pendik escort bayan
ak

Avanos’ta Çanak Yapma Yarışması

29.07.2018 - 21:38, Güncelleme: 29.07.2018 - 21:38
 

Avanos’ta Çanak Yapma Yarışması

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde 5. Geleneksel Halk Şenliği etkinlikleri kapsamında çanak yapma yarışması düzenlendi.Avanos Belediyesi tarafından...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde 5. Geleneksel Halk Şenliği etkinlikleri kapsamında çanak yapma yarışması düzenlendi.Avanos Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yarışma, çocuklar ve kalfalar kategorilerinde yapıldı. Yarışmada katılımcılar çamurdan çanaklar şekillendirerek hünerlerini sergiledi. Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avanos'un çamuru sanata dönüştüren bir ilçe olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "El sanatları ve çanakçılık sektörünü yeni nesillere aktarmak ve gençlere sevdirmek için bu yarışmayı düzenliyoruz. Avanos’un geleneklerini yeni nesillere aktararak geleceğe taşımak istiyoruz. Çanakçılığın da usta çırak ilişkisiyle geleneksel haliyle varlığını sürdürmesi en büyük arzumuz, bu nedenle küçüklerin yarışmaya katılmasını çok istedik. 20 civarında çocuk, 12 civarında da meslekte yetişen kalfa yarışmamıza katıldı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 9 stajyer öğrenci de yarışmamıza katıldı. Jüri üyeleri tarafından değerlendirilen eserler sonrasında ilk üç sırayı alan yarışmacılara çeşitli ödüllüler verdik. Katılımdan ve ilgiden memnunuz."
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde 5. Geleneksel Halk Şenliği etkinlikleri kapsamında çanak yapma yarışması düzenlendi.Avanos Belediyesi tarafından...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde 5. Geleneksel Halk Şenliği etkinlikleri kapsamında çanak yapma yarışması düzenlendi.

Avanos Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yarışma, çocuklar ve kalfalar kategorilerinde yapıldı.

Yarışmada katılımcılar çamurdan çanaklar şekillendirerek hünerlerini sergiledi.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avanos'un çamuru sanata dönüştüren bir ilçe olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"El sanatları ve çanakçılık sektörünü yeni nesillere aktarmak ve gençlere sevdirmek için bu yarışmayı düzenliyoruz. Avanos’un geleneklerini yeni nesillere aktararak geleceğe taşımak istiyoruz. Çanakçılığın da usta çırak ilişkisiyle geleneksel haliyle varlığını sürdürmesi en büyük arzumuz, bu nedenle küçüklerin yarışmaya katılmasını çok istedik. 20 civarında çocuk, 12 civarında da meslekte yetişen kalfa yarışmamıza katıldı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 9 stajyer öğrenci de yarışmamıza katıldı. Jüri üyeleri tarafından değerlendirilen eserler sonrasında ilk üç sırayı alan yarışmacılara çeşitli ödüllüler verdik. Katılımdan ve ilgiden memnunuz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.