pendik escort bayan
ak

"Aracı Şehirler Mewa Bölgesel Forumu" Toplantısı

21.09.2017 - 17:08, Güncelleme: 21.09.2017 - 17:08
 

"Aracı Şehirler Mewa Bölgesel Forumu" Toplantısı

UCLG Aracı Şehirler Forumu Koordinatörü Oussidhoum:- "Sürdürülebilirliği şehir yapısında uygulamamız lazım. Şehirler olmadan küresel anlamda planlama yapamayız"

NEVŞEHİR (AA) - Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Aracı Şehirler Forumu Koordinatörü Firdaous Oussidhoum, "Sürdürülebilirliği şehir yapısında uygulamamız lazım. Şehirler olmadan küresel anlamda planlama yapamayız." dedi.Oussidhoum, Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu" toplantısının ikinci oturumunda, insanlığın kendine özgü değerlerden uzaklaşmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.Gelişmiş ülkelere gitmek amacıyla canlarını ortaya koyup göç edenlerin kendi topraklarında yaşaması için yerel yöneticilerin yeni değerler oluşturması gerektiğini vurgulayan Oussidhoum, şehirlerin dışarıda tutulduğu küresel anlamdaki hiçbir planlamanın sonuç vermeyeceğine inandığını söyledi."Önümüzdeki 20 yılda dünyada beşeri kalkınma ile 'Ne tür bir dünyada yaşamak istiyoruz' sorusu çok önemli olacak." ifadesini kullanan Oussidhoum, şöyle devam etti:"Yani nasıl bir manzara olacak? Birçok insan Afrika'dan Avrupa'ya kaçmaya, göç etmeye çalışıyor. Bu problemi tabii ki birçok ülke biliyor, Türkiye de bu problemle karşı karşıya. Göçmenler küçük botlara bindikleri zaman ölebileceklerini biliyor, yine de bu yolu deniyor, hatta bunun için para ödüyor. Haberlerde görüyoruz, her gün bu şekilde insanlar denizde boğuluyor. Bir filozofun sözünü söylemek istiyorum, 'İnsanlık varoluş eksikliğinden değil değer eksikliğinden muzdarip.' Dolayısıyla belediye başkanları, yerel yöneticiler bu anlamda önemli bir rol üstleniyor. Bu tür göçmenlere memleketlerinde başka bir değer sunulsaydı belki bu yolculuğa çıkmayacaklardı. Sürdürülebilirliği şehir yapısında uygulamamız lazım. Şehirler olmadan küresel anlamda planlama yapamayız."UCLG Genel Sekreter Yardımcısı Emilia Saiz ise dünyada demokrasi krizi yaşandığını belirtti.Saiz, insanların birbirleriyle nasıl yaşaması gerektiği konusunun medeniyetler düzeyinde yeniden ele alınması, kentleşmenin sadece simge yapılarla ilgili olmadığının uluslararası kuruluşlara anlatılabilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
UCLG Aracı Şehirler Forumu Koordinatörü Oussidhoum:- "Sürdürülebilirliği şehir yapısında uygulamamız lazım. Şehirler olmadan küresel anlamda planlama yapamayız"

NEVŞEHİR (AA) - Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Aracı Şehirler Forumu Koordinatörü Firdaous Oussidhoum, "Sürdürülebilirliği şehir yapısında uygulamamız lazım. Şehirler olmadan küresel anlamda planlama yapamayız." dedi.

Oussidhoum, Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu" toplantısının ikinci oturumunda, insanlığın kendine özgü değerlerden uzaklaşmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Gelişmiş ülkelere gitmek amacıyla canlarını ortaya koyup göç edenlerin kendi topraklarında yaşaması için yerel yöneticilerin yeni değerler oluşturması gerektiğini vurgulayan Oussidhoum, şehirlerin dışarıda tutulduğu küresel anlamdaki hiçbir planlamanın sonuç vermeyeceğine inandığını söyledi.

"Önümüzdeki 20 yılda dünyada beşeri kalkınma ile 'Ne tür bir dünyada yaşamak istiyoruz' sorusu çok önemli olacak." ifadesini kullanan Oussidhoum, şöyle devam etti:

"Yani nasıl bir manzara olacak? Birçok insan Afrika'dan Avrupa'ya kaçmaya, göç etmeye çalışıyor. Bu problemi tabii ki birçok ülke biliyor, Türkiye de bu problemle karşı karşıya. Göçmenler küçük botlara bindikleri zaman ölebileceklerini biliyor, yine de bu yolu deniyor, hatta bunun için para ödüyor. Haberlerde görüyoruz, her gün bu şekilde insanlar denizde boğuluyor. Bir filozofun sözünü söylemek istiyorum, 'İnsanlık varoluş eksikliğinden değil değer eksikliğinden muzdarip.' Dolayısıyla belediye başkanları, yerel yöneticiler bu anlamda önemli bir rol üstleniyor. Bu tür göçmenlere memleketlerinde başka bir değer sunulsaydı belki bu yolculuğa çıkmayacaklardı. Sürdürülebilirliği şehir yapısında uygulamamız lazım. Şehirler olmadan küresel anlamda planlama yapamayız."

UCLG Genel Sekreter Yardımcısı Emilia Saiz ise dünyada demokrasi krizi yaşandığını belirtti.

Saiz, insanların birbirleriyle nasıl yaşaması gerektiği konusunun medeniyetler düzeyinde yeniden ele alınması, kentleşmenin sadece simge yapılarla ilgili olmadığının uluslararası kuruluşlara anlatılabilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.