pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Ankara'da Sivas Günleri başlıyor

24.11.2016 - 21:42, Güncelleme: 24.11.2016 - 21:42
 

Ankara'da Sivas Günleri başlıyor

Âşıkları, halk oyunları, kangal köpekleri, cilt hastalıklarına şifa olan balıkları, yöresel tatları ile Sivas Günleri Ankara'da başlıyor.

Âşıkları, halk oyunları, kangal köpekleri, cilt hastalıklarına şifa olan balıkları, yöresel tatları ile Sivas Günleri Ankara'da başlıyor.Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir kültürünü, tarihini, sanatını daha yakından tanıtmak için 1 ile 4 Aralık 2016 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'ne geliyor. Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) ve Ruan Fuarcılık'ca düzenlenen etkinlik dört gün sürecek.Ankara'da bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Sivas Günleri için geri sayım başladı. Birçok el sanatını, şehrin kendine has lezzetlerini Ankaralıların beğenisine sunacak olan Sivas Günleri ün salmış Kangal köpeğinin yanı sıra, cilt hastalıklarını tedavi eden balıklarını ve dünyada tek olan fazla kaburgası bulunan koyununu tanıtacak.Âşık Veysel anılacakÂşık Veysel Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneğinin de stand açacağı etkinlikte aşıkları ile ün salmış olan şehir bu toprakların gördüğü en önemli halk ozanlarından Âşık Veysel'i Cengiz Özkan'ın sesiyle anılacak.Yörede hala devam eden bu kültürün şimdiki temsilcilerinin atışmalarının da yer alacağı etkinlikte bölgeye özgü halk oyunları oynanacak, Semah gösterileri gerçekleşecek. Sivas'ın önemli bir değeri olan Zara'lı Halil, Ender Balkır'ın sesi ile anılacak.Yöre kültürünü daha yakından anlatmak için Sivas kına gecelerinin bir temsili de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Âşıkları, halk oyunları, kangal köpekleri, cilt hastalıklarına şifa olan balıkları, yöresel tatları ile Sivas Günleri Ankara'da başlıyor.

Âşıkları, halk oyunları, kangal köpekleri, cilt hastalıklarına şifa olan balıkları, yöresel tatları ile Sivas Günleri Ankara'da başlıyor.

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir kültürünü, tarihini, sanatını daha yakından tanıtmak için 1 ile 4 Aralık 2016 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'ne geliyor. Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) ve Ruan Fuarcılık'ca düzenlenen etkinlik dört gün sürecek.

Ankara'da bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Sivas Günleri için geri sayım başladı.

Birçok el sanatını, şehrin kendine has lezzetlerini Ankaralıların beğenisine sunacak olan Sivas Günleri ün salmış Kangal köpeğinin yanı sıra, cilt hastalıklarını tedavi eden balıklarını ve dünyada tek olan fazla kaburgası bulunan koyununu tanıtacak.

Âşık Veysel anılacak

Âşık Veysel Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneğinin de stand açacağı etkinlikte aşıkları ile ün salmış olan şehir bu toprakların gördüğü en önemli halk ozanlarından Âşık Veysel'i Cengiz Özkan'ın sesiyle anılacak.

Yörede hala devam eden bu kültürün şimdiki temsilcilerinin atışmalarının da yer alacağı etkinlikte bölgeye özgü halk oyunları oynanacak, Semah gösterileri gerçekleşecek. Sivas'ın önemli bir değeri olan Zara'lı Halil, Ender Balkır'ın sesi ile anılacak.

Yöre kültürünü daha yakından anlatmak için Sivas kına gecelerinin bir temsili de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

ankarada-sivas-gunleri.jpg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.