pendik escort bayan
ak

Araçlarını Süsleyerek Kadına Şiddete "Hayır" Dediler

24.11.2017 - 14:38, Güncelleme: 24.11.2017 - 14:38
 

Araçlarını Süsleyerek Kadına Şiddete "Hayır" Dediler

Çankırı'da "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır" etkinliğine çok sayıda kişi araçlarını süsleyerek katıldı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır" etkinliği düzenlendi.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından eski 100. Yıl Yetiştirme Yurdu'nun önünde düzenlenen etkinliğe, araçlarını süsleyip "kadına şiddete karşı buradayım de" yapıştırılmış afişlerle çok sayıda kişi katıldı.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Bedriye Karakoç, Türk toplumunda kadının saygın bir yeri olduğunu söyledi.Tarih boyunca kadınların birçok kahramanlık örneği sergilediğini belirten Karakoç, "Atatürk, kadınlarımızın medeni, siyasal ve sosyal haklarına kavuşması gerektiğine inanıyordu. Türk kadınının bu durumunu Atatürk’ün 'Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar gayret gösterdim, diyemez' sözü en güzel şekilde ifade eder." diye konuştu.Günümüzde kadına yönelik şiddetin yaygın olmasının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu vurgulayan Karakoç, şöyle devam etti:"Bizim medeniyetimiz ve inanç değerlerimizde şiddetin yeri yok ve kadına yönelik şiddet asla mazur gösterilemez. Şiddet, ne biçimde olursa olsun kadınların hayatına korku ve güvensizliği sokmakta, temel hak ve özgürlüklerini kullanmalarını engellemektedir. Özellikle aile içi şiddet, yaygınlığı tam olarak bilinemeyen, aile mahremiyetinin bir unsuru olarak görülerek gizlenen, bu sebeple de mücadele edilmesi ve önlenmesi güç bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır."Konuşmanın ardından programa katılan kadınlarla fotoğraf çektirildi.
Çankırı'da "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır" etkinliğine çok sayıda kişi araçlarını süsleyerek katıldı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır" etkinliği düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından eski 100. Yıl Yetiştirme Yurdu'nun önünde düzenlenen etkinliğe, araçlarını süsleyip "kadına şiddete karşı buradayım de" yapıştırılmış afişlerle çok sayıda kişi katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Bedriye Karakoç, Türk toplumunda kadının saygın bir yeri olduğunu söyledi.

Tarih boyunca kadınların birçok kahramanlık örneği sergilediğini belirten Karakoç, "Atatürk, kadınlarımızın medeni, siyasal ve sosyal haklarına kavuşması gerektiğine inanıyordu. Türk kadınının bu durumunu Atatürk’ün 'Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar gayret gösterdim, diyemez' sözü en güzel şekilde ifade eder." diye konuştu.

Günümüzde kadına yönelik şiddetin yaygın olmasının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu vurgulayan Karakoç, şöyle devam etti:

"Bizim medeniyetimiz ve inanç değerlerimizde şiddetin yeri yok ve kadına yönelik şiddet asla mazur gösterilemez. Şiddet, ne biçimde olursa olsun kadınların hayatına korku ve güvensizliği sokmakta, temel hak ve özgürlüklerini kullanmalarını engellemektedir. Özellikle aile içi şiddet, yaygınlığı tam olarak bilinemeyen, aile mahremiyetinin bir unsuru olarak görülerek gizlenen, bu sebeple de mücadele edilmesi ve önlenmesi güç bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır."

Konuşmanın ardından programa katılan kadınlarla fotoğraf çektirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.