pendik escort bayan
ak

Ar-ge Sanayi Akademi Buluşması

Spor 06.09.2016 - 13:18, Güncelleme: 06.09.2016 - 13:18
 

Ar-ge Sanayi Akademi Buluşması

Yeni iş birliği fırsatlarının araştırılması ve bölgede teknolojik değerlerin oluşturulması amacıyla 23 teknokentten 65 Ar-Ge firması Kayseri'de sanayicilerle bir araya geldi

KAYSERİ (AA) - TÜBİTAK Marmara Teknokent ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle "Ar-Ge Sanayi Akademi Buluşması" etkinliği düzenlendi.Nuh Naci Yazgan Üniversitesindeki etkinlikte, 23 teknokentten 65 Ar-Ge firması Kayseri'de yeni iş birliği fırsatlarının araştırılması ve bölgede teknolojik değerlerin oluşturulması amacıyla sanayicilerle bir araya geldi.TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Orhan Çömlek, etkinliğin ilkini Gaziantep'te düzenlediklerini, ikincisini de Kayseri'de gerçekleştirdiklerini söyledi.Gaziantep'teki programda 49 iş görüşmesi yapıldığını ve 3 ortaklık çıktığını anlatan Çömlek, "Bugün 23 teknokentten 65 Ar-Ge firması ve 3 teknoloji transfer ofisimiz buraya katılıyor. Kayseri'den çok daha fazla ve katma değeri yüksek iş görüşmeleri ve ortaklık çıkacağına inanıyorum. Bir sonraki programı da İzmir'de gerçekleştireceğiz." diye konuştu.Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da rekabet koşullarında teknoloji geliştirmenin işletmeler açısından kaçınılmaz hale geldiğini vurguladı. Teknoloji dünyasının her geçen gün değişen, gelişen ve insanlığın hizmetine sunduğu buluşlarıyla sessiz ve sürekli hareket halinde olduğunu ifade eden Nursaçan, şöyle konuştu:"Şüphesiz yüksek teknolojiyi bugünkü durumuna getiren, bu alanda söz sahibi ülkelerin yıllardır sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarıdır. Teknolojiyi elinde barındıran bu sayede gelişmiş bir sanayiye sahip olan bu ülkeler üçüncü dünya ülkelerini kendilerine daha bağımlı hale getirmektedir. Ülkemizin bu gelişmiş ülkeler arasında yer alabilmek için teknolojiyi geliştirmeye şiddetle ihtiyacı vardır. Türkiye'nin bu ülkelerle rekabet edebilmesi ve ekonomik açıdan tam bağımsız olabilmesinin yolu Ar-Ge'den geçmektedir. Firmalar, bütçelerinin büyük bir kısmını Ar-Ge'ye ayırmakta. Ar-Ge, toplumların, ülkelerin yaşam kalitesini dert edinir. Sanayici ve akademisyen arasında karşılıklı güvene dayalı bir ilişki kurulmalıdır. Akademisyenler, bilimsel verilerini sanayicimizle paylaşmalıdır."Vali Süleyman Kamçı da Erciyes Üniversitesi bünyesindeki Erciyes Teknopark'ın 5 bina ve bir teknoloji transfer ofisiyle sanayicilere hizmet verdiğini anımsattı.Konuşmaların ardından Ar-Ge firmalarının temsilcileri, iş adamalarıyla görüştü.
Yeni iş birliği fırsatlarının araştırılması ve bölgede teknolojik değerlerin oluşturulması amacıyla 23 teknokentten 65 Ar-Ge firması Kayseri'de sanayicilerle bir araya geldi

KAYSERİ (AA) - TÜBİTAK Marmara Teknokent ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle "Ar-Ge Sanayi Akademi Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesindeki etkinlikte, 23 teknokentten 65 Ar-Ge firması Kayseri'de yeni iş birliği fırsatlarının araştırılması ve bölgede teknolojik değerlerin oluşturulması amacıyla sanayicilerle bir araya geldi.

TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Orhan Çömlek, etkinliğin ilkini Gaziantep'te düzenlediklerini, ikincisini de Kayseri'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gaziantep'teki programda 49 iş görüşmesi yapıldığını ve 3 ortaklık çıktığını anlatan Çömlek, "Bugün 23 teknokentten 65 Ar-Ge firması ve 3 teknoloji transfer ofisimiz buraya katılıyor. Kayseri'den çok daha fazla ve katma değeri yüksek iş görüşmeleri ve ortaklık çıkacağına inanıyorum. Bir sonraki programı da İzmir'de gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da rekabet koşullarında teknoloji geliştirmenin işletmeler açısından kaçınılmaz hale geldiğini vurguladı.

Teknoloji dünyasının her geçen gün değişen, gelişen ve insanlığın hizmetine sunduğu buluşlarıyla sessiz ve sürekli hareket halinde olduğunu ifade eden Nursaçan, şöyle konuştu:

"Şüphesiz yüksek teknolojiyi bugünkü durumuna getiren, bu alanda söz sahibi ülkelerin yıllardır sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarıdır. Teknolojiyi elinde barındıran bu sayede gelişmiş bir sanayiye sahip olan bu ülkeler üçüncü dünya ülkelerini kendilerine daha bağımlı hale getirmektedir. Ülkemizin bu gelişmiş ülkeler arasında yer alabilmek için teknolojiyi geliştirmeye şiddetle ihtiyacı vardır. Türkiye'nin bu ülkelerle rekabet edebilmesi ve ekonomik açıdan tam bağımsız olabilmesinin yolu Ar-Ge'den geçmektedir. Firmalar, bütçelerinin büyük bir kısmını Ar-Ge'ye ayırmakta. Ar-Ge, toplumların, ülkelerin yaşam kalitesini dert edinir. Sanayici ve akademisyen arasında karşılıklı güvene dayalı bir ilişki kurulmalıdır. Akademisyenler, bilimsel verilerini sanayicimizle paylaşmalıdır."

Vali Süleyman Kamçı da Erciyes Üniversitesi bünyesindeki Erciyes Teknopark'ın 5 bina ve bir teknoloji transfer ofisiyle sanayicilere hizmet verdiğini anımsattı.

Konuşmaların ardından Ar-Ge firmalarının temsilcileri, iş adamalarıyla görüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.