pendik escort bayan
ak

Bacağı 18 Yaşına Kadar Ameliyatla Uzatılacak

26.01.2015 - 17:15, Güncelleme: 26.01.2015 - 17:15
 

Bacağı 18 Yaşına Kadar Ameliyatla Uzatılacak

Sivas'ta doğuştan bir bacağında 5 santim kısa olan 13 yaşındaki Melike Arslanbüken, sağ bacağının diğerinden kısa kalmaması için her yıl düzenli biçimde ameliyat oluyor.

Sivas'ta doğuştan bir bacağında 5 santim kısa olan 13 yaşındaki Melike Arslanbüken, sağ bacağının diğerinden kısa kalmaması için her yıl düzenli biçimde ameliyat oluyor. Bu güne kadar 30 ameliyat geçiren ve bacağı 11 santim uzatılan Arslanbüken'in, bu ameliyatlarının aralıklarla devam edeceği belirtildi.   Hatice Kübra- Aydın Murat  çiftinin 2 çocuklarından büyüğü olan ve Behrampaşa Ortaokulu öğrencisi Melike Arslanbüken, doğuştan sağ bacağında 5 santimlik kısalık ve eğiklik nedeniyle yürüme zorluğu çekti. Aile tedavi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Servisi'ne başvurdu. Yapılan muayene sonucu, Arslanbüken'in sağ bacağındaki kısalık ve eğriliğin ameliyatla düzelebileceği belirlendi. Aile çocuklarının ameliyat olmasına izin verdi. İlk ameliyatını henüz 1 yaşındayken olan Arslanbüken'in sağ bacağı 'İlizarov' metodu ile bilgisayar yardımı ile uzatılmaya başlandı. Bugüne kadar 30 ameliyat geçiren Arslanbüken'in vücut gelişimi devam ettiği için bacak uzatma operasyonlarına devam edileceği belirtildi. Geçen hafta cuma günü yapılan son ameliyat ile Arsalanbüken'in sağ bacağı 4 santim daha uzatıldı. Boyu uzadığı için doktorlar tarafından sürekli takip edilen Arslanbüken'in sağ bacağının sol bacağından kısa kalması için bu ameliyatların 18 yaşına kadar devam edeceği ifade edildi. Bu güne kadar 30 kez operasyon geçirdiğini anlatan Melike Arslanbüken, "Bana destek olan doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Bacağıma takılan metal ile uzatma yapıyorlar. Bu zamana kadar 7 santim uzatma yapıldı. Son ameliyat ile bacağım 4 santim daha uzatıldı" dedi.   KEMİK KIRILIP UZATIYORLAR   Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Okay Bulut, hastanın 1 yaşındayken kendilerine geldiğini ve tedavisine başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:     "İlk geldiğinden bu yana bir çok ameliyat yapıldı. Bacağında bulunan kısalık ve eğiklik düzeltilmeye çalışıldı. Şu anda hastamız 13 yaşında. Kemik uzaması devam ettiği için bir kaç ameliyat daha yapılacak. Her şey iyi sonuçlandığı zaman hastamız tedavisini bitirmiş olacak. Bugüne kadar 30 operasyonyapıldı. Bunlar arasında küçük çaplı olanları da var. Son ameliyatımızı cuma günü yaptık. Bilgisayar destekli bir sistem ile uzatma ve düzeltme işlemi gerçekleştiriyoruz. Hastamız şu anda gayet iyi ve koltuk değnekleri ile yürüyebiliyor. Zaten bir kaç gün içerisinde ise taburcu edeceğiz. Hastamızın takibini boyunun uzaması sona erene kadar, yaklaşık 18 yaşına kadar sürdüreceğiz." - Sivas
Sivas'ta doğuştan bir bacağında 5 santim kısa olan 13 yaşındaki Melike Arslanbüken, sağ bacağının diğerinden kısa kalmaması için her yıl düzenli biçimde ameliyat oluyor.

Sivas'ta doğuştan bir bacağında 5 santim kısa olan 13 yaşındaki Melike Arslanbüken, sağ bacağının diğerinden kısa kalmaması için her yıl düzenli biçimde ameliyat oluyor. Bu güne kadar 30 ameliyat geçiren ve bacağı 11 santim uzatılan Arslanbüken'in, bu ameliyatlarının aralıklarla devam edeceği belirtildi.

 

Hatice Kübra- Aydın Murat  çiftinin 2 çocuklarından büyüğü olan ve Behrampaşa Ortaokulu öğrencisi Melike Arslanbüken, doğuştan sağ bacağında 5 santimlik kısalık ve eğiklik nedeniyle yürüme zorluğu çekti. Aile tedavi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Servisi'ne başvurdu. Yapılan muayene sonucu, Arslanbüken'in sağ bacağındaki kısalık ve eğriliğin ameliyatla düzelebileceği belirlendi. Aile çocuklarının ameliyat olmasına izin verdi. İlk ameliyatını henüz 1 yaşındayken olan Arslanbüken'in sağ bacağı 'İlizarov' metodu ile bilgisayar yardımı ile uzatılmaya başlandı. Bugüne kadar 30 ameliyat geçiren Arslanbüken'in vücut gelişimi devam ettiği için bacak uzatma operasyonlarına devam edileceği belirtildi. Geçen hafta cuma günü yapılan son ameliyat ile Arsalanbüken'in sağ bacağı 4 santim daha uzatıldı. Boyu uzadığı için doktorlar tarafından sürekli takip edilen Arslanbüken'in sağ bacağının sol bacağından kısa kalması için bu ameliyatların 18 yaşına kadar devam edeceği ifade edildi. Bu güne kadar 30 kez operasyon geçirdiğini anlatan Melike Arslanbüken, "Bana destek olan doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Bacağıma takılan metal ile uzatma yapıyorlar. Bu zamana kadar 7 santim uzatma yapıldı. Son ameliyat ile bacağım 4 santim daha uzatıldı" dedi.

 

KEMİK KIRILIP UZATIYORLAR

 

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Okay Bulut, hastanın 1 yaşındayken kendilerine geldiğini ve tedavisine başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

 

 

"İlk geldiğinden bu yana bir çok ameliyat yapıldı. Bacağında bulunan kısalık ve eğiklik düzeltilmeye çalışıldı. Şu anda hastamız 13 yaşında. Kemik uzaması devam ettiği için bir kaç ameliyat daha yapılacak. Her şey iyi sonuçlandığı zaman hastamız tedavisini bitirmiş olacak. Bugüne kadar 30 operasyonyapıldı. Bunlar arasında küçük çaplı olanları da var. Son ameliyatımızı cuma günü yaptık. Bilgisayar destekli bir sistem ile uzatma ve düzeltme işlemi gerçekleştiriyoruz. Hastamız şu anda gayet iyi ve koltuk değnekleri ile yürüyebiliyor. Zaten bir kaç gün içerisinde ise taburcu edeceğiz. Hastamızın takibini boyunun uzaması sona erene kadar, yaklaşık 18 yaşına kadar sürdüreceğiz." - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.