pendik escort bayan
ak

Atığı Ekonomiye Kazandırıyorlar

18.01.2018 - 12:23, Güncelleme: 18.01.2018 - 12:23
 

Atığı Ekonomiye Kazandırıyorlar

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye tarafından geri dönüşüm atık toplama çalışması kapsamında son bir yılda 62 bin litre atık yağ, 2 bin 877 araba lastiği,...

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye tarafından geri dönüşüm atık toplama çalışması kapsamında son bir yılda 62 bin litre atık yağ, 2 bin 877 araba lastiği, 6 bin 150 kilogram pil, 7 bin 200 kilogram elektronik atık malzemesi ile 10 bin 450 kilogram kağıt, pet şişe, plastik, cam ve metal toplandı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 17 yıldır uygulanan ayrıştırılmış toplama çalışmasının artık bir sistem ve alışkanlık olarak yerleştiğini toplumun her kesiminde benimsendiğini belirtti.Büyükkılıç, kağıt, cam ve metal ile başlanılan geri dönüşüm toplama çalışmaları ile hem belediyenin hem de doğanın kazandığını vurguladı.Geri dönüşüm atık toplamanın bir ekonomik kalkınmışlık ve kültür seviyesinin bir göstergesi olduğunu aktaran Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:"Referans ve örnek belediye olarak çalışmalarımız da en çok takdir edilen, ödül alan ve birçok belediye tarafından projesi istenen çalışmamız geri dönüşüm atıklarının toplanılması çalışmasıdır. 17 yıldır başarı ile uygulanan bu çalışma artık Melikgazi Belediyesi için bir hizmetten çok ekonomik kazanç elde edilen bir üretim tesisi haline gelmiştir. 2017 yılı içerisinde 2 bin 512 bina 78 bin 350 daire, 243 adet market, 5 adet alışveriş merkezi, 204 okulda çarşı merkezdeki iş merkezlerinde 10 çeşit geri dönüşebilir atıklar toplanmıştır. Bu sistematik ve düzenli bir toplama şekli ile geri dönüşüm artık kurumsallaşmış bir organizasyon haline gelmiştir. 2017 yılı içerisinde 10 bin 450 kilogram kağıt, pet şişe, plastik, cam ve metal toplanıldı. Ayrıca 62 bin litre atık yağ, 2 bin 877 adet araba lastiği, 6 bin 150 kilogram pil ile yine 7 bin 200 kilogram elektronik atık malzemesinin toplanılarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Melikgazi Belediyesi olarak bu çalışma ile çevre kirlenmesi önlenmekte, doğal kaynak israfı önlenmekte ve ekonomiye katkı sağlanmaktadır."
KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye tarafından geri dönüşüm atık toplama çalışması kapsamında son bir yılda 62 bin litre atık yağ, 2 bin 877 araba lastiği,...

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye tarafından geri dönüşüm atık toplama çalışması kapsamında son bir yılda 62 bin litre atık yağ, 2 bin 877 araba lastiği, 6 bin 150 kilogram pil, 7 bin 200 kilogram elektronik atık malzemesi ile 10 bin 450 kilogram kağıt, pet şişe, plastik, cam ve metal toplandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 17 yıldır uygulanan ayrıştırılmış toplama çalışmasının artık bir sistem ve alışkanlık olarak yerleştiğini toplumun her kesiminde benimsendiğini belirtti.

Büyükkılıç, kağıt, cam ve metal ile başlanılan geri dönüşüm toplama çalışmaları ile hem belediyenin hem de doğanın kazandığını vurguladı.

Geri dönüşüm atık toplamanın bir ekonomik kalkınmışlık ve kültür seviyesinin bir göstergesi olduğunu aktaran Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Referans ve örnek belediye olarak çalışmalarımız da en çok takdir edilen, ödül alan ve birçok belediye tarafından projesi istenen çalışmamız geri dönüşüm atıklarının toplanılması çalışmasıdır. 17 yıldır başarı ile uygulanan bu çalışma artık Melikgazi Belediyesi için bir hizmetten çok ekonomik kazanç elde edilen bir üretim tesisi haline gelmiştir. 2017 yılı içerisinde 2 bin 512 bina 78 bin 350 daire, 243 adet market, 5 adet alışveriş merkezi, 204 okulda çarşı merkezdeki iş merkezlerinde 10 çeşit geri dönüşebilir atıklar toplanmıştır.

Bu sistematik ve düzenli bir toplama şekli ile geri dönüşüm artık kurumsallaşmış bir organizasyon haline gelmiştir. 2017 yılı içerisinde 10 bin 450 kilogram kağıt, pet şişe, plastik, cam ve metal toplanıldı.

Ayrıca 62 bin litre atık yağ, 2 bin 877 adet araba lastiği, 6 bin 150 kilogram pil ile yine 7 bin 200 kilogram elektronik atık malzemesinin toplanılarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Melikgazi Belediyesi olarak bu çalışma ile çevre kirlenmesi önlenmekte, doğal kaynak israfı önlenmekte ve ekonomiye katkı sağlanmaktadır."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.