pendik escort bayan
ak

Aü'lü Gençler Dünyayı Değiştirecek Projelerini Sundu

17.12.2018 - 14:08, Güncelleme: 17.12.2018 - 14:08
 

Aü'lü Gençler Dünyayı Değiştirecek Projelerini Sundu

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencileri, gençlerin dünyayı değiştirecek iş fikirleri geliştirmesini hedefleyen Hunt Ödülleri'nde (Hult...

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencileri, gençlerin dünyayı değiştirecek iş fikirleri geliştirmesini hedefleyen Hunt Ödülleri'nde (Hult Prize) yarışmak üzere hazırladıkları projelerini sundu. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hult Uluslararası İşletme Okulu ve Birleşmiş Milletler Vakfı ortaklığında her yıl düzenlenen ve ABD 42. Başkanı Bill Clinton tarafından belirlenen meydan okuma konusunda geliştirilen projelerin yarıştığı Hult Ödülleri'nde, bu yıl Türkiye'yi Anadolu Üniversitesi öğrencileri temsil edecek. Öğrenciler bu yılın meydan okuma konusu olan "Gelecek 10 yıl içinde, 10 bin işsiz gence, günde 10 saat çalışabilecek bir iş önerisi" konusunda hazırladıkları projeleri, AÜ Öğrenci Merkezi Salon 2016'da jüri üyelerine sundu. Jüri değerlendirmesi sonucu Furkan İçöz, Melike Esen, Handan Aytar ve Halil İbrahim Aytar'ın yer aldığı 10'ncu grup, projeleriyle Türkiye'yi Hult Ödülleri'nde temsil etme hakkı kazandı. Hult Ödülleri AÜ Kampüs Direktörü Sidalamin Ibrazil, yaptığı değerlendirmede, böyle bir yarışmada üniversitelerinin temsil edilmesinden onur ve gurur duydukları kaydetti. Yarışmanın düzenlenme sürecinde üniversitenin fazlasıyla destek olduğunu aktaran Ibrazil, şunları kaydetti: "Biz öğrencilerden başvuru istemiştik. Başvurulardan seçilen 16 aday grubuna sunum şansı verdik. Bunların arasından bir takım proje sunumunu kazandı. Bu takım bundan sonra bölgesel yarışlara katılarak New York, Tokyo, Şikago’nun da arasında bulunduğu 25 büyük şehirden birini seçerek orada kazanan takımla yarışacak, daha sonra bu şehirler arasında kazananlar finalde yarışacak. Takımımızdan beklentimiz büyük. Kendilerine başarılar diliyoruz. Umarım 1 milyon dolarlık ödül Anadolu Üniversitesi'ne gelir." Bu arada jüri üyeleri arasında Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Doç. Dr. Özgür Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Emre Demirci ve İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Burak Tuğberk Tosunoğlu yer aldı.
ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencileri, gençlerin dünyayı değiştirecek iş fikirleri geliştirmesini hedefleyen Hunt Ödülleri'nde (Hult...

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencileri, gençlerin dünyayı değiştirecek iş fikirleri geliştirmesini hedefleyen Hunt Ödülleri'nde (Hult Prize) yarışmak üzere hazırladıkları projelerini sundu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hult Uluslararası İşletme Okulu ve Birleşmiş Milletler Vakfı ortaklığında her yıl düzenlenen ve ABD 42. Başkanı Bill Clinton tarafından belirlenen meydan okuma konusunda geliştirilen projelerin yarıştığı Hult Ödülleri'nde, bu yıl Türkiye'yi Anadolu Üniversitesi öğrencileri temsil edecek.

Öğrenciler bu yılın meydan okuma konusu olan "Gelecek 10 yıl içinde, 10 bin işsiz gence, günde 10 saat çalışabilecek bir iş önerisi" konusunda hazırladıkları projeleri, AÜ Öğrenci Merkezi Salon 2016'da jüri üyelerine sundu.

Jüri değerlendirmesi sonucu Furkan İçöz, Melike Esen, Handan Aytar ve Halil İbrahim Aytar'ın yer aldığı 10'ncu grup, projeleriyle Türkiye'yi Hult Ödülleri'nde temsil etme hakkı kazandı.

Hult Ödülleri AÜ Kampüs Direktörü Sidalamin Ibrazil, yaptığı değerlendirmede, böyle bir yarışmada üniversitelerinin temsil edilmesinden onur ve gurur duydukları kaydetti.

Yarışmanın düzenlenme sürecinde üniversitenin fazlasıyla destek olduğunu aktaran Ibrazil, şunları kaydetti:

"Biz öğrencilerden başvuru istemiştik. Başvurulardan seçilen 16 aday grubuna sunum şansı verdik. Bunların arasından bir takım proje sunumunu kazandı. Bu takım bundan sonra bölgesel yarışlara katılarak New York, Tokyo, Şikago’nun da arasında bulunduğu 25 büyük şehirden birini seçerek orada kazanan takımla yarışacak, daha sonra bu şehirler arasında kazananlar finalde yarışacak. Takımımızdan beklentimiz büyük. Kendilerine başarılar diliyoruz. Umarım 1 milyon dolarlık ödül Anadolu Üniversitesi'ne gelir."

Bu arada jüri üyeleri arasında Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Doç. Dr. Özgür Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Emre Demirci ve İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Burak Tuğberk Tosunoğlu yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.