pendik escort bayan
ak

Asü'de "15 Temmuz" Paneli Düzenlendi

02.11.2016 - 15:03, Güncelleme: 02.11.2016 - 15:03
 

Asü'de "15 Temmuz" Paneli Düzenlendi

Rektör Prof. Dr. Şahin:- "1960'taki darbeyi yapanlar, devlet oldu ve devlette bulunan Adnan Menderes ile arkadaşlarını idam ettiler. Neye göre? Bir anda devlet araçlarını kullanmaya başladılar. Benzerini 15 Temmuz'da da yapmak istediler. 15 Temmuz'da Türk

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 1960'taki darbeyi yapanların bir anda devlet olduğunu ve devlette bulunan Adnan Menderes ile arkadaşlarını idam ettiğini belirterek, "Benzerini 15 Temmuz'da da yapmak istediler. 15 Temmuz'da Türkiye uçurumun kenarından döndü. Fakat milletin feraseti ve cesareti ile hain oyun bozuldu." dedi.ASÜ Konferans Salonu'nda, İslami İlimler Fakültesi ve Genç Mütefekkir Öğrenci Topluluğu'nun işbirliği ile "Siyasi, Sosyal ve Dini Bakış Açısıyla 15 Temmuz'da Ne, Neden, Nasıl Oldu?" paneli yapıldı.Rektör Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), TSK ile emniyete özel olarak odaklandığını ifade etti.FETÖ'nün yargı, sağlık ve eğitim gibi alanlara da uzandığını belirten Şahin, "Bazen isyancı, terörist, darbeci gibi negatif sıfatlarla anılanlar, başarılı olunca devlet oluverirler. Devlette olanlar ise vatan hainliğinden idam edilebilirler. 1960'ta darbeyi yapanlar, devlet oldu ve devlette bulunan Adnan Menderes ile arkadaşlarını idam ettiler. Neye göre? Bir anda devlet araçlarını kullanmaya başladılar. Benzerini 15 Temmuz'da da yapmak istediler. 15 Temmuz'da Türkiye uçurumun kenarından döndü. Fakat milletin feraseti ve cesareti ile hain oyun bozuldu." diye konuştu.- "15 Temmuz'u daha iyi anlıyoruz" İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol ise 15 Temmuz gecesinde bir davetle sokaklara çıkan ve göğsünü siper eden tüm kahramanları dua ile andıklarını ifade etti.FETÖ'nün söylemlerinde dini kullandığını, Allah, Peygamber, iman diyerek insanların duygularıyla oynadığını anlatan Varol, şunları kaydetti:"15 Temmuz'da yaşanan olayın büyüklüğünü gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz. Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'de, 'Sizi aldatanlar Allah ile aldatmasın' buyuruyor. Bugün görüyoruz ki bizi aldatanlar Allah'la, Peygamberle, dini referanslarla aldattılar. İslam'da davet sadece Allah ve resulünün yoluna yapılır. Allah'ın adı kullanılarak hiçbir şekilde gruplara, fırkalara, hiziplere, parçalanmış yapılara insanlar davet edilemez. Gençlerimizin çok dikkatli olması, aklını ve iradesini başkalarının insafına bırakmaması gerekmektedir."Panele, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Şahin:- "1960'taki darbeyi yapanlar, devlet oldu ve devlette bulunan Adnan Menderes ile arkadaşlarını idam ettiler. Neye göre? Bir anda devlet araçlarını kullanmaya başladılar. Benzerini 15 Temmuz'da da yapmak istediler. 15 Temmuz'da Türk

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 1960'taki darbeyi yapanların bir anda devlet olduğunu ve devlette bulunan Adnan Menderes ile arkadaşlarını idam ettiğini belirterek, "Benzerini 15 Temmuz'da da yapmak istediler. 15 Temmuz'da Türkiye uçurumun kenarından döndü. Fakat milletin feraseti ve cesareti ile hain oyun bozuldu." dedi.

ASÜ Konferans Salonu'nda, İslami İlimler Fakültesi ve Genç Mütefekkir Öğrenci Topluluğu'nun işbirliği ile "Siyasi, Sosyal ve Dini Bakış Açısıyla 15 Temmuz'da Ne, Neden, Nasıl Oldu?" paneli yapıldı.

Rektör Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), TSK ile emniyete özel olarak odaklandığını ifade etti.

FETÖ'nün yargı, sağlık ve eğitim gibi alanlara da uzandığını belirten Şahin, "Bazen isyancı, terörist, darbeci gibi negatif sıfatlarla anılanlar, başarılı olunca devlet oluverirler. Devlette olanlar ise vatan hainliğinden idam edilebilirler. 1960'ta darbeyi yapanlar, devlet oldu ve devlette bulunan Adnan Menderes ile arkadaşlarını idam ettiler. Neye göre? Bir anda devlet araçlarını kullanmaya başladılar. Benzerini 15 Temmuz'da da yapmak istediler. 15 Temmuz'da Türkiye uçurumun kenarından döndü. Fakat milletin feraseti ve cesareti ile hain oyun bozuldu." diye konuştu.

- "15 Temmuz'u daha iyi anlıyoruz"

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol ise 15 Temmuz gecesinde bir davetle sokaklara çıkan ve göğsünü siper eden tüm kahramanları dua ile andıklarını ifade etti.

FETÖ'nün söylemlerinde dini kullandığını, Allah, Peygamber, iman diyerek insanların duygularıyla oynadığını anlatan Varol, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da yaşanan olayın büyüklüğünü gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz. Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'de, 'Sizi aldatanlar Allah ile aldatmasın' buyuruyor. Bugün görüyoruz ki bizi aldatanlar Allah'la, Peygamberle, dini referanslarla aldattılar. İslam'da davet sadece Allah ve resulünün yoluna yapılır. Allah'ın adı kullanılarak hiçbir şekilde gruplara, fırkalara, hiziplere, parçalanmış yapılara insanlar davet edilemez. Gençlerimizin çok dikkatli olması, aklını ve iradesini başkalarının insafına bırakmaması gerekmektedir."

Panele, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.