pendik escort bayan
ak

Başarısızlık Zirvesi

Spor 28.10.2016 - 13:28, Güncelleme: 28.10.2016 - 13:28
 

Başarısızlık Zirvesi

Boyner Holding Başkan Yardımcısı Türkmenoğlu:- "Güçlü, iyi ve doğru yönlerimize yatırım yaparak başarılı olabiliriz. Bizi zayıf kılan yönlere yatırım yaparsak ancak ortalama olarak başarılı oluruz"

İSTANBUL (AA) - Boyner Holding Başkan Yardımcısı İdil Türkmenoğlu, "Güçlü, iyi ve doğru yönlerimize yatırım yaparak başarılı olabiliriz. Bizi zayıf kılan yönlere yatırım yaparsak ancak ortalama olarak başarılı oluruz." dedi.Türkmenoğlu, İstanbul Gençlik Platformu'nun düzenlediği "Başarısızlık Zirvesi"nde yaptığı açıklamada, hayatta neyin başarı veya başarısızlık olduğunun çok daha sonra ortaya çıktığını söyledi.Türkmenoğlu, şunları kaydetti: "Aslında hayat boyu sürekli geliştirilmesi gereken yönler üzerine konuşuyoruz. Ama aslında güçsüz yönlerimizin peşinden koşuyoruz. Güçlü yönlerimize, iyi ve doğru yönlerimize yatırım yaparak başarılı olabiliriz. Bizi zayıf kılan yönlere yatırım yaparsak ancak ortalama olarak başarılı oluruz. Yapamadığımız şeylere yatırım yaparsak ancak ortalama derecede başarılı olabiliriz. Yapamadıklarımıza değil, herkesten daha iyi ve daha güzel yaptığımız şeylere yatırım yapmalıyız.Kötü yönler gibi görünen şeyler aslında çevremizdekilerin bize koyduğu etiketler olabilir. Y kuşağı denen gençlere sabırsız diyorlar. Ama onlar sabırsız değil, bence çabuk öğreniyorlar. Bazılarına dik kafalı diyorlar ama aslında onlar özgür düşünüyorlar. Başarı kavramı da bakış açısına göre değişebiliyor."Şirketlerdeki yöneticilerin personelini denemeye cesaretlendirmesi gerektiğini vurgulayan Türkmenoğlu, "Denemezsek başaramayız. Yapamadığımız şeyleri önemsizleştirmek, kafaya takmamak da çok önemli. Hayat size iyi yönlerinizi iyi parlattığınız sürece başarı getiriyor. İş mülakatlarında da kendinizi nasıl geliştirdiğinizi gösteren bir hikayenizin olması lazım. İyimserlik öğrenilen bir davranış. Bir konudaki başarısızlığınızda 'bu başarısızlık kapsamlı mı, kalıcı mı, kişisel gayretimle engelleyebilir miyim’ diye sormalısınız." şeklinde konuştu. - "Başarı, ısrar ve sebattan geçer"Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurutluoğlu da "İmkansız, ileride imkanlı olacak olan bir kavram. Başarısız olmak da ileride başarılı olacakların şimdiki halidir. Başarı, ısrar ve sebattan geçer. Başarı, geçmişte harcanan saatlerce emek ve dökülen alın terinin ürünüdür. Alın teri her şeyi yener. Meslekte heyecanınız size başarı getirir. İrade ve alın teri her şeyi çözer. İradeyi gösterirseniz başarılmayacak hiçbir şey yoktur." ifadelerini kullandı. Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ise başarının parayla ölçülen bir şey olmadığını vurgulayarak, başarının göreceli bir kavram olduğunu söyledi. Tahincioğlu, girişimciliğin bir mecburiyet değil, bir seçenek olduğunu, "Girişimciliğin başlangıcı da başarısızlıktan ders almaktır. Başarısızlıktan korkmayın." dedi.Zirvede daha sonra İstanbul Gençlik Platformu Başkanı Doğa Can Coşar, konuşmacılara plaket sundu.
Boyner Holding Başkan Yardımcısı Türkmenoğlu:- "Güçlü, iyi ve doğru yönlerimize yatırım yaparak başarılı olabiliriz. Bizi zayıf kılan yönlere yatırım yaparsak ancak ortalama olarak başarılı oluruz"

