pendik escort bayan
ak

Barzani: Bağımsızlık Kürtlerin Hakkı Geri Adım Atmayacağız

Asayiş 09.07.2014 - 14:45, Güncelleme: 09.07.2014 - 14:45
 

Barzani: Bağımsızlık Kürtlerin Hakkı Geri Adım Atmayacağız

IKBY Başkanı Barzani, bağımsızlığın ve bağımsızlık için yapılacak referandumun Kürtlerin de hakkı olduğunu ve bundan geri adım atmayacaklarını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Irak halklarına yönelik Arapça yayımladığı mesajda, bağımsızlığın ve bağımsızlık için yapılacak referandumun Kürtlerin de hakkı olduğunu ve bundan geri adım atmayacaklarını söyledi. "IRAK'IN PARASI KÜRTLERE KARŞI KULLANILIYOR" Irak'ta yaşayan halklara yönelik Arapça bir mesaj yayımlayan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Irak'ta yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin internet sitesinde yayınlanan mesajda Barzani, Irak merkezi hükümetinin Kürt halkına karşı kirli bir kampanya başlattığını ifade ederek, "Hükümetin tüm kurumları bu kampanyada kullanılıyor. Merkezi yönetim, Irak'ın paralarını Kürtlere karşı yürütülen kampanyada kullanıyor" dedi. REFERANDUM KÜRTLERİN DE HAKKI Bağımsızlığın ve bağımsızlık için yapılacak olan referandumun Kürtlerin de hakkı olduğunu ve bundan geri adım atmayacaklarını söyleyen Barzani, "Yıllarca anayasanın uygulanmasını bekledik ama, Maliki anayasayı ihlal etmekten hiçbir zaman geri durmadı. Bunun neticesinde de Irak felaketten felakete sürüklendi. Irak'ta, yaşananlardan Irak'ı yeni bir diktatörlük versiyonu ile yönetmek isteyenler sorumludur" dedi. "MALİKİ UYARILARIMIZI CİDDİYE ALMADI" Mesut Barzani, Irak'ın şu anda çok hassas bir süreçten geçtiğini, Maliki yine Başbakanlıkta ısrar ederse, herkesin Irak eski günlerine geri dönemeyeceğini bildiğini ifade ederek, "Maliki her zaman anayasayı ayaklar altına aldı. IŞİD konusundaki uyarılarımızı Maliki ciddiye almadı" dedi.
IKBY Başkanı Barzani, bağımsızlığın ve bağımsızlık için yapılacak referandumun Kürtlerin de hakkı olduğunu ve bundan geri adım atmayacaklarını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut BarzaniIrak halklarına yönelik Arapça yayımladığı mesajda, bağımsızlığın ve bağımsızlık için yapılacak referandumun Kürtlerin de hakkı olduğunu ve bundan geri adım atmayacaklarını söyledi.

"IRAK'IN PARASI KÜRTLERE KARŞI KULLANILIYOR"

Irak'ta yaşayan halklara yönelik Arapça bir mesaj yayımlayan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut BarzaniIrak'ta yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin internet sitesinde yayınlanan mesajda Barzani, Irak merkezi hükümetinin Kürt halkına karşı kirli bir kampanya başlattığını ifade ederek, "Hükümetin tüm kurumları bu kampanyada kullanılıyor. Merkezi yönetim, Irak'ın paralarını Kürtlere karşı yürütülen kampanyada kullanıyor" dedi.

REFERANDUM KÜRTLERİN DE HAKKI

Bağımsızlığın ve bağımsızlık için yapılacak olan referandumun Kürtlerin de hakkı olduğunu ve bundan geri adım atmayacaklarını söyleyen Barzani, "Yıllarca anayasanın uygulanmasını bekledik ama, Maliki anayasayı ihlal etmekten hiçbir zaman geri durmadı. Bunun neticesinde de Irak felaketten felakete sürüklendi. Irak'ta, yaşananlardan Irak'ı yeni bir diktatörlük versiyonu ile yönetmek isteyenler sorumludur" dedi.

"MALİKİ UYARILARIMIZI CİDDİYE ALMADI"

Mesut BarzaniIrak'ın şu anda çok hassas bir süreçten geçtiğini, Maliki yine Başbakanlıkta ısrar ederse, herkesin Irak eski günlerine geri dönemeyeceğini bildiğini ifade ederek, "Maliki her zaman anayasayı ayaklar altına aldı. IŞİD konusundaki uyarılarımızı Maliki ciddiye almadı" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.