pendik escort bayan
ak

Aski'den Sayaç Düzenlemesi

13.07.2018 - 16:33, Güncelleme: 13.07.2018 - 16:33
 

Aski'den Sayaç Düzenlemesi

Konut aboneleri ön ödemeli kartlı su sayaçlarını mekanik sayaçla değiştirebilecek

ANKARA (AA) - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, konut abonelerinin ön ödemeli kartlı su sayaçlarını mekanik sayaçla değiştirebilmesine imkan veren bir düzenleme yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ASKİ Genel Müdürlüğü, ön ödemeli kartlı su sayacını mekanik sayaçlarla değiştirmek isteyen konut aboneleri için düzenleme yaptı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 1997 yılından bu yana kartlı su sayacı kullanan aboneleri rahatlatan bir karara imza attıklarını belirtti.Tuna, "Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için çok önemli. Özellikle kartlı su sayaçlarını değiştirmek isteyen abonelerimiz artık mekanik sayaca geçebilecek." ifadelerini kullandı. Önceden yüklenen sayaç bedelinin beklenmedik zamanlarda bitmesi sonucu suyun kesilmesi ya da kartın hemen yüklenememesi nedeniyle vatandaşlardan gelen talepleri dikkate aldıklarını belirten Tuna, "Yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için ilk etapta konut aboneliklerine değişim imkanı tanıdık." açıklamasını yaptı. Başkentin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan ASKİ Genel Müdürlüğüne kayıtlı toplam 2 milyon 263 bin 347 bin abone bulunduğunu belirten Tuna, bunlardan 431 bin 15'inin mevcut ön ödemeli kartlı sayaç abonesi olduğunu, kartlı sayaç kullanan konut abone sayının ise 366 bin 754 olduğunu kaydetti. Konutlarda 10 yıl ve daha uzun süreden beri kullanılan kartlı sayaç sayısının 164 bin 542 olduğunu ifade eden Tuna, sayaçlarını değiştirmek isteyen abonelerin izleyeceği yol hakkında şu bilgileri verdi:"Abonelerimizden, 10 yılını tamamlamış kartlı sayaçlarının değişimi için mekanik sayaç ücreti alınmayacak. Bunlardan sadece güvence bedeli istenecek. Kartlı sayacının ömrü 10 yılın altında olan abonelerden ise hem mekanik sayaç bedeli hem de güvence bedeli alınacak."Kartlı sayaçlarını mekanik sayaca (faturalı) dönüştürmek isteyen konut aboneleri “www.aski.gov.tr” adresinden detaylı bilgi alabilecek. Değişim imkanından yararlanmak isteyen aboneler, ASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığına müracaat edecek.
Konut aboneleri ön ödemeli kartlı su sayaçlarını mekanik sayaçla değiştirebilecek
ANKARA (AA) - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, konut abonelerinin ön ödemeli kartlı su sayaçlarını mekanik sayaçla değiştirebilmesine imkan veren bir düzenleme yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ASKİ Genel Müdürlüğü, ön ödemeli kartlı su sayacını mekanik sayaçlarla değiştirmek isteyen konut aboneleri için düzenleme yaptı.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 1997 yılından bu yana kartlı su sayacı kullanan aboneleri rahatlatan bir karara imza attıklarını belirtti.
Tuna, "Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için çok önemli. Özellikle kartlı su sayaçlarını değiştirmek isteyen abonelerimiz artık mekanik sayaca geçebilecek." ifadelerini kullandı.
Önceden yüklenen sayaç bedelinin beklenmedik zamanlarda bitmesi sonucu suyun kesilmesi ya da kartın hemen yüklenememesi nedeniyle vatandaşlardan gelen talepleri dikkate aldıklarını belirten Tuna, "Yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için ilk etapta konut aboneliklerine değişim imkanı tanıdık." açıklamasını yaptı.

Başkentin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan ASKİ Genel Müdürlüğüne kayıtlı toplam 2 milyon 263 bin 347 bin abone bulunduğunu belirten Tuna, bunlardan 431 bin 15'inin mevcut ön ödemeli kartlı sayaç abonesi olduğunu, kartlı sayaç kullanan konut abone sayının ise 366 bin 754 olduğunu kaydetti.

Konutlarda 10 yıl ve daha uzun süreden beri kullanılan kartlı sayaç sayısının 164 bin 542 olduğunu ifade eden Tuna, sayaçlarını değiştirmek isteyen abonelerin izleyeceği yol hakkında şu bilgileri verdi:
"Abonelerimizden, 10 yılını tamamlamış kartlı sayaçlarının değişimi için mekanik sayaç ücreti alınmayacak. Bunlardan sadece güvence bedeli istenecek. Kartlı sayacının ömrü 10 yılın altında olan abonelerden ise hem mekanik sayaç bedeli hem de güvence bedeli alınacak."
Kartlı sayaçlarını mekanik sayaca (faturalı) dönüştürmek isteyen konut aboneleri “www.aski.gov.tr” adresinden detaylı bilgi alabilecek. Değişim imkanından yararlanmak isteyen aboneler, ASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığına müracaat edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.