pendik escort bayan
ak

Avanoslu Çanak Ustaları Dernek Kuracak

29.06.2018 - 14:33, Güncelleme: 29.06.2018 - 14:33
 

Avanoslu Çanak Ustaları Dernek Kuracak

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in el sanatlarıyla ünlü Avanos ilçesinde çanak ve çömlek ustaları istişare toplantısında bir araya geldi.Belediye toplantı...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in el sanatlarıyla ünlü Avanos ilçesinde çanak ve çömlek ustaları istişare toplantısında bir araya geldi.Belediye toplantı salonundaki programda konuşma yapan Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, çömlekçiliğin geleceği için sektördekilerin bir çatı altında toplanmasının faydalı olacağını belirterek, dernekleşmeleri yönünde tavsiyede bulundu.Erdinç, "Sektörün daha kurumsal bir yapıyla sorunlarına çözüm aramak gerekiyor. Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezlerinden olan Avanos'un en önemli geçim kaynağı olan çanakçılığın gelişmesinde sektör temsilcilerinin belirlenmesi mesleğin geleceğine de katkı sağlayacaktır." dedi.Belediye Başkanı İsmet İnce ise bir dernek kurulması halinde, çanakçı ustalarının ve esnafın dernek yönetiminde yer alarak güç birliği yapmasının önemli neticeler doğuracağına inandığını kaydetti.Sektör temsilcilerinin görüşlerini paylaştığı toplantı sonunda dernek kurulması yönünde ortak karar alındı.Toplantıya, Avanos Esnaf Odası Başkanı Kemal Çelik, çanak ustaları ve sektör çalışanları katıldı.
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in el sanatlarıyla ünlü Avanos ilçesinde çanak ve çömlek ustaları istişare toplantısında bir araya geldi.Belediye toplantı...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in el sanatlarıyla ünlü Avanos ilçesinde çanak ve çömlek ustaları istişare toplantısında bir araya geldi.

Belediye toplantı salonundaki programda konuşma yapan Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, çömlekçiliğin geleceği için sektördekilerin bir çatı altında toplanmasının faydalı olacağını belirterek, dernekleşmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

Erdinç, "Sektörün daha kurumsal bir yapıyla sorunlarına çözüm aramak gerekiyor. Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezlerinden olan Avanos'un en önemli geçim kaynağı olan çanakçılığın gelişmesinde sektör temsilcilerinin belirlenmesi mesleğin geleceğine de katkı sağlayacaktır." dedi.

Belediye Başkanı İsmet İnce ise bir dernek kurulması halinde, çanakçı ustalarının ve esnafın dernek yönetiminde yer alarak güç birliği yapmasının önemli neticeler doğuracağına inandığını kaydetti.

Sektör temsilcilerinin görüşlerini paylaştığı toplantı sonunda dernek kurulması yönünde ortak karar alındı.

Toplantıya, Avanos Esnaf Odası Başkanı Kemal Çelik, çanak ustaları ve sektör çalışanları katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.