pendik escort bayan
ak

Avukatlar Günü

04.04.2017 - 17:23, Güncelleme: 04.04.2017 - 17:23
 

Avukatlar Günü

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül, mesajında, savunma hakkının, yargının en temel ögelerinden birisi...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül, mesajında, savunma hakkının, yargının en temel ögelerinden birisi olduğunu belirtti.Savunma olmadan haktan, adaletten ve yargı bağımsızlığından söz edilemeyeceğine dikkati çeken Gül, "Hak arama özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesi ve savunmanın güçlendirilmesiyse yargının daha sağlıklı, hızlı ve uyumlu işlemesini sağlayacaktır." ifadelerini kullandı. Hukuk sisteminin vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatların, toplumsal ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürütülmesi açısından önemli bir görevi yerine getirdiklerine işaret eden Gül, şunları kaydetti:"Avukatlarımız, üstlendikleri bu önemli görevle, adaletin sağlamasına hizmet ettikleri gibi, vatandaşların devlete olan güvenlerini pekiştirmekte ve devlet-vatandaş ilişkilerinin düzenlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadırlar. Ayrıca, bireyi hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunması ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma hakkının temsilcisi avukatlar meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak kamu hizmeti görevi yürütmektedir. Avukatlarımız ve onların meslek kuruluşu olan barolarımız bireylerin hakları kadar hukukun üstünlüğüne dayalı çağdaş demokrasinin de her zaman ve her şartta savunucuları olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."
SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül, mesajında, savunma hakkının, yargının en temel ögelerinden birisi...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gül, mesajında, savunma hakkının, yargının en temel ögelerinden birisi olduğunu belirtti.

Savunma olmadan haktan, adaletten ve yargı bağımsızlığından söz edilemeyeceğine dikkati çeken Gül, "Hak arama özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesi ve savunmanın güçlendirilmesiyse yargının daha sağlıklı, hızlı ve uyumlu işlemesini sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Hukuk sisteminin vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatların, toplumsal ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürütülmesi açısından önemli bir görevi yerine getirdiklerine işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"Avukatlarımız, üstlendikleri bu önemli görevle, adaletin sağlamasına hizmet ettikleri gibi, vatandaşların devlete olan güvenlerini pekiştirmekte ve devlet-vatandaş ilişkilerinin düzenlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadırlar. Ayrıca, bireyi hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunması ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma hakkının temsilcisi avukatlar meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak kamu hizmeti görevi yürütmektedir. Avukatlarımız ve onların meslek kuruluşu olan barolarımız bireylerin hakları kadar hukukun üstünlüğüne dayalı çağdaş demokrasinin de her zaman ve her şartta savunucuları olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.