pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Bakan Tüfenkci Mali'de

Spor 20.04.2018 - 12:53, Güncelleme: 20.04.2018 - 12:53
 

Bakan Tüfenkci Mali'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Müteahhitlerimiz Afrika'da yaklaşık 65,3 milyar dolar tutarında bin 324 projeyi üstlenmiş, üstyapı ve altyapı çalışmalarını başarıyla yerine getirmişlerdir"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türk müteahhitlerin bugüne kadar Afrika'da yaklaşık 65,3 milyar dolar tutarında bin 324 proje üstlendiklerini, üstyapı ve altyapı çalışmalarını başarıyla yerine getirdiklerini bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüfenkci, Mali temasları kapsamında onur konuğu olarak 1. Uluslararası Sanayi Fuarı'na katıldı.Afrika'da yaşayan halkların refah seviyesinin yükseltilmesi için Türkiye'nin adımlar attığını belirten Tüfenkci, Afrika'nın yükselen bir yıldız olduğunu ifade etti.Tüfenkci, Türkiye ve Afrika'nın ekonomik ilişkilerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:"2003 yılında Afrika ile 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmimiz geçen yıl 20,6 milyar dolara ulaştı. Aynı dönemde Afrika kıtasına yönelik ihracatımız 2,1 milyar dolardan 11,7 milyar dolara yükseldi. İthalatımız ise 3,3 milyar dolardan 8,9 milyar dolara yaklaştı. Bugün itibarıyla Türkiye'nin kıta çapındaki yatırımları 7 milyar dolara ulaştı. Afrika'da 41 büyükelçiliğimiz ve 26 ülkede ticaret müşavirliğimiz var. Afrika ülkelerinin kalkınmalarına ve refah seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunuyoruz." Türk müteahhitlerin dünyada yaptıkları üst düzey projelerle adeta marka haline geldiklerini vurgulayan Tüfenkci, bugüne kadar 359 milyar dolar değerinde 9 bin 309 projeye imza atıldığını bildirdi. Bakan Tüfenkci, Türk müteahhitlerin Afrika'da da faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürdüklerine işaret ederek, "Müteahhitlerimiz Afrika'da yaklaşık 65,3 milyar dolar tutarında bin 324 projeyi üstlenmiş, üstyapı ve altyapı çalışmalarını başarıyla yerine getirmişlerdir." ifadesini kullandı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Müteahhitlerimiz Afrika'da yaklaşık 65,3 milyar dolar tutarında bin 324 projeyi üstlenmiş, üstyapı ve altyapı çalışmalarını başarıyla yerine getirmişlerdir"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türk müteahhitlerin bugüne kadar Afrika'da yaklaşık 65,3 milyar dolar tutarında bin 324 proje üstlendiklerini, üstyapı ve altyapı çalışmalarını başarıyla yerine getirdiklerini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüfenkci, Mali temasları kapsamında onur konuğu olarak 1. Uluslararası Sanayi Fuarı'na katıldı.

Afrika'da yaşayan halkların refah seviyesinin yükseltilmesi için Türkiye'nin adımlar attığını belirten Tüfenkci, Afrika'nın yükselen bir yıldız olduğunu ifade etti.

Tüfenkci, Türkiye ve Afrika'nın ekonomik ilişkilerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"2003 yılında Afrika ile 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmimiz geçen yıl 20,6 milyar dolara ulaştı. Aynı dönemde Afrika kıtasına yönelik ihracatımız 2,1 milyar dolardan 11,7 milyar dolara yükseldi. İthalatımız ise 3,3 milyar dolardan 8,9 milyar dolara yaklaştı. Bugün itibarıyla Türkiye'nin kıta çapındaki yatırımları 7 milyar dolara ulaştı. Afrika'da 41 büyükelçiliğimiz ve 26 ülkede ticaret müşavirliğimiz var. Afrika ülkelerinin kalkınmalarına ve refah seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunuyoruz."

Türk müteahhitlerin dünyada yaptıkları üst düzey projelerle adeta marka haline geldiklerini vurgulayan Tüfenkci, bugüne kadar 359 milyar dolar değerinde 9 bin 309 projeye imza atıldığını bildirdi.

Bakan Tüfenkci, Türk müteahhitlerin Afrika'da da faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürdüklerine işaret ederek, "Müteahhitlerimiz Afrika'da yaklaşık 65,3 milyar dolar tutarında bin 324 projeyi üstlenmiş, üstyapı ve altyapı çalışmalarını başarıyla yerine getirmişlerdir." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.