pendik escort bayan
ak

Ballı; ''Hz. Mevlana tüm insanlığa ışık tutmuştur''

19.12.2014 - 09:16, Güncelleme: 19.12.2014 - 09:16
 

Ballı; ''Hz. Mevlana tüm insanlığa ışık tutmuştur''

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı İbrahim Ballı, Hz. Mevlananın 13. yüzyılda değil, günümüzde de tüm insanlığa saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü ifade eden sözleriyle ışık tutmaya devam ettiğini söyledi.

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı İbrahim Ballı, Hz. Mevlananın 13. yüzyılda değil, günümüzde de tüm insanlığa saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü ifade eden sözleriyle ışık tutmaya devam ettiğini söyledi.     Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’nin 741. vuslat yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Türkav Başkanı İbrahim Ballı, son zamanlarda tüm dünyada İslam dini ile terörü yan yana gösterme eğilimleri ve arzularının artmış olmasının çağlar öncesinde HZ. Mevlana ve onun İslam anlayışı, hayat felsefesi ve yaşam tarzıyla cevap vermek gerektiğini ifade etti. Ballı yaptığı açıklamada, “İnsanların birbirleriyle olan ilişkilerinde ki hassasiyetlerine dikkat etmeleri konusunu, söylemiş olduğu sözler ve daha önemlisi yaşamış olduğu hayata yansıtan Hz Mevlana; gerek insanın iç huzuru, gerek ulusal barış, gerek uluslararası barışın yolunun da, her zaman sevgiden ve hoşgörüden geçeceğinin mesajlarını vermiştir.   “Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra.” sözleriyle de Dünya’da ki hiçbir maddi değerin maneviyatın önüne geçmemesi gerektiği nasihatini etmiştir ki bu veciz sözler yolsuzlukların yozlaşmanın arttığı bu zamanda bu diyarlarda daha da önem kazanmaktadır. Dünya üzerin de savaşların ve dolayısıyla huzursuzluğun arttığı günümüz de, “Biz Birleştirmeye geldik, ayırmak için değil!” gibi barış ve sevgi dolu deyişlerini özümsemek ülkemiz ve tüm dünyaya barış tahsisinde faydalı olacaktır.     Yaşantısı ve yüzyıllar önce söylediği sözleriyle gönüllerimizi fethederek, verdiği mesajlarla tüm dünya insanlarında hayranlık uyandırarak, günümüze ışık tutan Hz. Mevlana Celalettin Rumi’yi dünya hayatından ayrılışının 741. Yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyor, ülkemiz ve tüm Dünyada barışın ve kardeşliğin tesisine vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi. - SİVAS    Kaynak: TÜRKAV Sivas Şubesi Basın Servisi
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı İbrahim Ballı, Hz. Mevlananın 13. yüzyılda değil, günümüzde de tüm insanlığa saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü ifade eden sözleriyle ışık tutmaya devam ettiğini söyledi.

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı İbrahim Ballı, Hz. Mevlananın 13. yüzyılda değil, günümüzde de tüm insanlığa saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü ifade eden sözleriyle ışık tutmaya devam ettiğini söyledi.

 

 

Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’nin 741. vuslat yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Türkav Başkanı İbrahim Ballı, son zamanlarda tüm dünyada İslam dini ile terörü yan yana gösterme eğilimleri ve arzularının artmış olmasının çağlar öncesinde HZ. Mevlana ve onun İslam anlayışı, hayat felsefesi ve yaşam tarzıyla cevap vermek gerektiğini ifade etti.

Ballı yaptığı açıklamada, “İnsanların birbirleriyle olan ilişkilerinde ki hassasiyetlerine dikkat etmeleri konusunu, söylemiş olduğu sözler ve daha önemlisi yaşamış olduğu hayata yansıtan Hz Mevlana; gerek insanın iç huzuru, gerek ulusal barış, gerek uluslararası barışın yolunun da, her zaman sevgiden ve hoşgörüden geçeceğinin mesajlarını vermiştir.

 

“Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra.” sözleriyle de Dünya’da ki hiçbir maddi değerin maneviyatın önüne geçmemesi gerektiği nasihatini etmiştir ki bu veciz sözler yolsuzlukların yozlaşmanın arttığı bu zamanda bu diyarlarda daha da önem kazanmaktadır.

Dünya üzerin de savaşların ve dolayısıyla huzursuzluğun arttığı günümüz de, “Biz Birleştirmeye geldik, ayırmak için değil!” gibi barış ve sevgi dolu deyişlerini özümsemek ülkemiz ve tüm dünyaya barış tahsisinde faydalı olacaktır.

 

 

Yaşantısı ve yüzyıllar önce söylediği sözleriyle gönüllerimizi fethederek, verdiği mesajlarla tüm dünya insanlarında hayranlık uyandırarak, günümüze ışık tutan Hz. Mevlana Celalettin Rumi’yi dünya hayatından ayrılışının 741. Yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyor, ülkemiz ve tüm Dünyada barışın ve kardeşliğin tesisine vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi. - SİVAS

 

 Kaynak: TÜRKAV Sivas Şubesi Basın Servisi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.