pendik escort bayan
ak

Atlı Okçuluğu Yaşatmak İçin Çiftlik Kurdular

29.05.2017 - 11:43, Güncelleme: 29.05.2017 - 11:43
 

Atlı Okçuluğu Yaşatmak İçin Çiftlik Kurdular

- Eskişehir'de okçuluk gönüllülerince kurulan Sultan Okçuluk Ata Sporları Derneği, 6 ay önce açtığı çiftlikte atlı okçular yetiştiriyor- Dernek Başkanı Buzlu: "Derneğimizde okçuluk, binicilik ve atlı okçuluk eğitimi veriyoruz. Zengin kültürümüzü gelecek k

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de 2 yıl önce bir araya gelen okçuluk gönüllülerince oluşturulan Sultan Okçuluk Ata Sporları Derneği, kurduğu çiftlikte atlı okçular yetiştiriyor.Ülke genelinde festival, açılış, yarışma ve okullarda gösteriler yaparak geleneksel okçuluğu anlatan grup üyeleri, yarıştan emekliye ayrılan atlarla 6 ay önce kurdukları çiftlikte atlı okçuluk eğitimi de veriyor.Kullandıkları tüm ekipmanları aslına uygun olarak kendileri imal eden üyeler, bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak için emek sarf ediyor.Dernek Başkanı Cüneyt Buzlu, Türklerde "hakimiyet sembolü" olarak bilinen okun, Türk tarihinde büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.Unutulmaya yüz tutan bu sporu yaşatmak için çalıştıklarını anlatan Buzlu, ''Bu işe önce okla başladık, arkasından atları aldık ve çiftliğimizi kurduk. Şu an 6 Arap atımız var. 50 aktif üyemizle bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyoruz." dedi.Buzlu, özellikle yarıştan çıkan atları eğiterek atlı okçulukta kullandıklarını dile getirerek, "Derneğimizde okçuluk, binicilik ve atlı okçuluk eğitimi veriyoruz. Zengin kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz. Türkiye'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen etkinliklerde gösteriler yapıyoruz. Bunun dışında okçuluk adına tüm araç ve gereçlerimizi de kendimiz imal ediyoruz." şeklinde konuştu. - Üye Bal: "Atlı okçuluk zor ama sonunda başarılı oluyorsunuz"Dernek üyelerinden Şükriye Bal ise 2 yıldır Türkiye genelinde okçuluk üzerine faaliyet yürüttüklerini anlattı.Son 6 aydır atlı okçuluğa merak sardıklarını ve çiftlik kurduklarını ifade eden Bal, "Atlı okçuluk normal okçuluktan çok farklı. Zor ama sonunda başarılı olunuyor. İnşallah ilerleyen günlerde atlı okçulukta Türkiye'nin önde gelen grupları arasında yer alacağız." diye konuştu.
- Eskişehir'de okçuluk gönüllülerince kurulan Sultan Okçuluk Ata Sporları Derneği, 6 ay önce açtığı çiftlikte atlı okçular yetiştiriyor- Dernek Başkanı Buzlu: "Derneğimizde okçuluk, binicilik ve atlı okçuluk eğitimi veriyoruz. Zengin kültürümüzü gelecek k

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de 2 yıl önce bir araya gelen okçuluk gönüllülerince oluşturulan Sultan Okçuluk Ata Sporları Derneği, kurduğu çiftlikte atlı okçular yetiştiriyor.

Ülke genelinde festival, açılış, yarışma ve okullarda gösteriler yaparak geleneksel okçuluğu anlatan grup üyeleri, yarıştan emekliye ayrılan atlarla 6 ay önce kurdukları çiftlikte atlı okçuluk eğitimi de veriyor.

Kullandıkları tüm ekipmanları aslına uygun olarak kendileri imal eden üyeler, bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak için emek sarf ediyor.

Dernek Başkanı Cüneyt Buzlu, Türklerde "hakimiyet sembolü" olarak bilinen okun, Türk tarihinde büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Unutulmaya yüz tutan bu sporu yaşatmak için çalıştıklarını anlatan Buzlu, ''Bu işe önce okla başladık, arkasından atları aldık ve çiftliğimizi kurduk. Şu an 6 Arap atımız var. 50 aktif üyemizle bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyoruz." dedi.

Buzlu, özellikle yarıştan çıkan atları eğiterek atlı okçulukta kullandıklarını dile getirerek, "Derneğimizde okçuluk, binicilik ve atlı okçuluk eğitimi veriyoruz. Zengin kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz. Türkiye'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen etkinliklerde gösteriler yapıyoruz. Bunun dışında okçuluk adına tüm araç ve gereçlerimizi de kendimiz imal ediyoruz." şeklinde konuştu.


- Üye Bal: "Atlı okçuluk zor ama sonunda başarılı oluyorsunuz"


Dernek üyelerinden Şükriye Bal ise 2 yıldır Türkiye genelinde okçuluk üzerine faaliyet yürüttüklerini anlattı.

Son 6 aydır atlı okçuluğa merak sardıklarını ve çiftlik kurduklarını ifade eden Bal, "Atlı okçuluk normal okçuluktan çok farklı. Zor ama sonunda başarılı olunuyor. İnşallah ilerleyen günlerde atlı okçulukta Türkiye'nin önde gelen grupları arasında yer alacağız." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.