pendik escort bayan
ak

Bakan Yılmaz: Büyümenin anahtarı güven ve istikrar

08.07.2016 - 19:14, Güncelleme: 08.07.2016 - 19:14
 

Bakan Yılmaz: Büyümenin anahtarı güven ve istikrar

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik anlamda büyüdüğünü belirterek, "Bütün sıkıntılara rağmen siz ilk 4 çeyrekte yüzde 4.8...

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik anlamda büyüdüğünü belirterek, "Bütün sıkıntılara rağmen siz ilk 4 çeyrekte yüzde 4.8 büyüyorsanız, hamdolsun iyi bir noktada ilerliyoruz demektir. Bunun şifresi, bunun anahtarı güven ve istikrardır" dedi.Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Hafik ve Zara ilçelerini ziyaret ederek burada belediyeler tarafından düzenlenen bayramlaşma programlarına katıldı. İlk olarak Hafik İlçesi'ne giden Bakan Yılmaz, burada İlçe Kaymakamı Abdullah Özadalı, Belediye Başkanı Mithat İlhan, ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, "Yaklaşık 14 yıllık süre içerisinde bu millete çok büyük hizmetler yaptık. Ama bu millette bizim verdiğimiz hizmetten çok daha büyük desteği bize verdi. Bunun için biz bu millete sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz son 4 çeyrekte yüzde 4.8 büyüdük. Gelişmekte olan ülkeler arasında 5'inci sıradayız. Bu kadar sıkıntıya rağmen Irak'ı, Suriye'yi, İran'ı, Azerbaycan'ı, Ermenistan'ı, Yunanistan'ı düşünün. Sıkıntı var. Ama bütün bu sıkıntılara rağmen siz ilk 4 çeyrekte yüzde 4.8 büyüyorsanız bu rakama hiçbir Avrupa ülkesi ve gelişmekte olan ülkeler erişemezse, hamdolsun iyi bir noktada ilerliyoruz demektir. Bunun şifresi, bunun anahtarı güven ve istikrardır. Bu aziz millet güven ve istikrarı tercih etti. Bunun neticesi, bu millete hizmet olarak döndü. Büyüme olunca ne oluyor? Büyüme olunca evlatlarımıza iş oluyor. Çünkü en büyük ihtiyacımız yeni istihdam kapıları açabilmek, yeni fabrikaları kurabilmek. İşte bu büyüme yaklaşık son 1 yıl içerisinde 800 bin insanımıza iş sağladık. Yeter mi, yetmez. Hala ben de görüyorum. Yine de işsiz insanımız var. Onları işe kavuşturmamız lazım. Allah nasip ederse iyi bir yolda devam ediyoruz. Yani Türkiye'nin geleceğinden umutluyuz. Neden umutluyuz? Çünkü biz bu aziz millete güveniyoruz" dedi.Eğitimde yapılan hizmetleri de anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Eğitimde gerçekten çok güzel şeyler yaptık. Başka zaman bu yapılanlardan bir tanesi yapılmış olsa, "Allah razı olsun denirdi" 3 milyara yakın ücretsiz kitap dağıttık. Bu hizmetin yapılmış olması bile geçmiş dönemleri aklamak, ibra etmek için yeterlidir. 980 bin noktadan bilgi otoyollarına bağlama imkanı getirdik. Yani okullarda öğrencilerimiz isterlerse internete ulaşabilecekler. Hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimize 1 milyon 400 bin bilgisayar dağıttık."Yılmaz, Hafik'teki programının ardından Zara ve ilçeye bağlı Nasır Köyü'nde bayramlaşma programına katıldı. Bakan Yılmaz'a burada Nasır Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerafettin Yıldırım petek bal hediye etti. Yılmaz, daha sonra İmranlı ilçesine bağlı Türkeşlik Köyü'ne geçerek burada düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.FOTOĞRAFLI
MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik anlamda büyüdüğünü belirterek, "Bütün sıkıntılara rağmen siz ilk 4 çeyrekte yüzde 4.8...

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik anlamda büyüdüğünü belirterek, "Bütün sıkıntılara rağmen siz ilk 4 çeyrekte yüzde 4.8 büyüyorsanız, hamdolsun iyi bir noktada ilerliyoruz demektir. Bunun şifresi, bunun anahtarı güven ve istikrardır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Hafik ve Zara ilçelerini ziyaret ederek burada belediyeler tarafından düzenlenen bayramlaşma programlarına katıldı. İlk olarak Hafik İlçesi'ne giden Bakan Yılmaz, burada İlçe Kaymakamı Abdullah Özadalı, Belediye Başkanı Mithat İlhan, ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, "Yaklaşık 14 yıllık süre içerisinde bu millete çok büyük hizmetler yaptık. Ama bu millette bizim verdiğimiz hizmetten çok daha büyük desteği bize verdi. Bunun için biz bu millete sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz son 4 çeyrekte yüzde 4.8 büyüdük. Gelişmekte olan ülkeler arasında 5'inci sıradayız. Bu kadar sıkıntıya rağmen Irak'ı, Suriye'yi, İran'ı, Azerbaycan'ı, Ermenistan'ı, Yunanistan'ı düşünün. Sıkıntı var. Ama bütün bu sıkıntılara rağmen siz ilk 4 çeyrekte yüzde 4.8 büyüyorsanız bu rakama hiçbir Avrupa ülkesi ve gelişmekte olan ülkeler erişemezse, hamdolsun iyi bir noktada ilerliyoruz demektir. Bunun şifresi, bunun anahtarı güven ve istikrardır. Bu aziz millet güven ve istikrarı tercih etti. Bunun neticesi, bu millete hizmet olarak döndü. Büyüme olunca ne oluyor? Büyüme olunca evlatlarımıza iş oluyor. Çünkü en büyük ihtiyacımız yeni istihdam kapıları açabilmek, yeni fabrikaları kurabilmek. İşte bu büyüme yaklaşık son 1 yıl içerisinde 800 bin insanımıza iş sağladık. Yeter mi, yetmez. Hala ben de görüyorum. Yine de işsiz insanımız var. Onları işe kavuşturmamız lazım. Allah nasip ederse iyi bir yolda devam ediyoruz. Yani Türkiye'nin geleceğinden umutluyuz. Neden umutluyuz? Çünkü biz bu aziz millete güveniyoruz" dedi.

Eğitimde yapılan hizmetleri de anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Eğitimde gerçekten çok güzel şeyler yaptık. Başka zaman bu yapılanlardan bir tanesi yapılmış olsa, "Allah razı olsun denirdi" 3 milyara yakın ücretsiz kitap dağıttık. Bu hizmetin yapılmış olması bile geçmiş dönemleri aklamak, ibra etmek için yeterlidir. 980 bin noktadan bilgi otoyollarına bağlama imkanı getirdik. Yani okullarda öğrencilerimiz isterlerse internete ulaşabilecekler. Hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimize 1 milyon 400 bin bilgisayar dağıttık."

Yılmaz, Hafik'teki programının ardından Zara ve ilçeye bağlı Nasır Köyü'nde bayramlaşma programına katıldı. Bakan Yılmaz'a burada Nasır Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerafettin Yıldırım petek bal hediye etti. Yılmaz, daha sonra İmranlı ilçesine bağlı Türkeşlik Köyü'ne geçerek burada düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

FOTOĞRAFLI

Bakan Yılmaz: Büyümenin anahtarı güven ve istikrar

Bakan Yılmaz: Büyümenin anahtarı güven ve istikrar

Bakan Yılmaz: Büyümenin anahtarı güven ve istikrar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.