pendik escort bayan
ak

Azerbaycanlı Şair Nesimi Anısına Başkentte Konser Verildi

12.05.2019 - 18:33, Güncelleme: 12.05.2019 - 18:33
 

Azerbaycanlı Şair Nesimi Anısına Başkentte Konser Verildi

ANKARA (AA) - Azerbaycan'ın bilge şairi İmadeddin Nesimi'nin 650. doğum yıl dönümü ve UNESCO'nun Azerbaycan Milli Komisyonunun kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla...

ANKARA (AA) - Azerbaycan'ın bilge şairi İmadeddin Nesimi'nin 650. doğum yıl dönümü ve UNESCO'nun Azerbaycan Milli Komisyonunun kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla başkent Ankara'da konser düzenlendi. Azerbaycan Garabağ Muğam grubunun Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda (CSO) verdiği konser, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) iş birliğiyle gerçekleştirildi.Konsere Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, başkentteki yabancı misyon temsilcileri, milletvekilleri, bürokratlar ve sanatseverler katıldı.İbrahim, konser öncesi yaptığı açıklamada, ülkesinde bu yıl Nesimi yılı olduğunu hatırlatttı.Azeri grubun Ankaralıları duygulandıracağını belirten İbrahim, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin her zaman kardeşlik duyguları üzerine olduğunu söyledi.UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz da kadın davetlilerin Anneler Günü'nü kutladı.Nesimi'nin "İki cihan bana sığar, ben bu cihana sığmazam" dizesini anımsatan Oğuz, "Bizler Türk dünyası olarak birkaç devletiz ama bir milletiz." dedi.
ANKARA (AA) - Azerbaycan'ın bilge şairi İmadeddin Nesimi'nin 650. doğum yıl dönümü ve UNESCO'nun Azerbaycan Milli Komisyonunun kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla...

ANKARA (AA) - Azerbaycan'ın bilge şairi İmadeddin Nesimi'nin 650. doğum yıl dönümü ve UNESCO'nun Azerbaycan Milli Komisyonunun kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla başkent Ankara'da konser düzenlendi.

Azerbaycan Garabağ Muğam grubunun Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda (CSO) verdiği konser, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Konsere Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, başkentteki yabancı misyon temsilcileri, milletvekilleri, bürokratlar ve sanatseverler katıldı.

İbrahim, konser öncesi yaptığı açıklamada, ülkesinde bu yıl Nesimi yılı olduğunu hatırlatttı.

Azeri grubun Ankaralıları duygulandıracağını belirten İbrahim, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin her zaman kardeşlik duyguları üzerine olduğunu söyledi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz da kadın davetlilerin Anneler Günü'nü kutladı.

Nesimi'nin "İki cihan bana sığar, ben bu cihana sığmazam" dizesini anımsatan Oğuz, "Bizler Türk dünyası olarak birkaç devletiz ama bir milletiz." dedi.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.