pendik escort bayan
ak

Astsubay Ve Subayları Karşı Karşıya Getiren 33 Yıllık Davada Karar

23.11.2017 - 16:48, Güncelleme: 23.11.2017 - 16:48
 

Astsubay Ve Subayları Karşı Karşıya Getiren 33 Yıllık Davada Karar

Türkiye Muharipler Derneğinin yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki taşınmazlarının, TESUD'a bırakılmasına ilişkin 4 Mart 1984'teki genel kurulunda alınan kararın iptali ve taşınmazların TEMAD'a bırakılması istemi reddedildi

ANKARA (AA) - Türkiye Muharipler Derneğinin yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki taşınmazlarının, Türkiye Emekli Subaylar Derneğine (TESUD) bırakılmasına ilişkin 4 Mart 1984'teki genel kurulunda alınan kararın iptali ve taşınmazların Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğine (TEMAD) bırakılması istemi reddedildi.Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmaya, TESUD adına avukat Nehir Miray Bedük ile Yurdakan Yıldız ve TEMAD adına avukat Mustafa Coşkun katıldı.Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin bozma kararını okuyan mahkeme, davacı vekilinin beyanlarını dinledi. Coşkun, mahkemeden, genel kurul kararının iptali ve taşınmazların TEMAD'a devri kararında direnmesini istedi.TESUD vekilleri Bedük ve Yıldız ise Yargıtayın bozma kararına uyulmasını ve 30 milyon lira değerindeki taşınmazların üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep etti. Avukatlar ayrıca TEMAD tarafından 33 yıl önce bu konuya ilişkin dava açıldığını ve davanın mahkemece reddedildiğini, Yargıtay 2. Hukuk Dairesince de bu kararın 1985'te onaylandığını, dolayısıyla bu konuda kesin hüküm oluştuğunu ifade etti.Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Yargıtayın bozma kararına uyarak açılan davanın reddine hükmetti ve taşınmazların üzerindeki tedbiri kaldırdı.- 33 yıllık süreçKapanan Türkiye Muharipler Derneğinin, Gaziantep Şubesi haricindeki tüm mal varlıkları, 1984 yılında çıkarılan yasayla yeni kurulan derneklere statü ve sayı durumları gözetilerek devredilmişti.Derneğe ait yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki mal varlığı, aynı yıl yapılan genel kuruldaki kararla Türkiye Emekli Subaylar Derneğine bırakılmıştı.Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açarak genel kurul kararının iptalini ve taşınmazların TEMAD'a devrini istemişti.Mahkemenin talebi kabul etmesi üzerine, dava TESUD avukatları tarafından temyiz edildi. Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin, Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararını bozmasının ardından bu sefer de TEMAD avukatları karar düzeltme talebinde bulundu.Karar düzeltme talebinin de reddiyle dosya, Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesine gelmişti.
Türkiye Muharipler Derneğinin yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki taşınmazlarının, TESUD'a bırakılmasına ilişkin 4 Mart 1984'teki genel kurulunda alınan kararın iptali ve taşınmazların TEMAD'a bırakılması istemi reddedildi

ANKARA (AA) - Türkiye Muharipler Derneğinin yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki taşınmazlarının, Türkiye Emekli Subaylar Derneğine (TESUD) bırakılmasına ilişkin 4 Mart 1984'teki genel kurulunda alınan kararın iptali ve taşınmazların Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğine (TEMAD) bırakılması istemi reddedildi.

Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmaya, TESUD adına avukat Nehir Miray Bedük ile Yurdakan Yıldız ve TEMAD adına avukat Mustafa Coşkun katıldı.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin bozma kararını okuyan mahkeme, davacı vekilinin beyanlarını dinledi. Coşkun, mahkemeden, genel kurul kararının iptali ve taşınmazların TEMAD'a devri kararında direnmesini istedi.

TESUD vekilleri Bedük ve Yıldız ise Yargıtayın bozma kararına uyulmasını ve 30 milyon lira değerindeki taşınmazların üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep etti. Avukatlar ayrıca TEMAD tarafından 33 yıl önce bu konuya ilişkin dava açıldığını ve davanın mahkemece reddedildiğini, Yargıtay 2. Hukuk Dairesince de bu kararın 1985'te onaylandığını, dolayısıyla bu konuda kesin hüküm oluştuğunu ifade etti.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Yargıtayın bozma kararına uyarak açılan davanın reddine hükmetti ve taşınmazların üzerindeki tedbiri kaldırdı.

- 33 yıllık süreç

Kapanan Türkiye Muharipler Derneğinin, Gaziantep Şubesi haricindeki tüm mal varlıkları, 1984 yılında çıkarılan yasayla yeni kurulan derneklere statü ve sayı durumları gözetilerek devredilmişti.

Derneğe ait yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki mal varlığı, aynı yıl yapılan genel kuruldaki kararla Türkiye Emekli Subaylar Derneğine bırakılmıştı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açarak genel kurul kararının iptalini ve taşınmazların TEMAD'a devrini istemişti.

Mahkemenin talebi kabul etmesi üzerine, dava TESUD avukatları tarafından temyiz edildi. Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin, Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararını bozmasının ardından bu sefer de TEMAD avukatları karar düzeltme talebinde bulundu.

Karar düzeltme talebinin de reddiyle dosya, Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesine gelmişti.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.