pendik escort bayan
ak

Arçelik Aş Karbon Saydamlık Projesinde "Birinci Ligde"

25.10.2016 - 16:33, Güncelleme: 25.10.2016 - 16:33
 

Arçelik Aş Karbon Saydamlık Projesinde "Birinci Ligde"

Arçelik AŞ. dünyada Karbon Saydamlık Projesinde en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı listeye girdi- Şirket, Dünya İklim Değişikliği Konferansları özel sektör panellerinde Türkiye’yi temsil etti

İSTANBUL (AA) - Arçelik AŞ. dünyada Karbon Saydamlık Projesinde (CDP) en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı "The A List: The CDP Climate Performance Leadership Index 2016"ya girmeye hak kazandı. Arçelik açıklamasına göre, şirket, ekonomik, sosyal ve çevresel etki alanıyla ilgili çalışmalarını somut örnekler ve hedeflerle ortaya koyarak, bu alandaki öncülüğünü pekiştiriyor."Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın" vizyonu doğrultusunda çevre dostu ürünleri ve üretim faaliyetleri ile Arçelik, karbon emisyonu salımını en aza indirmek için yaptığı çalışmalarla, dünyada CDP’de en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı "The A List: The CDP Climate Performance Leadership Index 2016"ya ikinci kez girmeye hak kazandı. Arçelik, sektöründe bu yıl da listeye girmeyi başaran tek Türk şirketi oldu. Dünyanın en büyük iklim değişikliği girişimi olan CDP’ye 2012 yılından bu yana katılan Arçelik, CDP’de her yıl üst üste ödüller aldı. Arçelik'in bu listeye girmesine belirlediği iklim değişikliği uzun vadeli hedefleri arasında yer alan sıfır emisyon hedefi, yeşil enerji kullanımına geçiş, karbon fiyatlandırma faaliyetleri ve ürün lojistiği emisyonlarının dış kuruluşlarca denetlenmesi ve belgelendirilmesi çalışmaları önemli katkı sağladı. - Arçelik ortaklıklarla geleceğe sahip çıkıyorAçıklamada paylaşılan bilgilere göre, iklim değişikliğinin neden olduğu riskler ve yarattığı yeni fırsatlar konusunu stratejik planlarının parçası haline getiren şirket, Türkiye İklim Platformu'na üye. Arçelik, konu hakkında farkındalığı artırmayı amaçlayan "2°C Bildirisi"ni 2011’de imzaladı. Dünya İklim Değişikliği Konferansları’na 2011 yılından bu yana üst düzey katılım sağlayarak özel sektör adına panellerde yer alarak Türkiye’yi temsil etti. Dünya Bankası ve IFC’nin Washington’da düzenlediği "İklim Hareketi ve Yeşil Rekabetçilik" etkinliğinde iklim değişikliği alanında gerçekleştirdiği çalışmaları tüm dünya ile paylaştı. Arçelik BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde de 3 yıldır yer alırken, MSCI Global Sürdürülebilirlik Endeks Serilerinde de sektöründeki en yüksek seviye olan AAA notuna sahip.
Arçelik AŞ. dünyada Karbon Saydamlık Projesinde en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı listeye girdi- Şirket, Dünya İklim Değişikliği Konferansları özel sektör panellerinde Türkiye’yi temsil etti

İSTANBUL (AA) - Arçelik AŞ. dünyada Karbon Saydamlık Projesinde (CDP) en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı "The A List: The CDP Climate Performance Leadership Index 2016"ya girmeye hak kazandı.

Arçelik açıklamasına göre, şirket, ekonomik, sosyal ve çevresel etki alanıyla ilgili çalışmalarını somut örnekler ve hedeflerle ortaya koyarak, bu alandaki öncülüğünü pekiştiriyor.

"Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın" vizyonu doğrultusunda çevre dostu ürünleri ve üretim faaliyetleri ile Arçelik, karbon emisyonu salımını en aza indirmek için yaptığı çalışmalarla, dünyada CDP’de en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı "The A List: The CDP Climate Performance Leadership Index 2016"ya ikinci kez girmeye hak kazandı.

Arçelik, sektöründe bu yıl da listeye girmeyi başaran tek Türk şirketi oldu.

Dünyanın en büyük iklim değişikliği girişimi olan CDP’ye 2012 yılından bu yana katılan Arçelik, CDP’de her yıl üst üste ödüller aldı.

Arçelik'in bu listeye girmesine belirlediği iklim değişikliği uzun vadeli hedefleri arasında yer alan sıfır emisyon hedefi, yeşil enerji kullanımına geçiş, karbon fiyatlandırma faaliyetleri ve ürün lojistiği emisyonlarının dış kuruluşlarca denetlenmesi ve belgelendirilmesi çalışmaları önemli katkı sağladı.


- Arçelik ortaklıklarla geleceğe sahip çıkıyor


Açıklamada paylaşılan bilgilere göre, iklim değişikliğinin neden olduğu riskler ve yarattığı yeni fırsatlar konusunu stratejik planlarının parçası haline getiren şirket, Türkiye İklim Platformu'na üye.

Arçelik, konu hakkında farkındalığı artırmayı amaçlayan "2°C Bildirisi"ni 2011’de imzaladı. Dünya İklim Değişikliği Konferansları’na 2011 yılından bu yana üst düzey katılım sağlayarak özel sektör adına panellerde yer alarak Türkiye’yi temsil etti.

Dünya Bankası ve IFC’nin Washington’da düzenlediği "İklim Hareketi ve Yeşil Rekabetçilik" etkinliğinde iklim değişikliği alanında gerçekleştirdiği çalışmaları tüm dünya ile paylaştı.

Arçelik BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde de 3 yıldır yer alırken, MSCI Global Sürdürülebilirlik Endeks Serilerinde de sektöründeki en yüksek seviye olan AAA notuna sahip.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.