pendik escort bayan
ak

"Ankara Şiir Şöleni" Ortaöğretim Finali

17.05.2017 - 15:28, Güncelleme: 17.05.2017 - 15:28
 

"Ankara Şiir Şöleni" Ortaöğretim Finali

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Ankara Şiir Şöleni"nin ortaöğretim il finali, Altındağ Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapıldı

ANKARA (AA) - Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi iş birliğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Ankara Şiir Şöleni"nin ortaöğretim il finali, Altındağ Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapıldı.Törene katılan Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya, şiirin, varlığın ve birliğin tesisinde en önemli araç olduğunu, insanların dostluk ve vefalarını şiir vesilesiyle anlattıklarını belirterek, etkinliği birlik ve beraberlik tohumlarının kalplere ekildiği bir şölen olarak gördüğünü ifade etti.Yalçınkaya, kendi medeniyetinin köklerinin bilincinde, bütün insanlığın muhatap aldığı ve bütün insanlığı muhatap alan öz güvene sahip gençler yetiştirme noktasında bu tür etkinliklerin önemine işaret ederek, kültürel motifler küreselleşmenin muhtelif lisanıyla güçlendirildiği takdirde mukayeseli bir üstünlük tesis edilebileceğini kaydetti.Etkinliğin, gençlerin kendi kültürlerini, dil ve kültür ürünlerini bilerek yetişmesine büyük katkı sağladığını söyleyen Yalçınkaya, "Kardeşliğin, kaderdeşliğin, kadirşinaslığın bağları şiir ile daha güçlü hale gelir. Daha milli düşünecek olursak Malazgirt'te mukadderat, Mekke'de mukaddesat, Orhun'da çağlar açan kutlu mesaj şiir ile daha iyi menzile ulaşır. Bağlamanın sesi, neyin üflemesi, davulun şenliği şiir ile çok daha iyi vücut bulur." diye konuştu.Daha önce ilkokul ve ortaokul finalleri yapılan etkinliğin son gününde Ankara'nın 25 ilçesinden ortaöğretim öğrencileri yarıştı. Ortaöğretim il finalinde, ilçe birincisi öğrenciler, okudukları şiirlerle performanslarını sergiledi.Jüri üyeliğini, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, şair ve araştırmacı yazar Şaban Abak ve radyo programı yapımcısı ve sunucusu Zeynep Köşker'in yaptığı finalde, Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi'nden İsa Taşdemir, Erdem Bayazıt'ın "Sürüp Gelen Çağlardan" şiiri ile birinci, Hasanoğlan Fen Lisesi'nden Tuğçe Özbek, Necip Fazıl Kısakürek'in "Canım İstanbul" şiiri ile ikinci, Esenevler Anadolu Lisesi'nden Onur Eker, Yavuz Bülent Bakiler'in "Şaşırdım Kaldım İşte" şiiri ile üçüncü oldu.Finalde dereceye giren öğrencilere ödülleri, 25 Mayıs'ta düzenlenecek törenle verilecek.
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Ankara Şiir Şöleni"nin ortaöğretim il finali, Altındağ Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapıldı

ANKARA (AA) - Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi iş birliğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Ankara Şiir Şöleni"nin ortaöğretim il finali, Altındağ Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Törene katılan Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya, şiirin, varlığın ve birliğin tesisinde en önemli araç olduğunu, insanların dostluk ve vefalarını şiir vesilesiyle anlattıklarını belirterek, etkinliği birlik ve beraberlik tohumlarının kalplere ekildiği bir şölen olarak gördüğünü ifade etti.

Yalçınkaya, kendi medeniyetinin köklerinin bilincinde, bütün insanlığın muhatap aldığı ve bütün insanlığı muhatap alan öz güvene sahip gençler yetiştirme noktasında bu tür etkinliklerin önemine işaret ederek, kültürel motifler küreselleşmenin muhtelif lisanıyla güçlendirildiği takdirde mukayeseli bir üstünlük tesis edilebileceğini kaydetti.

Etkinliğin, gençlerin kendi kültürlerini, dil ve kültür ürünlerini bilerek yetişmesine büyük katkı sağladığını söyleyen Yalçınkaya, "Kardeşliğin, kaderdeşliğin, kadirşinaslığın bağları şiir ile daha güçlü hale gelir. Daha milli düşünecek olursak Malazgirt'te mukadderat, Mekke'de mukaddesat, Orhun'da çağlar açan kutlu mesaj şiir ile daha iyi menzile ulaşır. Bağlamanın sesi, neyin üflemesi, davulun şenliği şiir ile çok daha iyi vücut bulur." diye konuştu.

Daha önce ilkokul ve ortaokul finalleri yapılan etkinliğin son gününde Ankara'nın 25 ilçesinden ortaöğretim öğrencileri yarıştı. Ortaöğretim il finalinde, ilçe birincisi öğrenciler, okudukları şiirlerle performanslarını sergiledi.

Jüri üyeliğini, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, şair ve araştırmacı yazar Şaban Abak ve radyo programı yapımcısı ve sunucusu Zeynep Köşker'in yaptığı finalde, Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi'nden İsa Taşdemir, Erdem Bayazıt'ın "Sürüp Gelen Çağlardan" şiiri ile birinci, Hasanoğlan Fen Lisesi'nden Tuğçe Özbek, Necip Fazıl Kısakürek'in "Canım İstanbul" şiiri ile ikinci, Esenevler Anadolu Lisesi'nden Onur Eker, Yavuz Bülent Bakiler'in "Şaşırdım Kaldım İşte" şiiri ile üçüncü oldu.

Finalde dereceye giren öğrencilere ödülleri, 25 Mayıs'ta düzenlenecek törenle verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.