pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi

Spor 20.10.2016 - 15:03, Güncelleme: 20.10.2016 - 15:03
 

Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi

Ford Otosan tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği işbirliğiyle yürütülen Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi Manisa’da hayata geçirildi

MANİSA (AA) - Ford Otosan tarafından Koç Topluluğu'nun Ülkem İçin Projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği işbirliğiyle 81 ilde yürütülen Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi Manisa'da hayata geçirildi. Meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimini içeren Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi kapsamında, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinin yanı sıra Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ekipleri, Ford Otosan mühendislerinin de katılımıyla Manisa Fen Lisesi’nde 2 gün süreyle eğitim verdi. Eğitimlerde kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra öğretmenlere de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı. Ford Otosan'ın proje kapsamında, okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere staj imkanı sunacağı kaydedildi. - Projede 81 ilde en az 81 lise ziyaret edilecek Koç Topluluğu'nun 10 yıldır yürüttüğü ve 2015-2017 dönemi teması "toplumsal cinsiyet eşitliği" olarak belirlenen sosyal sorumluluk projesi "Ülkem İçin" kapsamında hazırlanarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği işbirliğiyle başlatılan Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi ile 81 ilde eğitim gören kız öğrencileri mühendis olmaya teşvik edilmesi amaçlanıyor. Saha çalışmalarına Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği uzmanları ile Ford Otosan'ın gönüllü mühendislerinin destek verdiği projede, gönüllü mühendisler birer rol modeli olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi deneyimlerini öğrencilere ve ailelerine aktarıyor. Her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri ve Ford bayilerinin destekleriyle yürütülen projeyle, 81 ilde en az 81 lisede, 8 bin 100 kız ve 8 bin 100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşılması hedeflendiği projenin devamında, sürdürülebilirliğin sağlanması için Ford Otosan ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği tarafından 5 yıl boyunca ortak bir izleme programı da yürütülecek.
Ford Otosan tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği işbirliğiyle yürütülen Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi Manisa’da hayata geçirildi

MANİSA (AA) - Ford Otosan tarafından Koç Topluluğu'nun Ülkem İçin Projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği işbirliğiyle 81 ilde yürütülen Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi Manisa'da hayata geçirildi.

Meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimini içeren Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi kapsamında, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinin yanı sıra Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ekipleri, Ford Otosan mühendislerinin de katılımıyla Manisa Fen Lisesi’nde 2 gün süreyle eğitim verdi.

Eğitimlerde kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra öğretmenlere de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı.

Ford Otosan'ın proje kapsamında, okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere staj imkanı sunacağı kaydedildi.

- Projede 81 ilde en az 81 lise ziyaret edilecek

Koç Topluluğu'nun 10 yıldır yürüttüğü ve 2015-2017 dönemi teması "toplumsal cinsiyet eşitliği" olarak belirlenen sosyal sorumluluk projesi "Ülkem İçin" kapsamında hazırlanarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği işbirliğiyle başlatılan Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi ile 81 ilde eğitim gören kız öğrencileri mühendis olmaya teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Saha çalışmalarına Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği uzmanları ile Ford Otosan'ın gönüllü mühendislerinin destek verdiği projede, gönüllü mühendisler birer rol modeli olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi deneyimlerini öğrencilere ve ailelerine aktarıyor.

Her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri ve Ford bayilerinin destekleriyle yürütülen projeyle, 81 ilde en az 81 lisede, 8 bin 100 kız ve 8 bin 100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşılması hedeflendiği projenin devamında, sürdürülebilirliğin sağlanması için Ford Otosan ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği tarafından 5 yıl boyunca ortak bir izleme programı da yürütülecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.