pendik escort bayan
ak

Arakan'da Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

30.08.2017 - 14:48, Güncelleme: 30.08.2017 - 14:48
 

Arakan'da Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri, yaptıkları basın açıklamasıyla Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara şiddet ve katliamı...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri, yaptıkları basın açıklamasıyla Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara şiddet ve katliamı kınadı. Memur-Sen Yozgat İl Binasında düzenlenen basın açıklamasını sivil toplum kuruluşları adına Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kenan Şerefli yaptı.Şerefli, Arakan’da zulüm ve insanlık trajedisinin yaşandığını belirterek, evrensel emperyalizmin Myanmarlı Müslümanlara on yıllardır baskı ve şiddet uygulayan uzak doğu kolu, evinden, yurdundan sürüp servetlerini yağma, topraklarını talan ettiği insanları, acımasız bir şekilde katlettiğini söyledi. Bütün insanlığın gözleri önünde hiçbir hak, hukuk, adalet ve etik ilkelere itibar etmeksizin işlenen kitlesel cürüm ve cinayetlere başta BM olmak üzere devletler, siyasetçiler, aydınlar, sanatçılar, gazeteciler, sivil toplum örgütleri özetle bütün dünyanın sessiz kaldığını anlatan Şerefli, "Arakanlı Müslümanlara bir an önce yardım eli uzatılması gerekiyor. Daha önce Filistin’de, Gazze’de, Bosna’da ve halen süren Irak, Suriye işgallerinde görüldüğü üzere insanlık yok olmuştur. Neredeyse bütün katliamlara maruz bırakılanların 'Müslüman' olmaları, evrensel haksızlık, zulüm ve işkencelere karşı gösterilen betondan sessizlik ve duyarsızlığın bilinçli bir tercih olduğunu göstermektedir." dedi. Şerefli, şunları kaydetti:"Acı ve işkencelere maruz bırakılan kardeşlerimize biz Müslümanların duyarsız kalması da anlaşılır gibi değildir. Bir an önce, kendimize dönerek, kim ve ne olduğumuzun bilincini yeniden kuşanarak, kardeşlik duygularıyla silkinip Arakanlı kardeşlerimize elimizi uzatmak zorundayız. Yapılan, haksızlığa, zulme, sömürüye asla rıza göstermeyeceğiz. Gittiğimiz her yerde, bulunduğumuz her platformda mazlum ve Müslümanların meselelerini gündeme taşıyacak, insanlık vicdanını uyandıracağız. Türkiye’de etkili ve yetkili herkesi, sınırları ve sınıfları aşan aidiyet ve kardeşlik duygularımızı hatırlayarak bu zulmü durdurmak, kalıcı barışı sağlamak için ellerinden gelen tüm gayreti göstermeye çağırıyoruz."
YOZGAT (AA) - Yozgat'ta sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri, yaptıkları basın açıklamasıyla Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara şiddet ve katliamı...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri, yaptıkları basın açıklamasıyla Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara şiddet ve katliamı kınadı.

Memur-Sen Yozgat İl Binasında düzenlenen basın açıklamasını sivil toplum kuruluşları adına Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kenan Şerefli yaptı.

Şerefli, Arakan’da zulüm ve insanlık trajedisinin yaşandığını belirterek, evrensel emperyalizmin Myanmarlı Müslümanlara on yıllardır baskı ve şiddet uygulayan uzak doğu kolu, evinden, yurdundan sürüp servetlerini yağma, topraklarını talan ettiği insanları, acımasız bir şekilde katlettiğini söyledi.

Bütün insanlığın gözleri önünde hiçbir hak, hukuk, adalet ve etik ilkelere itibar etmeksizin işlenen kitlesel cürüm ve cinayetlere başta BM olmak üzere devletler, siyasetçiler, aydınlar, sanatçılar, gazeteciler, sivil toplum örgütleri özetle bütün dünyanın sessiz kaldığını anlatan Şerefli, "Arakanlı Müslümanlara bir an önce yardım eli uzatılması gerekiyor. Daha önce Filistin’de, Gazze’de, Bosna’da ve halen süren Irak, Suriye işgallerinde görüldüğü üzere insanlık yok olmuştur. Neredeyse bütün katliamlara maruz bırakılanların 'Müslüman' olmaları, evrensel haksızlık, zulüm ve işkencelere karşı gösterilen betondan sessizlik ve duyarsızlığın bilinçli bir tercih olduğunu göstermektedir." dedi.

Şerefli, şunları kaydetti:

"Acı ve işkencelere maruz bırakılan kardeşlerimize biz Müslümanların duyarsız kalması da anlaşılır gibi değildir. Bir an önce, kendimize dönerek, kim ve ne olduğumuzun bilincini yeniden kuşanarak, kardeşlik duygularıyla silkinip Arakanlı kardeşlerimize elimizi uzatmak zorundayız. Yapılan, haksızlığa, zulme, sömürüye asla rıza göstermeyeceğiz. Gittiğimiz her yerde, bulunduğumuz her platformda mazlum ve Müslümanların meselelerini gündeme taşıyacak, insanlık vicdanını uyandıracağız. Türkiye’de etkili ve yetkili herkesi, sınırları ve sınıfları aşan aidiyet ve kardeşlik duygularımızı hatırlayarak bu zulmü durdurmak, kalıcı barışı sağlamak için ellerinden gelen tüm gayreti göstermeye çağırıyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.