15 Temmuz’da gömmüştük, 16 Nisan'da da mezar taşlarını dikelim, bu iş bitsin."
"Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye kendini kazanacak. Bu sistemle yönetilmeye başlandığında kendini geri kazanacak. Bu vesayet odaklarını 15 Temmuz’da gömmüştük, 16 Nisan'da da mezar taşlarını dikelim, bu iş bitsin"

YOZGAT (AA) - Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, "Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye kendini kazanacak. Bu sistemle yönetilmeye başlandığında kendini geri kazanacak. Bu vesayet odaklarını 15 Temmuz’da gömmüştük, 16 Nisan'da da mezar taşlarını dikelim, bu iş bitsin." dedi.

Şen, Cihannüma Yozgat Şubesi'nin Büyük Sinema Salonu'nda düzenlenen, "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, artık eski Türkiye'nin olmadığını söyledi.

Yeni bir Türkiye olduğunu vurgulayan Şen, "Büyük Türkiye var, güçlü Türkiye var. Bu güçlü Türkiye'ye güçlü bir liderlik lazım. Bir üçgenimiz var, güçlü liderlik, büyük Türkiye ve yüksek milli duygular. Türkiye bu üçgende olacak. İrtibatta olduğumuz pek çok ülkenin başında güçlü liderler var. Ama sadece şahısları değil oradaki liderlik müessesi de güçlü. Bazı liderlerin de ne yapacağı belli değil. Onlardan birisi yakında Amerika'nın başına geçti. Türkiye'de, hızlı düşünebilen, hızlı kararlar alabilen, güçlü bir şekilde onu uygulayabilen liderliğe ihtiyaç var. Yani tek bir araba, tek direksiyon ve gaza basıp gideceğiz. Bir koalisyon hükümetiyle 15 Temmuz'a yakalansaydık batardık." diye konuştu.

Şen, parlamenter sistemin krallığa uygun olduğu görüşünü savunarak, "Dünyanın bir kısmı krallıkla yönetilir. Krallıkla yönetilen ülkelerin birkaç tanesi hariç geri kalan tamamı parlamenter sistemle yönetilir. Başkanlık sisteminden krallık çıkmaz. Çünkü başkan ya da bizim modelimizde Cumhurbaşkanlığı siteminde, cumhurbaşkanı en üstte. En üstün üzerine ne koyacaksın daha? Ama parlamenter sistemde öyle değil. Parlamenter sistemde başbakan var başbakanın üzerine sultan koyabilirsiniz, kral koyabilirsiniz, padişah koyabilirsiniz ya da cumhurbaşkanını koyarsın. Ama hakikat değişmez." ifadelerini kullandı.

Başkanlık sisteminde krallık olamayacağını belirten Şen, konuşmasını şöyle noktaladı:

"Yapı buna müsait değil. Diyorlar ki, 'Sen kral olmak istiyorsun.' Ama Cumhurbaşkanımız diyor ki, 'Ben sana dokunursam sen de bana dokunabilmelisin. Sen yaptığından sorumluysan ben de yaptığımdan sorumlu olmalıyım. Sen yaptığın bir suçtan dolayı ceza alıyorsan ben de ceza alabilmeliyim. Sen görevinden azledilebiliyorsan ben de azledilebilmeliyim.' Diyorlar ki, 'Anladık sen kral olmak istiyorsun.' Benim söyleyebileceğim hiçbir şey kalmıyor. Böyle saçmalık olmaz. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye kendini kazanacak. Bu sistemle yönetilmeye başlandığında kendini geri kazanacak. Bu vesayet odaklarını 15 Temmuz’da gömmüştük, 16 Nisan'da da mezar taşlarını dikelim, bu iş bitsin."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.