pendik escort bayan
ak

Annesinden Öğrendiği Tarif Geçim Kapısı Oldu

21.11.2017 - 10:08, Güncelleme: 21.11.2017 - 10:08
 

Annesinden Öğrendiği Tarif Geçim Kapısı Oldu

ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde trafik kazası geçirdikten sonra bir süre işsiz kalan Alaaddin Özkan, annesinden öğrendiği bazlama tarifiyle...

ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde trafik kazası geçirdikten sonra bir süre işsiz kalan Alaaddin Özkan, annesinden öğrendiği bazlama tarifiyle geçimini sağlıyor. Bir fabrikada işçi olarak çalıştığı dönemde trafik kazası geçiren 40 yaşındaki Alaaddin Özkan, bir süre sonra sağlık problemleri nedeniyle işsiz kalınca çocukluk yıllarında annesinin yaptığı bazlamalardan esinlenerek, eşinin de desteğiyle bazlama yapıp satmaya karar verdi. Bazlama yapabilmek için annesine giden ve tarifi öğrenen Özkan, günde ortalama 40 bazlama yapıp satmaya başladığı işinde kendisini geliştirdi.Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işini severek yaptığını ve geç de olsa mutluluğu yakaladığını söyledi. İşi öğrendikçe bazlamanın yanında tandır böreği, baklava, gözleme, erişte gibi ürünlerde yapıp satmaya başladıklarını anlatan Özkan, şunları kaydetti:"Çocukluğunuzdan bazı hatıralar kalır ya aklınızda. Benim de çocukluk dönemlerimde annemin bazlamaları aklıma geldi. Eşime tereyağı sürerek bazlamaları nasıl yediğimizi anlatıyordum. Bu sırada eşim bazlama yapıp satmamızı önerdi. Daha sonra bu fikrimizi anneme söyledik. Annem işin püf noktalarını bize öğretti. Böylece eşim ve çocuğumla bu işe başladık. Çok şükür şimdi işimiz iyi. Hem geçimimizi yapıyoruz hem de borçlarımızı ödemeye başladık."- "Gıda mühendisi olacağım"Babasının ekonomik sorunları nedeniyle okulu bırakıp açıktan okumaya başladığını söyleyen Erhan Özkan ise "Babam kaza yaptıktan sonra iş bulamadığı için birlikte bu işe girdik. Bu işte yardımım olması için okulu bırakmak zorunda kaldım. Şimdi açık öğretimde okuyorum. Bu işi ilerletip durumumuzu düzelttikten sonra okuluma devam edeceğim. İnşallah ileride gıda mühendisi olacağım." ifadesini kullandı. Eşiyle sırt sırta verip bazlama yapmaya başladıklarını aktaran Meryem Özkan’da, ilk aylarda zorlansalar da daha sonra işe alıştıklarını kaydetti.
ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde trafik kazası geçirdikten sonra bir süre işsiz kalan Alaaddin Özkan, annesinden öğrendiği bazlama tarifiyle...

ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde trafik kazası geçirdikten sonra bir süre işsiz kalan Alaaddin Özkan, annesinden öğrendiği bazlama tarifiyle geçimini sağlıyor.

Bir fabrikada işçi olarak çalıştığı dönemde trafik kazası geçiren 40 yaşındaki Alaaddin Özkan, bir süre sonra sağlık problemleri nedeniyle işsiz kalınca çocukluk yıllarında annesinin yaptığı bazlamalardan esinlenerek, eşinin de desteğiyle bazlama yapıp satmaya karar verdi.

Bazlama yapabilmek için annesine giden ve tarifi öğrenen Özkan, günde ortalama 40 bazlama yapıp satmaya başladığı işinde kendisini geliştirdi.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işini severek yaptığını ve geç de olsa mutluluğu yakaladığını söyledi.

İşi öğrendikçe bazlamanın yanında tandır böreği, baklava, gözleme, erişte gibi ürünlerde yapıp satmaya başladıklarını anlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Çocukluğunuzdan bazı hatıralar kalır ya aklınızda. Benim de çocukluk dönemlerimde annemin bazlamaları aklıma geldi. Eşime tereyağı sürerek bazlamaları nasıl yediğimizi anlatıyordum. Bu sırada eşim bazlama yapıp satmamızı önerdi. Daha sonra bu fikrimizi anneme söyledik. Annem işin püf noktalarını bize öğretti. Böylece eşim ve çocuğumla bu işe başladık. Çok şükür şimdi işimiz iyi. Hem geçimimizi yapıyoruz hem de borçlarımızı ödemeye başladık."

- "Gıda mühendisi olacağım"

Babasının ekonomik sorunları nedeniyle okulu bırakıp açıktan okumaya başladığını söyleyen Erhan Özkan ise "Babam kaza yaptıktan sonra iş bulamadığı için birlikte bu işe girdik. Bu işte yardımım olması için okulu bırakmak zorunda kaldım. Şimdi açık öğretimde okuyorum. Bu işi ilerletip durumumuzu düzelttikten sonra okuluma devam edeceğim. İnşallah ileride gıda mühendisi olacağım." ifadesini kullandı.

Eşiyle sırt sırta verip bazlama yapmaya başladıklarını aktaran Meryem Özkan’da, ilk aylarda zorlansalar da daha sonra işe alıştıklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.