pendik escort bayan
ak

AYM'den Passolig kararı!

12.11.2015 - 17:14, Güncelleme: 12.11.2015 - 17:14
 

AYM'den Passolig kararı!

Anayasa Mahkemesi, Passolig uygulamasının iptal istemini reddetti. Yüksek Mahkemenin oy çokluğuyla aldığı karara göre; futbolda passolig uygulamasına devam edilecek.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Passolig'in iptali istemi ile ilgili yapılan başvuruyu reddetti. BAŞVURU REDDEDİLDİAnayasa Mahkemesi, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un, "Passolig" uygulaması olarak bilinen e-bilet uygulamasına olanak tanıyan hükümlerinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu reddetti. AYM'nin kararı oy çokluğu ile aldığı öğrenildi.  İPTAL İÇİN BAŞVURULMUŞTU Anayasa Mahkemesi, Passolig uygulamasının iptali istemini bugün karara bağladı.Taraftar Hakları Dayanışma Derneği, Passolig uygulamasının iptali için dava açmıştı.Davaya bakan Ankara 16. Tüketici Mahkemesi de, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulmasına karar vermişti. Dava, Passolig'in Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerine aykırı olduğu öne sürülerek iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürülmüştü.
Anayasa Mahkemesi, Passolig uygulamasının iptal istemini reddetti. Yüksek Mahkemenin oy çokluğuyla aldığı karara göre; futbolda passolig uygulamasına devam edilecek.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Passolig'in iptali istemi ile ilgili yapılan başvuruyu reddetti.

 

BAŞVURU REDDEDİLDİ

anayasa-mahkemesi-passolig-iptal-talebini-7870154_x_5253_o.jpg

Anayasa Mahkemesi, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un, "Passolig" uygulaması olarak bilinen e-bilet uygulamasına olanak tanıyan hükümlerinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu reddetti. AYM'nin kararı oy çokluğu ile aldığı öğrenildi.

 

 

İPTAL İÇİN BAŞVURULMUŞTU

 

Anayasa Mahkemesi, Passolig uygulamasının iptali istemini bugün karara bağladı.

Taraftar Hakları Dayanışma Derneği, Passolig uygulamasının iptali için dava açmıştı.

Davaya bakan Ankara 16. Tüketici Mahkemesi de, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulmasına karar vermişti.

 

Dava, Passolig'in Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerine aykırı olduğu öne sürülerek iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürülmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.