pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Balıkesir Balya Kayapınar Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor

Spor 23.07.2018 - 10:48, Güncelleme: 23.07.2018 - 10:48
 

Balıkesir Balya Kayapınar Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor

DSİ Genel Müdürü Murat Acu:- "Balıkesir Balya Kayapınar Barajı'nın tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarımla bölge insanı ekonomik olarak rahatlayacak ve 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 218 bin lira katkı sağlanacak"

ANKARA (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Balıkesir Balya Kayapınar Barajı'nın tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarımla bölge insanı ekonomik olarak rahatlayacak ve 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 218 bin lira katkı sağlanacak." ifadesini kullandı. DSİ'den yapılan açıklamada, Balıkesir Balya Kayapınar Barajı'nda çalışmaların aralıksız devam ettiği, bu ilin topraklarını suyla buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyunu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik yatırımların sürdüğü belirtildi.Açıklamada görüşlerine yer verilen Acu, DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını vurgulayarak, "Modern sulama projelerinin devreye girmesiyle tarımın gelişmesine paralel olarak makineleşme ve tarım endüstrisinde yaşanan gelişmeler bu alanlarda da yeni istihdam imkanlarının oluşmasını sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu. Modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışlarını ve üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerinde artış sağladığının altını çizen Acu, bu durumun bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılmasına hizmet ettiğini bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlediğini ifade etti.
DSİ Genel Müdürü Murat Acu:- "Balıkesir Balya Kayapınar Barajı'nın tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarımla bölge insanı ekonomik olarak rahatlayacak ve 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 218 bin lira katkı sağlanacak"

ANKARA (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Balıkesir Balya Kayapınar Barajı'nın tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarımla bölge insanı ekonomik olarak rahatlayacak ve 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 218 bin lira katkı sağlanacak." ifadesini kullandı.

DSİ'den yapılan açıklamada, Balıkesir Balya Kayapınar Barajı'nda çalışmaların aralıksız devam ettiği, bu ilin topraklarını suyla buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyunu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik yatırımların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Acu, DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını vurgulayarak, "Modern sulama projelerinin devreye girmesiyle tarımın gelişmesine paralel olarak makineleşme ve tarım endüstrisinde yaşanan gelişmeler bu alanlarda da yeni istihdam imkanlarının oluşmasını sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışlarını ve üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerinde artış sağladığının altını çizen Acu, bu durumun bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılmasına hizmet ettiğini bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlediğini ifade etti.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.