pendik escort bayan
ak

Ankara'dan Kırgızistan'a Doğrudan Uçuş Hazırlığı

Spor 18.10.2018 - 15:03, Güncelleme: 18.10.2018 - 15:03
 

Ankara'dan Kırgızistan'a Doğrudan Uçuş Hazırlığı

Türkiye ile Kırgızistan arasında haftalık uçuş sayısına 18 frekans ilave edilmesini, Ankara'dan Bişkek'e uçuşların başlatılmasını ve 7 turistik şehirden Kırgızistan'a havayolu bağlantısı kurulmasını içeren anlaşma imzalandı

ANKARA (AA) - Türkiye ile Kırgızistan arasında haftalık uçuş sayısına 18 frekans ilave edilmesini, Ankara'dan Bişkek'e uçuşların başlatılmasını ve 7 turistik şehirden Kırgızistan'a havayolu bağlantısı kurulmasını içeren anlaşmaya imza atıldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye ile Kırgızistan arasında 16-17 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilen ikili sivil havacılık müzakereleri kapsamında, bakanlıklar düzeyinde "İşbirliği Mutabakat Zaptı" ile sivil havacılık otoriteleri düzeyinde mevcut uçuş haklarını revize eden yeni bir mutabakat zaptının imzalandığı belirtildi. Görüşmelerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylül ayında yaptığı Kırgızistan ziyaretinde ülkeler arasında belirlenen iş birliği yol haritası ve 4. Türkiye-Kırgızistan İşbirliği Konseyi Toplantısı'nda alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, temaslar sırasında hava ulaştırma ilişkileri, sivil havacılık alanındaki mevcut iş birliğinin güçlendirilmesi ve profesyonel havacılık personelleri için eğitim verilmesi konularının ele alındığı bildirildi. Açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Kırgızistan Ulaştırma ve Yollar Bakan Yardımcısı Zhenishbek Nogoibaev tarafından hava ulaştırma ve sivil havacılık alanlarındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve devamını sağlayacak mutabakat zaptının imzalandığı kaydedildi.- Ankara-Bişkek hattında doğrudan uçuş Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ve Kırgız Sivil Havacılık Kurumu Başkan Yardımcısı Bakyt Dzhunushaliev tarafından imzalanan anlaşmayla da iki ülke arasındaki haftalık uçuş sayısına 18 frekans daha eklenerek 31'den 49'a çıkarıldığı belirtilen açıklamada, Ankara ve Bişkek arasında uçuş gerçekleştirilmesi konusunda da mutabakatın sağlandığı vurgulandı.Açıklamada, mutabakat zaptıyla Türkiye'nin turistik bölgelerinden Kırgızistan'a uçak seferlerinin yapılabilmesinin karara bağlandığı ifade edildi. Bu çerçevede, Antalya, Alanya, Dalaman, Bodrum, Samsun, Kapadokya ve Gaziantep'ten Bişkek'e kısıtlama olmaksızın tarifeli seferler gerçekleştirilmesine olanak tanındığı bildirildi. Kırgızistan heyetinin İstanbul Yeni Havalimanı'na ziyarette bulunarak, proje için Türkiye'yi tebrik ettiği de belirtildi.
Türkiye ile Kırgızistan arasında haftalık uçuş sayısına 18 frekans ilave edilmesini, Ankara'dan Bişkek'e uçuşların başlatılmasını ve 7 turistik şehirden Kırgızistan'a havayolu bağlantısı kurulmasını içeren anlaşma imzalandı

ANKARA (AA) - Türkiye ile Kırgızistan arasında haftalık uçuş sayısına 18 frekans ilave edilmesini, Ankara'dan Bişkek'e uçuşların başlatılmasını ve 7 turistik şehirden Kırgızistan'a havayolu bağlantısı kurulmasını içeren anlaşmaya imza atıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye ile Kırgızistan arasında 16-17 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilen ikili sivil havacılık müzakereleri kapsamında, bakanlıklar düzeyinde "İşbirliği Mutabakat Zaptı" ile sivil havacılık otoriteleri düzeyinde mevcut uçuş haklarını revize eden yeni bir mutabakat zaptının imzalandığı belirtildi.

Görüşmelerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylül ayında yaptığı Kırgızistan ziyaretinde ülkeler arasında belirlenen iş birliği yol haritası ve 4. Türkiye-Kırgızistan İşbirliği Konseyi Toplantısı'nda alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, temaslar sırasında hava ulaştırma ilişkileri, sivil havacılık alanındaki mevcut iş birliğinin güçlendirilmesi ve profesyonel havacılık personelleri için eğitim verilmesi konularının ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Kırgızistan Ulaştırma ve Yollar Bakan Yardımcısı Zhenishbek Nogoibaev tarafından hava ulaştırma ve sivil havacılık alanlarındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve devamını sağlayacak mutabakat zaptının imzalandığı kaydedildi.

- Ankara-Bişkek hattında doğrudan uçuş

Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ve Kırgız Sivil Havacılık Kurumu Başkan Yardımcısı Bakyt Dzhunushaliev tarafından imzalanan anlaşmayla da iki ülke arasındaki haftalık uçuş sayısına 18 frekans daha eklenerek 31'den 49'a çıkarıldığı belirtilen açıklamada, Ankara ve Bişkek arasında uçuş gerçekleştirilmesi konusunda da mutabakatın sağlandığı vurgulandı.

Açıklamada, mutabakat zaptıyla Türkiye'nin turistik bölgelerinden Kırgızistan'a uçak seferlerinin yapılabilmesinin karara bağlandığı ifade edildi. Bu çerçevede, Antalya, Alanya, Dalaman, Bodrum, Samsun, Kapadokya ve Gaziantep'ten Bişkek'e kısıtlama olmaksızın tarifeli seferler gerçekleştirilmesine olanak tanındığı bildirildi.

Kırgızistan heyetinin İstanbul Yeni Havalimanı'na ziyarette bulunarak, proje için Türkiye'yi tebrik ettiği de belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.