pendik escort bayan
ak

Ankara'daki saldırıda ölen HDP'li Saygın Sivas'ta toprağa verildi

16.10.2015 - 21:03, Güncelleme: 16.10.2015 - 21:03
 

Ankara'daki saldırıda ölen HDP'li Saygın Sivas'ta toprağa verildi

ANKARA'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren HDP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi 56 yaşındaki Ziya Saygın, memleketi Sivas'ın Düzova...

ANKARA'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren HDP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi 56 yaşındaki Ziya Saygın, memleketi Sivas'ın Düzova köyünde son yolculuğuna uğurlandı.Ankara'da meydana gelen ve 97 kişinin öldüğü terör saldırısında yaşamını yitiren evli ve iki çocuk babası boya ustası Ziya Saygın'ın cenazesi, dün akşam memleketi Sivas'ın merkeze bağlı Düzova köyüne getirildi. Düzova Köyü Cemevi'nde Saygın için sabah cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerinin temsilcileri ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan HDP Gebze İlçe Eş Başkanı Mehmet Zeri Üren, 15 yıldır tanıdığı Ziya Saygın ile cop yediklerini, gaz yediklerini ve çok darbeler aldıklarını belirterek bunlara rağmen dimdik ayakta durduklarını ifade etti. Babalarının da, dedelerinin de bu topraklarda rahat edemediğini ve dolayısıyla kendilerinin de rahat edemeyeceğini iddia eden Üren, "Cumhuriyet denen bu ilginç sistem tekçidir. Anadolu'daki dilleri, kimlikleri, inançları yok ettiler. Alevi halkımızdan, Süryanı halkımızdan, Ermeni halkımızdan aldığı vergileri Diyanete yatırdılar. Diyanet de Osmanlı'dan kalma bir kültür olduğu için maalesef böyle tekçi bir sistemle devam ediyoruz. Dolasıyla ben şehitlerimizi saygıyla anıyorum" dedi.Eğitim-Sen Genel Merkezi Kadın Sekreteri Ebru Yiğit ise, "Suruç'ta, Diyarbakır'da, Adana'da, Roboski'de, Ankara'da katlederek bitiremediniz bizi. Ve yine katlederek bitiremeyeceksiniz mesajını vermek istiyoruz. Bu devlet katletmeye alışkın, biz de bu devlet tarafından katledilmeye alışkınız. Yüzyıllardır katlediliyoruz. Evet Alevi olduğumuz için katlediliyoruz, Kürt olduğumuz için, devrimici olduğumuz için, barış istediğimiz için katlediliyoruz. Çünkü bu devlet tekçi bir devlet" dedi."BABA SESİMİ DUYUYOR MUSUN?"Konuşmaların ardından "Ziya yoldaş ölümsüzdür', "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı. Daha sonra Saygın'ın cenazesi omuzlara alınarak cemevinden çıkarıldı. Cenaze namazı öncesi Ziya Saygın'ın oğlu Taylan ile kızı Dilan, babalarının tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Lise öğrencisi Dilan Saygın tabuta sarılarak "Baba sesimi duymuyor musun? Uyansana. Duy sesimi" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Ziya Saygın'ın cenazesi traktöre konularak köy mezarlığa götürdü. Saygın'ın cenazesi burada gözyaşları arasında toprağa verildi.Olayda ölen Ziya Saygın'ın Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çalıştığı, ailesinin ise Adana'da yaşadığı öğrenildi.FOTOĞRAFLI
ANKARA'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren HDP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi 56 yaşındaki Ziya Saygın, memleketi Sivas'ın Düzova...

ANKARA'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren HDP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi 56 yaşındaki Ziya Saygın, memleketi Sivas'ın Düzova köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'da meydana gelen ve 97 kişinin öldüğü terör saldırısında yaşamını yitiren evli ve iki çocuk babası boya ustası Ziya Saygın'ın cenazesi, dün akşam memleketi Sivas'ın merkeze bağlı Düzova köyüne getirildi. Düzova Köyü Cemevi'nde Saygın için sabah cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerinin temsilcileri ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan HDP Gebze İlçe Eş Başkanı Mehmet Zeri Üren, 15 yıldır tanıdığı Ziya Saygın ile cop yediklerini, gaz yediklerini ve çok darbeler aldıklarını belirterek bunlara rağmen dimdik ayakta durduklarını ifade etti. Babalarının da, dedelerinin de bu topraklarda rahat edemediğini ve dolayısıyla kendilerinin de rahat edemeyeceğini iddia eden Üren, "Cumhuriyet denen bu ilginç sistem tekçidir. Anadolu'daki dilleri, kimlikleri, inançları yok ettiler. Alevi halkımızdan, Süryanı halkımızdan, Ermeni halkımızdan aldığı vergileri Diyanete yatırdılar. Diyanet de Osmanlı'dan kalma bir kültür olduğu için maalesef böyle tekçi bir sistemle devam ediyoruz. Dolasıyla ben şehitlerimizi saygıyla anıyorum" dedi.

Eğitim-Sen Genel Merkezi Kadın Sekreteri Ebru Yiğit ise, "Suruç'ta, Diyarbakır'da, Adana'da, Roboski'de, Ankara'da katlederek bitiremediniz bizi. Ve yine katlederek bitiremeyeceksiniz mesajını vermek istiyoruz. Bu devlet katletmeye alışkın, biz de bu devlet tarafından katledilmeye alışkınız. Yüzyıllardır katlediliyoruz. Evet Alevi olduğumuz için katlediliyoruz, Kürt olduğumuz için, devrimici olduğumuz için, barış istediğimiz için katlediliyoruz. Çünkü bu devlet tekçi bir devlet" dedi.

"BABA SESİMİ DUYUYOR MUSUN?"

Konuşmaların ardından "Ziya yoldaş ölümsüzdür', "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı. Daha sonra Saygın'ın cenazesi omuzlara alınarak cemevinden çıkarıldı. Cenaze namazı öncesi Ziya Saygın'ın oğlu Taylan ile kızı Dilan, babalarının tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Lise öğrencisi Dilan Saygın tabuta sarılarak "Baba sesimi duymuyor musun? Uyansana. Duy sesimi" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Ziya Saygın'ın cenazesi traktöre konularak köy mezarlığa götürdü. Saygın'ın cenazesi burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olayda ölen Ziya Saygın'ın Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çalıştığı, ailesinin ise Adana'da yaşadığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Ankara'daki saldırıda ölen HDP'li Saygın Sivas'ta toprağa verildi

Ankara'daki saldırıda ölen HDP'li Saygın Sivas'ta toprağa verildi

Ankara'daki saldırıda ölen HDP'li Saygın Sivas'ta toprağa verildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.