pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Avanos'taki Asma Köprü Yenileniyor

23.10.2017 - 16:48, Güncelleme: 23.10.2017 - 16:48
 

Avanos'taki Asma Köprü Yenileniyor

NEVŞEHİR (AA) - Avanos ilçesinde, Kızılırmak üzerinde bulunan tahta asma köprüde yenileme ve bakım çalışması başlatıldı.İlçenin iki yakasını...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos ilçesinde, Kızılırmak üzerinde bulunan tahta asma köprüde yenileme ve bakım çalışması başlatıldı.İlçenin iki yakasını bağlayan, turistlerin yoğun kullandığı "sallanan körpü" olarak da bilinen 180 metrelik köprünün ahşap ve çelik parçaları Avanos Belediyesi ekiplerince yenileniyor.Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine, onarım ve bakım çalışması nedeniyle köprünün bir süre kullanıma kapatıldığını belirtti.İnce, ırmaktan üç metre yüksekte olan ve ziyaretçilerin hatıra fotoğrafı çektirdiği mekan haline gelen köprüdeki çalışmaların 10 gün içinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.İnce, "Asma köprü yaz döneminde yoğun kullanıldığı için yıpranıyor. Köprü aynı zamanda ilçe halkı için çok önemli bir ulaşım aracı. Bu nedenle köprüyü daha uzun yıllar kullanabilmek için kapsamlı bir onarım yapılmasına karar verdik. Tüm ahşap ve metal parçalarını yenileri ile değiştiriyoruz." dedi.
NEVŞEHİR (AA) - Avanos ilçesinde, Kızılırmak üzerinde bulunan tahta asma köprüde yenileme ve bakım çalışması başlatıldı.İlçenin iki yakasını...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos ilçesinde, Kızılırmak üzerinde bulunan tahta asma köprüde yenileme ve bakım çalışması başlatıldı.

İlçenin iki yakasını bağlayan, turistlerin yoğun kullandığı "sallanan körpü" olarak da bilinen 180 metrelik köprünün ahşap ve çelik parçaları Avanos Belediyesi ekiplerince yenileniyor.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine, onarım ve bakım çalışması nedeniyle köprünün bir süre kullanıma kapatıldığını belirtti.

İnce, ırmaktan üç metre yüksekte olan ve ziyaretçilerin hatıra fotoğrafı çektirdiği mekan haline gelen köprüdeki çalışmaların 10 gün içinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

İnce, "Asma köprü yaz döneminde yoğun kullanıldığı için yıpranıyor. Köprü aynı zamanda ilçe halkı için çok önemli bir ulaşım aracı. Bu nedenle köprüyü daha uzun yıllar kullanabilmek için kapsamlı bir onarım yapılmasına karar verdik. Tüm ahşap ve metal parçalarını yenileri ile değiştiriyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.