pendik escort bayan
ak

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası

28.07.2016 - 16:48, Güncelleme: 28.07.2016 - 16:48
 

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası

- Kayseri'nin Bünyan ilçesinde düzenlenen şampiyona yarın başlayacak - Çeşitli illerden 50 atlı okçunun katılacağı şampiyonada, Kırgızistan'dan gelecek 15 kişilik özel ekip de gösteriler sergileyecek

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Bünyan ilçesinde düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final müsabakaları, yarın başlayacak. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri günden bu yana ilçelerinin marka değerini yükseltmek için çalıştıklarını belirtti.Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın da İslam ve Türk tarihinde derin izler bırakan bir geleneğin yaşatılması için önem verdikleri bir organizasyon olduğunu vurgulayan Gülcüoğlu, şampiyonanın yarın saat 18.00'de kortej yürüyüşü ile başlayacağını ifade etti. Gülcüoğlu, şampiyonanın 31 Temmuz Pazar günü sona ereceğini aktararak, şöyle devam etti:"30 Temmuz Cumartesi günü saat 09.00'da başlayacak final müsabakasına Türkiye genelinden 50 atlı okçu katılacak. Sporcular, gençler ve yetişkinler olarak 2 grup ve 2 kategoride yarışacak. Aynı gün akşam ise 'Biz Hep Buradayız Çanakkale Geçilmez' isimli tiyatro oyunu ile İrfan Gürdal konseri düzenlenecek. 31 Temmuz Pazar günü ise saat 10.00'da atlı cirit, Manas Destanı gösterisi, atlı akrobasi, gökbörü oyunu, atlı savaş sanatları gösterisi gibi etkinlikler ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler için Kırgızistan'dan da 15 kişilik özel ekip gelecek.""Okçuluk, Peygamber Efendimize göre daha çocukken öğrenilip ölünceye kadar kaybedilmemesi gereken bir maharet." diyen Gülcüoğlu, okçuluğun en meşru vakit değerlendirme vasıtası olduğunu anlattı.Gülcüoğlu, Osmanlı döneminde en nitelikli halini alan bir savaş sanatı olan atlı okçuluğun, bugün bir dünya sporu olduğunu dile getirerek, "Bize düşen ise ecdat yadigarı okçuluğu gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmaktır. Bu çerçevede Bünyan Belediyesi olarak bu denli büyük bir organizasyonu hayata geçirecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz." şeklinde konuştu.Başkan Gülcüoğlu, vatandaşları, hafta sonu Bünyan'da Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda buluşmaya davet etti.
- Kayseri'nin Bünyan ilçesinde düzenlenen şampiyona yarın başlayacak - Çeşitli illerden 50 atlı okçunun katılacağı şampiyonada, Kırgızistan'dan gelecek 15 kişilik özel ekip de gösteriler sergileyecek


KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Bünyan ilçesinde düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final müsabakaları, yarın başlayacak.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri günden bu yana ilçelerinin marka değerini yükseltmek için çalıştıklarını belirtti.

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın da İslam ve Türk tarihinde derin izler bırakan bir geleneğin yaşatılması için önem verdikleri bir organizasyon olduğunu vurgulayan Gülcüoğlu, şampiyonanın yarın saat 18.00'de kortej yürüyüşü ile başlayacağını ifade etti.

Gülcüoğlu, şampiyonanın 31 Temmuz Pazar günü sona ereceğini aktararak, şöyle devam etti:

"30 Temmuz Cumartesi günü saat 09.00'da başlayacak final müsabakasına Türkiye genelinden 50 atlı okçu katılacak. Sporcular, gençler ve yetişkinler olarak 2 grup ve 2 kategoride yarışacak. Aynı gün akşam ise 'Biz Hep Buradayız Çanakkale Geçilmez' isimli tiyatro oyunu ile İrfan Gürdal konseri düzenlenecek. 31 Temmuz Pazar günü ise saat 10.00'da atlı cirit, Manas Destanı gösterisi, atlı akrobasi, gökbörü oyunu, atlı savaş sanatları gösterisi gibi etkinlikler ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler için Kırgızistan'dan da 15 kişilik özel ekip gelecek."

"Okçuluk, Peygamber Efendimize göre daha çocukken öğrenilip ölünceye kadar kaybedilmemesi gereken bir maharet." diyen Gülcüoğlu, okçuluğun en meşru vakit değerlendirme vasıtası olduğunu anlattı.

Gülcüoğlu, Osmanlı döneminde en nitelikli halini alan bir savaş sanatı olan atlı okçuluğun, bugün bir dünya sporu olduğunu dile getirerek, "Bize düşen ise ecdat yadigarı okçuluğu gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmaktır. Bu çerçevede Bünyan Belediyesi olarak bu denli büyük bir organizasyonu hayata geçirecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

Başkan Gülcüoğlu, vatandaşları, hafta sonu Bünyan'da Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda buluşmaya davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.