pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Aü'de Sendikal Faaliyetler

07.04.2017 - 15:38, Güncelleme: 07.04.2017 - 15:38
 

Aü'de Sendikal Faaliyetler

ESKİŞEHİR (AA) - Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir 2 No'lu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, Anadolu Üniversitesi'nin...

ESKİŞEHİR (AA) - Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir 2 No'lu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) üniversite içinde sendikal faaliyetlerde bulunmalarını engelleme gayreti içinde olduğunu iddia etti. Yıldırım, AÜ Porsuk Meslek Yüksek Okulu bahçesinde yaptığı açıklamada, genel merkezleri tarafından hazırlanan "1.111.111 Üye Memur- Sen'e Davet Tercih Evet" afişini, AÜ bünyesindeki tüm birimlerin sendika panolarına astıklarını dile getirerek, "Afişimiz Porsuk Meslek Yüksek Okulu panolarından okul yönetimi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden kaldırılmıştır. Sendika panoları Büyükelçilik toprağı gibidir ve sendikalara aittir. Bu panolara ne asılacağına üniversite yöneticileri değil sendikalar karar verir. Bu afişin asılmasından sonra her ortamda demokratik, çağdaş ve hukuka saygılı olduğunu söyleyen Anadolu Üniversitesi yöneticileri bu söylemlerini boşa çıkartmıştır." ifadelerini kullandı. "Devlet aleyhine slogan atan ve "faşist" kelimesini kullananlara dahi hoşgörüyle yaklaşan bir üniversite yönetimi olduğunu öne süren Yıldırım, konuşmasını şöyle devam etti: "Mevzuatı aleyhimize işletiyorlar. Üniversite içinde illegal gösteri ve yürüyüşlerin yapılmasında sıkıntı duymayan Anadolu Üniversitesi yönetimi, sendikamızın demokrasi ve hak mücadelesini baltalamak için elinden geleni ardına koymamaktadır. Demokrasi mücadelesi adına yaptığımız faaliyetlere gelince adeta bir jandarma gibi sormadan, izah etmeden, gerekçe göstermeye bile gerek duymadan bürokrat kafasını ve mevzuatı aleyhimizde işletmekten geri durmuyorlar. Bu olay, Anadolu Üniversitesi yönetiminin atadığı yöneticilerin sendikal tercihte bile 'evet' tercihine tahammüllerinin olmadığının resmidir." Yıldırım, üniversite yönetiminin bu tavrıyla kimlere hangi işareti vermeye çalıştıklarını gördüklerini söyleyerek, "Bu çirkin saldırıyı yapanlar adına, Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şubesi olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz." diye konuştu.
ESKİŞEHİR (AA) - Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir 2 No'lu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, Anadolu Üniversitesi'nin...

ESKİŞEHİR (AA) - Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir 2 No'lu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) üniversite içinde sendikal faaliyetlerde bulunmalarını engelleme gayreti içinde olduğunu iddia etti.

Yıldırım, AÜ Porsuk Meslek Yüksek Okulu bahçesinde yaptığı açıklamada, genel merkezleri tarafından hazırlanan "1.111.111 Üye Memur- Sen'e Davet Tercih Evet" afişini, AÜ bünyesindeki tüm birimlerin sendika panolarına astıklarını dile getirerek, "Afişimiz Porsuk Meslek Yüksek Okulu panolarından okul yönetimi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden kaldırılmıştır. Sendika panoları Büyükelçilik toprağı gibidir ve sendikalara aittir. Bu panolara ne asılacağına üniversite yöneticileri değil sendikalar karar verir. Bu afişin asılmasından sonra her ortamda demokratik, çağdaş ve hukuka saygılı olduğunu söyleyen Anadolu Üniversitesi yöneticileri bu söylemlerini boşa çıkartmıştır." ifadelerini kullandı.

"Devlet aleyhine slogan atan ve "faşist" kelimesini kullananlara dahi hoşgörüyle yaklaşan bir üniversite yönetimi olduğunu öne süren Yıldırım, konuşmasını şöyle devam etti:

"Mevzuatı aleyhimize işletiyorlar. Üniversite içinde illegal gösteri ve yürüyüşlerin yapılmasında sıkıntı duymayan Anadolu Üniversitesi yönetimi, sendikamızın demokrasi ve hak mücadelesini baltalamak için elinden geleni ardına koymamaktadır. Demokrasi mücadelesi adına yaptığımız faaliyetlere gelince adeta bir jandarma gibi sormadan, izah etmeden, gerekçe göstermeye bile gerek duymadan bürokrat kafasını ve mevzuatı aleyhimizde işletmekten geri durmuyorlar. Bu olay, Anadolu Üniversitesi yönetiminin atadığı yöneticilerin sendikal tercihte bile 'evet' tercihine tahammüllerinin olmadığının resmidir."

Yıldırım, üniversite yönetiminin bu tavrıyla kimlere hangi işareti vermeye çalıştıklarını gördüklerini söyleyerek, "Bu çirkin saldırıyı yapanlar adına, Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şubesi olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz." diye konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.