pendik escort bayan
ak

Bakan Fakıbaba, Rektör Ve Dekanlarla Görüştü

Spor 14.12.2017 - 13:33, Güncelleme: 14.12.2017 - 13:33
 

Bakan Fakıbaba, Rektör Ve Dekanlarla Görüştü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba:- "Üniversiteler, tarımda, sanayide, siyasette yani her alanda birikimlerini toplum, üreten kesim ve idarecilerle paylaşmalı"- "Bilgiyi, teknolojiyi, insan kaynağımızı, kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmek zorun

ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, üniversitelerin birikimlerini toplum, üreten kesim ve idarecilerle paylaşmaları gerektiğini belirterek, "Bilgiyi, teknolojiyi, insan kaynağımızı, kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Dünya piyasalarında rekabet edebilmenin, tarımda, hayvancılıkta var olabilmenin çıkış yolunun bu şekilde olacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı.Fakıbaba, yaptığı yazılı açıklamada, bazı üniversitelerin rektörleri ve dekanlarıyla Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde bir araya geldiklerini bildirdi.Gıda ve tarımda son yıllarda başarılı gelişmeler yaşandığını belirten Fakıbaba, bu süreçte diğer paydaşların yanı sıra üniversitelerle iş birliğinin de etkili olduğunu ifade etti. Fakıbaba, tarımsal üretimin artırılması ve gıda güvenilirliğinin sağlanmasında üniversitelerin ziraat ve veterinerlik fakültelerinde dile getirilen akademik görüşlere önem verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Üniversiteler, tarımda, sanayide, siyasette yani her alanda birikimlerini toplum, üreten kesim ve idarecilerle paylaşmalıdırlar. Bilgiyi, teknolojiyi, insan kaynağımızı, kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Dünya piyasalarında rekabet edebilmenin, tarımda, hayvancılıkta var olabilmenin çıkış yolunun bu şekilde olacağını düşünüyorum." Fakıbaba, illerde tarım ve hayvancılıkla ilgili dinamiklerin bir araya gelmesi gerektiğine işaret ederek, toprağın korunması, sulamanın yapılması, gübreleme, tohumun toprağa atılması, bitkinin gelişim süreci, hayvan yetiştiriciliği gibi tarımsal üretimin tüm aşamalarında bilimin sunduğu imkanlardan faydalanılmasının önemli olduğunu belirtti. Üniversite, sivil toplum ve üretici örgütleriyle ortak projeler üreteceklerini aktaran Fakıbaba, bilim öncülüğünde ülkenin daha üretken bir hale getirilebileceğini bildirdi.Açıklamada, toplantıya katılan rektör ve dekanların da Bakanlığın, üreticilerle üniversiteleri bir araya getirmeye yönelik olarak yürüttüğü süreci yakından takip ettiklerini ve bilimsel anlamda her tür katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledikleri kaydedildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba:- "Üniversiteler, tarımda, sanayide, siyasette yani her alanda birikimlerini toplum, üreten kesim ve idarecilerle paylaşmalı"- "Bilgiyi, teknolojiyi, insan kaynağımızı, kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmek zorun

ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, üniversitelerin birikimlerini toplum, üreten kesim ve idarecilerle paylaşmaları gerektiğini belirterek, "Bilgiyi, teknolojiyi, insan kaynağımızı, kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Dünya piyasalarında rekabet edebilmenin, tarımda, hayvancılıkta var olabilmenin çıkış yolunun bu şekilde olacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Fakıbaba, yaptığı yazılı açıklamada, bazı üniversitelerin rektörleri ve dekanlarıyla Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde bir araya geldiklerini bildirdi.

Gıda ve tarımda son yıllarda başarılı gelişmeler yaşandığını belirten Fakıbaba, bu süreçte diğer paydaşların yanı sıra üniversitelerle iş birliğinin de etkili olduğunu ifade etti.

Fakıbaba, tarımsal üretimin artırılması ve gıda güvenilirliğinin sağlanmasında üniversitelerin ziraat ve veterinerlik fakültelerinde dile getirilen akademik görüşlere önem verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Üniversiteler, tarımda, sanayide, siyasette yani her alanda birikimlerini toplum, üreten kesim ve idarecilerle paylaşmalıdırlar. Bilgiyi, teknolojiyi, insan kaynağımızı, kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Dünya piyasalarında rekabet edebilmenin, tarımda, hayvancılıkta var olabilmenin çıkış yolunun bu şekilde olacağını düşünüyorum."

Fakıbaba, illerde tarım ve hayvancılıkla ilgili dinamiklerin bir araya gelmesi gerektiğine işaret ederek, toprağın korunması, sulamanın yapılması, gübreleme, tohumun toprağa atılması, bitkinin gelişim süreci, hayvan yetiştiriciliği gibi tarımsal üretimin tüm aşamalarında bilimin sunduğu imkanlardan faydalanılmasının önemli olduğunu belirtti.

Üniversite, sivil toplum ve üretici örgütleriyle ortak projeler üreteceklerini aktaran Fakıbaba, bilim öncülüğünde ülkenin daha üretken bir hale getirilebileceğini bildirdi.

Açıklamada, toplantıya katılan rektör ve dekanların da Bakanlığın, üreticilerle üniversiteleri bir araya getirmeye yönelik olarak yürüttüğü süreci yakından takip ettiklerini ve bilimsel anlamda her tür katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledikleri kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.