pendik escort bayan
ak

Aski'den 13 İlçede Yeni "Paket Su Arıtma Tesisi"

11.07.2018 - 17:33, Güncelleme: 11.07.2018 - 17:33
 

Aski'den 13 İlçede Yeni "Paket Su Arıtma Tesisi"

ASKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma suyu kalitesini artırmak için bu yılın başından itibaren 13 ilçede 45 yeni "paket su arıtma tesisi"ni devreye soktu - ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı: - "Bu yıl içinde mahalle statüsünü alan 45 köyde içme suyu kalite

ANKARA(AA) - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğünce, içme ve kullanma suyu kalitesini artırmak için bu yılın başından itibaren 13 ilçede 45 yeni "paket su arıtma tesisi" hizmete açıldı. ASKİ'den yapılan açıklamaya göre yılın ilk 7 ayında mevcut 57 paket arıtma tesisine ek olarak 45 yeni paket içme suyu arıtma tesisi daha hizmete girdi. Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Gölbaşı, Güdül, Kalecik, Kahramankazan, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı ve Sincan ilçelerinde köy statüsünden mahalle statüsüne geçen 45 köyde kurulan tesislerde temiz ve kaliteli su paketlenerek halkın kullanımına sunuluyor. ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, yeni tesislere ilişkin, "Önceliğimiz içme suyunun kalitesini yeni arıtma tesisleri kurarak daha da iyileştirmek” değerlendirmesini yaptı.Yeni kurulan arıtma tesisleri ile özellikle kuyulardan temin edilen sularda görülen sertliğin ve diğer bazı kimyasal bileşenlerin azaltılmasının hedeflendiğini vurgulayan Kınacı, "Hizmete alınan 45’i yeni toplam 102 paket arıtma tesisiyle içme ve kullanma suyu kalitesinde iyileştirme sağladık." ifadelerini kullandı. - Suyun kalitesi anlık olarak takip ediliyorAnkara’nın, bulunduğu coğrafi konum ve jeolojik formasyon sebebiyle topraklarında arsenik, bor, sülfat gibi çok sayıda kimyasalı barındırdığını ifade eden Kınacı, şu bilgileri paylaştı:"Bölgesel olarak alternatifi bulunmayan su kaynaklarının kullanılması çoğu yerleşimler için zorunluluk arz etmektedir. Bu da doğal olarak arıtma tesisi yapılması zorunluluğunu ortaya çıkarmaktadır. Yapımını gerçekleştirdiğimiz bölgesel arıtma tesisleriyle vatandaşlarımıza sağlıklı su temin ederek güvenle tüketmelerini sağlıyoruz. Halk sağlığı açısından suyun kalitesinin anlık olarak uzaktan takip ve kontrolünü gerçekleştiriyoruz.” Kınacı, arıtma tesislerinden çıkan suyun hem Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik değerleri hem de Dünya Sağlık Teşkilatı standartlarına uygun olduğunu vurguladı.
ASKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma suyu kalitesini artırmak için bu yılın başından itibaren 13 ilçede 45 yeni "paket su arıtma tesisi"ni devreye soktu - ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı: - "Bu yıl içinde mahalle statüsünü alan 45 köyde içme suyu kalite

ANKARA(AA) - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğünce, içme ve kullanma suyu kalitesini artırmak için bu yılın başından itibaren 13 ilçede 45 yeni "paket su arıtma tesisi" hizmete açıldı.

ASKİ'den yapılan açıklamaya göre yılın ilk 7 ayında mevcut 57 paket arıtma tesisine ek olarak 45 yeni paket içme suyu arıtma tesisi daha hizmete girdi. Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Gölbaşı, Güdül, Kalecik, Kahramankazan, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı ve Sincan ilçelerinde köy statüsünden mahalle statüsüne geçen 45 köyde kurulan tesislerde temiz ve kaliteli su paketlenerek halkın kullanımına sunuluyor.

ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, yeni tesislere ilişkin, "Önceliğimiz içme suyunun kalitesini yeni arıtma tesisleri kurarak daha da iyileştirmek” değerlendirmesini yaptı.

Yeni kurulan arıtma tesisleri ile özellikle kuyulardan temin edilen sularda görülen sertliğin ve diğer bazı kimyasal bileşenlerin azaltılmasının hedeflendiğini vurgulayan Kınacı, "Hizmete alınan 45’i yeni toplam 102 paket arıtma tesisiyle içme ve kullanma suyu kalitesinde iyileştirme sağladık." ifadelerini kullandı.

- Suyun kalitesi anlık olarak takip ediliyor

Ankara’nın, bulunduğu coğrafi konum ve jeolojik formasyon sebebiyle topraklarında arsenik, bor, sülfat gibi çok sayıda kimyasalı barındırdığını ifade eden Kınacı, şu bilgileri paylaştı:

"Bölgesel olarak alternatifi bulunmayan su kaynaklarının kullanılması çoğu yerleşimler için zorunluluk arz etmektedir. Bu da doğal olarak arıtma tesisi yapılması zorunluluğunu ortaya çıkarmaktadır. Yapımını gerçekleştirdiğimiz bölgesel arıtma tesisleriyle vatandaşlarımıza sağlıklı su temin ederek güvenle tüketmelerini sağlıyoruz. Halk sağlığı açısından suyun kalitesinin anlık olarak uzaktan takip ve kontrolünü gerçekleştiriyoruz.”

Kınacı, arıtma tesislerinden çıkan suyun hem Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik değerleri hem de Dünya Sağlık Teşkilatı standartlarına uygun olduğunu vurguladı.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.