İSTANBUL (AA) - Boyner Holding Başkan Yardımcısı İdil Türkmenoğlu, "Güçlü, iyi ve doğru yönlerimize yatırım yaparak başarılı olabiliriz. Bizi zayıf kılan yönlere yatırım yaparsak ancak ortalama olarak başarılı oluruz." dedi.

Türkmenoğlu, İstanbul Gençlik Platformu'nun düzenlediği "Başarısızlık Zirvesi"nde yaptığı açıklamada, hayatta neyin başarı veya başarısızlık olduğunun çok daha sonra ortaya çıktığını söyledi.

Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"Aslında hayat boyu sürekli geliştirilmesi gereken yönler üzerine konuşuyoruz. Ama aslında güçsüz yönlerimizin peşinden koşuyoruz. Güçlü yönlerimize, iyi ve doğru yönlerimize yatırım yaparak başarılı olabiliriz. Bizi zayıf kılan yönlere yatırım yaparsak ancak ortalama olarak başarılı oluruz. Yapamadığımız şeylere yatırım yaparsak ancak ortalama derecede başarılı olabiliriz. Yapamadıklarımıza değil, herkesten daha iyi ve daha güzel yaptığımız şeylere yatırım yapmalıyız.

Kötü yönler gibi görünen şeyler aslında çevremizdekilerin bize koyduğu etiketler olabilir. Y kuşağı denen gençlere sabırsız diyorlar. Ama onlar sabırsız değil, bence çabuk öğreniyorlar. Bazılarına dik kafalı diyorlar ama aslında onlar özgür düşünüyorlar. Başarı kavramı da bakış açısına göre değişebiliyor."

Şirketlerdeki yöneticilerin personelini denemeye cesaretlendirmesi gerektiğini vurgulayan Türkmenoğlu, "Denemezsek başaramayız. Yapamadığımız şeyleri önemsizleştirmek, kafaya takmamak da çok önemli. Hayat size iyi yönlerinizi iyi parlattığınız sürece başarı getiriyor. İş mülakatlarında da kendinizi nasıl geliştirdiğinizi gösteren bir hikayenizin olması lazım. İyimserlik öğrenilen bir davranış. Bir konudaki başarısızlığınızda 'bu başarısızlık kapsamlı mı, kalıcı mı, kişisel gayretimle engelleyebilir miyim’ diye sormalısınız." şeklinde konuştu.


- "Başarı, ısrar ve sebattan geçer"


Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurutluoğlu da "İmkansız, ileride imkanlı olacak olan bir kavram. Başarısız olmak da ileride başarılı olacakların şimdiki halidir. Başarı, ısrar ve sebattan geçer. Başarı, geçmişte harcanan saatlerce emek ve dökülen alın terinin ürünüdür. Alın teri her şeyi yener. Meslekte heyecanınız size başarı getirir. İrade ve alın teri her şeyi çözer. İradeyi gösterirseniz başarılmayacak hiçbir şey yoktur." ifadelerini kullandı.

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ise başarının parayla ölçülen bir şey olmadığını vurgulayarak, başarının göreceli bir kavram olduğunu söyledi.

Tahincioğlu, girişimciliğin bir mecburiyet değil, bir seçenek olduğunu, "Girişimciliğin başlangıcı da başarısızlıktan ders almaktır. Başarısızlıktan korkmayın." dedi.

Zirvede daha sonra İstanbul Gençlik Platformu Başkanı Doğa Can Coşar, konuşmacılara plaket sundu.




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.