pendik escort bayan
ak

Bakan Elvan, Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi:

Spor 11.12.2017 - 12:08, Güncelleme: 11.12.2017 - 12:08
 

Bakan Elvan, Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi:

"Son 6 yılın en yüksek büyüme oranına ulaştık"- "Bu, Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam temeller üzerine oturtulduğunu gösteriyor"

ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüyerek son 6 yılın en yüksek büyüme rakamına ulaştığını, bunun, Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam temeller üzerine oturtulduğunu gösterdiğini belirtti.Bakan Elvan, A Haber'de büyüme verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, üçüncü çeyreğe dair büyüme beklentisinin yüzde 9-10 bandında olduğunu hatırlattı."Son 6 yılın en yüksek büyüme oranına ulaştık." ifadesini kullanan Elvan, "İlk üç çeyreğin ortalama büyümesi yaklaşık yüzde 7,4. Bu oldukça sevindirici. Bu, Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam temeller üzerine oturtulduğunu gösteriyor. İş dünyamızın gerçekten çok güçlü olduğunu, rekabet gücünün yüksek olduğunu ve dünyayla rekabet edebilecek bir güce sahip olduğunu gösteriyor." diye konuştu. Elvan, makine-teçhizat alanındaki yüzde 15,3'lük büyümeye işaret etti, sabit sermaye yatırımlarında yıllık bazda 12,4'lük artışın önemini vurguladı. Vatandaşlara ve iş dünyasına Türkiye ekonomisine güvenmeleri çağrısında bulunan Elvan, şunları kaydetti:"Türkiye ekonomisinin temelleri oldukça sağlam. Üçüncü çeyrekte gerçekten rekor seviyede bir büyüme gerçekleştirdik. Diğer ülkelere baktığımızda, örneğin Çin üçüncü çeyrekte 6,8'lik, Hindistan 6,3'lük bir büyüme performansı gösterdi. Avro bölgesine baktığımızda yüzde 2,5'lik bir büyüme söz konusu. Üçüncü çeyrek için açıklanan verileri dikkate aldığımızda diğer ülkeler için dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi konumundayız." Dördüncü çeyrekte de ekonominin büyümeye devam edeceğini vurgulayan Elvan, Türkiye'nin yılı yüzde 6-7 seviyesinde büyümeyle kapatmasını beklediklerini bildirdi.
"Son 6 yılın en yüksek büyüme oranına ulaştık"- "Bu, Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam temeller üzerine oturtulduğunu gösteriyor"

ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüyerek son 6 yılın en yüksek büyüme rakamına ulaştığını, bunun, Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam temeller üzerine oturtulduğunu gösterdiğini belirtti.

Bakan Elvan, A Haber'de büyüme verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, üçüncü çeyreğe dair büyüme beklentisinin yüzde 9-10 bandında olduğunu hatırlattı.

"Son 6 yılın en yüksek büyüme oranına ulaştık." ifadesini kullanan Elvan, "İlk üç çeyreğin ortalama büyümesi yaklaşık yüzde 7,4. Bu oldukça sevindirici. Bu, Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam temeller üzerine oturtulduğunu gösteriyor. İş dünyamızın gerçekten çok güçlü olduğunu, rekabet gücünün yüksek olduğunu ve dünyayla rekabet edebilecek bir güce sahip olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Elvan, makine-teçhizat alanındaki yüzde 15,3'lük büyümeye işaret etti, sabit sermaye yatırımlarında yıllık bazda 12,4'lük artışın önemini vurguladı. Vatandaşlara ve iş dünyasına Türkiye ekonomisine güvenmeleri çağrısında bulunan Elvan, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisinin temelleri oldukça sağlam. Üçüncü çeyrekte gerçekten rekor seviyede bir büyüme gerçekleştirdik. Diğer ülkelere baktığımızda, örneğin Çin üçüncü çeyrekte 6,8'lik, Hindistan 6,3'lük bir büyüme performansı gösterdi. Avro bölgesine baktığımızda yüzde 2,5'lik bir büyüme söz konusu. Üçüncü çeyrek için açıklanan verileri dikkate aldığımızda diğer ülkeler için dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi konumundayız."

Dördüncü çeyrekte de ekonominin büyümeye devam edeceğini vurgulayan Elvan, Türkiye'nin yılı yüzde 6-7 seviyesinde büyümeyle kapatmasını beklediklerini bildirdi.






Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.