pendik escort bayan
ak

Avanos 4. Geleneksel Halk Panayırı

14.08.2017 - 09:13, Güncelleme: 14.08.2017 - 09:13
 

Avanos 4. Geleneksel Halk Panayırı

NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Avanos Geleneksel Halk Panayırı" kapsamında yarışma ve eğlenceler düzenlendi.Cumhuriyet...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Avanos Geleneksel Halk Panayırı" kapsamında yarışma ve eğlenceler düzenlendi.Cumhuriyet Meydanı'nda yöresel ürünler ve tanıtım stantları açılırken, geleneksel "kelle atma" yarışması gerçekleştirildi.Vatandaşlar, içinde kum ve çakıl taşları bulunan 16 kilogram ağırlığındaki inek başı şeklindeki maketi en yükseğe atmaya çalıştı.Avanos Belediye Başkanı İsmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenliğin amacının gelenek ve kültürü yeni nesillere aktarmak olduğunu belirterek, ilçede yıllar önce düzenlenen yarışmanın tekrar edildiğini kaydetti.İnce, "Kelle atma yarışması eski zamanlarda düğünlerde yapılırdı. Yiğitliğin bir göstergesi olarak kabul edilirdi. Bileğine ve gücüne güvenen gençler kelleyi en yükseğe atmak için yarışırdı. Yarışmayı kazananları cumhuriyet altını ile ödüllendirdik. Bu geleneğin temsilen de olsa yaşatılmasını istiyoruz." diye konuştu.
NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Avanos Geleneksel Halk Panayırı" kapsamında yarışma ve eğlenceler düzenlendi.Cumhuriyet...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Avanos Geleneksel Halk Panayırı" kapsamında yarışma ve eğlenceler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yöresel ürünler ve tanıtım stantları açılırken, geleneksel "kelle atma" yarışması gerçekleştirildi.

Vatandaşlar, içinde kum ve çakıl taşları bulunan 16 kilogram ağırlığındaki inek başı şeklindeki maketi en yükseğe atmaya çalıştı.

Avanos Belediye Başkanı İsmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenliğin amacının gelenek ve kültürü yeni nesillere aktarmak olduğunu belirterek, ilçede yıllar önce düzenlenen yarışmanın tekrar edildiğini kaydetti.

İnce, "Kelle atma yarışması eski zamanlarda düğünlerde yapılırdı. Yiğitliğin bir göstergesi olarak kabul edilirdi. Bileğine ve gücüne güvenen gençler kelleyi en yükseğe atmak için yarışırdı. Yarışmayı kazananları cumhuriyet altını ile ödüllendirdik. Bu geleneğin temsilen de olsa yaşatılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.