pendik escort bayan
ak

Barzani yönetimi Malikiyi tehdit etti!

Asayiş 08.07.2014 - 23:43, Güncelleme: 08.07.2014 - 23:43
 

Barzani yönetimi Malikiyi tehdit etti!

Irak'taki Kürdistan Özerk Yönetimi, Bağdat'taki Maliki yönetiminin Kürt kontrolündeki bölgeleri bir kez daha bombalaması halinde karşılık vereceklerini açıkladı.

IŞİD'in Musul'u almasının ardından statüsü belirlenmemiş Kerkük'ü kontrol altına alan Kürtler Bağdat'taki Maliki hükümetine meydan okudu. Maliki'ye bağlı uçakların Kürt kontrolündeki Tuzhurmatu'yu bombalamasına tepki gösteren Kürt yönetimi bunun bir daha tekrarlanmaması uyarısı yaptı. "KARŞILIK VERECEĞİZ" Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesut Barzani'nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Hemin Havrami Al Jazeera'nın sorularını yanıtlarken, Tuzhurmatu'ya yönelik hava bombardımanını kınadı. Havrami, "Bu hükümetin bir mesajı mı? Umarım öyle değildir. Eğer Peşmerge'yi güç kullanarak tehdit edebileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Teröristlerin kontrolünde olmayan bölgelerdeki sivilleri hedef alırlarsa peşmerge onları koruyacak ve karşılık verecektir" dedi.   "SUNNİLERİN DE KENDİ DEVLETİNİ KURMA HAKKI VAR"   Havrami, Irak'ın 'hiçbir zaman bir Ulus devlet olarak var olmadığını' savunurken, "Sünnilerin de kendi devletlerini kurmayı hak ettiklerine inanıyoruz" diye konuştu. Bağımsızlıklarını ilan ettikleri takdirde Bağdat'tan gelecek ulusal bütçeden mahrum kalacakları hatırlatıldığındaysa Havrami, "Biz de petrolün nasıl kullanılacağı ve Mali açığın kapatılması hususlarında Musul ve Kerkük'teki bölgesel konseylerle işbirliği yaparız" yanıtını verdi.   KAYNAK: Aljazeera
Irak'taki Kürdistan Özerk Yönetimi, Bağdat'taki Maliki yönetiminin Kürt kontrolündeki bölgeleri bir kez daha bombalaması halinde karşılık vereceklerini açıkladı.

IŞİD'in Musul'u almasının ardından statüsü belirlenmemiş Kerkük'ü kontrol altına alan Kürtler Bağdat'taki Maliki hükümetine meydan okudu. Maliki'ye bağlı uçakların Kürt kontrolündeki Tuzhurmatu'yu bombalamasına tepki gösteren Kürt yönetimi bunun bir daha tekrarlanmaması uyarısı yaptı.


"KARŞILIK VERECEĞİZ"

Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesut Barzani'nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Hemin Havrami Al Jazeera'nın sorularını yanıtlarken, Tuzhurmatu'ya yönelik hava bombardımanını kınadı.

Havrami, "Bu hükümetin bir mesajı mı? Umarım öyle değildir. Eğer Peşmerge'yi güç kullanarak tehdit edebileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Teröristlerin kontrolünde olmayan bölgelerdeki sivilleri hedef alırlarsa peşmerge onları koruyacak ve karşılık verecektir" dedi.

 

"SUNNİLERİN DE KENDİ DEVLETİNİ KURMA HAKKI VAR"

 

Havrami, Irak'ın 'hiçbir zaman bir Ulus devlet olarak var olmadığını' savunurken, "Sünnilerin de kendi devletlerini kurmayı hak ettiklerine inanıyoruz" diye konuştu.

Bağımsızlıklarını ilan ettikleri takdirde Bağdat'tan gelecek ulusal bütçeden mahrum kalacakları hatırlatıldığındaysa Havrami, "Biz de petrolün nasıl kullanılacağı ve Mali açığın kapatılması hususlarında Musul ve Kerkük'teki bölgesel konseylerle işbirliği yaparız" yanıtını verdi.

 

KAYNAK: Aljazeera

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.