pendik escort bayan
ak

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi Çalışmaları

20.01.2017 - 11:23, Güncelleme: 20.01.2017 - 11:23
 

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi Çalışmaları

Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi" çalışmalarının hava koşullarının elverişli olması halinde iki ay içinde tamamlanacağı bildirildi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi" çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde iki ay içinde tamamlanacağı bildirildi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akarpınar Üstün'ün çalışmalara ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.Ankara Kalesi meydanındaki çalışmalarının devam ettiğini, çalışmaların tamamlanması konusundaki gecikmenin kendileriyle ilgisi olmadığını belirten Üstün, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebi üzerine projede yenileme yapıldığını, bu nedenle de gecikmeler yaşandığını kaydetti.Üstün, "Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi" çalışmaları kapsamında, kale önündeki 4 bin metrekarelik alanın zemininin yenileneceği ve tarihi dokuya uygun bir meydan düzenlemesi yapıldığı bilgisini verdi.Kale önündeki zeminin, çevre sokaklarda uygulanan zeminle bütünleşeceğine değinen Üstün, çalışmalarda hava koşullarının etkili olacağını vurgulayarak, "En kısa süre içinde kale önündeki düzenlemelerimiz tamamlandığında, bölge yine eski cazibesine ve güzelliğine kavuşacak. Ankara'nın simgesi olan kale, eski zamanlarda olduğu gibi yine turizmin göz bebeği olacak." ifadelerini kullandı.Üstün, hava koşullarının elverişli olması halinde iki ay içinde çalışmaların tamamlanacağını bildirdi.Sur dibindeki kuruyemişçilerin geçici olarak kaldırıldığını, yeni satış yerlerinin tarihi dokuya uygun yapıldığını belirten Üstün, kalede araç ve yaya trafiğinin rahatlaması için de düzenlemeler yapıldığına dikkati çekti.Üstün, şu bilgilere yer verdi:"Meydanda asfalt zemin tamamen sökülerek beton atıldı. Kuruyemiş dükkanlarının yapılacağı alanda hafriyat çalışmaları hızla tamamlanarak uygulamalarına başlandı. Proje kapsamında, bölgedeki trafik düzenlemesi yeniden ele alınacak. Yaya öncelikli bir proje üzerinde çalışıyoruz. Kaldırılan 8 kuruyemiş dükkanı ve taksi durağı, meydandaki yaya ve araç trafiğini etkilemeyecek şekilde, tarihe uygun silüete uygun yapılacak yerlere taşınacak. Yenihayat İlkokulu karşısındaki eski pazar yerine yapılacak 41 araçlık otopark, en kısa sürede Ankaralılara hizmet vermeye başlayacak."
Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi" çalışmalarının hava koşullarının elverişli olması halinde iki ay içinde tamamlanacağı bildirildi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi" çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde iki ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akarpınar Üstün'ün çalışmalara ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.Ankara Kalesi meydanındaki çalışmalarının devam ettiğini, çalışmaların tamamlanması konusundaki gecikmenin kendileriyle ilgisi olmadığını belirten Üstün, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebi üzerine projede yenileme yapıldığını, bu nedenle de gecikmeler yaşandığını kaydetti.

Üstün, "Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi" çalışmaları kapsamında, kale önündeki 4 bin metrekarelik alanın zemininin yenileneceği ve tarihi dokuya uygun bir meydan düzenlemesi yapıldığı bilgisini verdi.

Kale önündeki zeminin, çevre sokaklarda uygulanan zeminle bütünleşeceğine değinen Üstün, çalışmalarda hava koşullarının etkili olacağını vurgulayarak, "En kısa süre içinde kale önündeki düzenlemelerimiz tamamlandığında, bölge yine eski cazibesine ve güzelliğine kavuşacak. Ankara'nın simgesi olan kale, eski zamanlarda olduğu gibi yine turizmin göz bebeği olacak." ifadelerini kullandı.

Üstün, hava koşullarının elverişli olması halinde iki ay içinde çalışmaların tamamlanacağını bildirdi.

Sur dibindeki kuruyemişçilerin geçici olarak kaldırıldığını, yeni satış yerlerinin tarihi dokuya uygun yapıldığını belirten Üstün, kalede araç ve yaya trafiğinin rahatlaması için de düzenlemeler yapıldığına dikkati çekti.

Üstün, şu bilgilere yer verdi:

"Meydanda asfalt zemin tamamen sökülerek beton atıldı. Kuruyemiş dükkanlarının yapılacağı alanda hafriyat çalışmaları hızla tamamlanarak uygulamalarına başlandı. Proje kapsamında, bölgedeki trafik düzenlemesi yeniden ele alınacak. Yaya öncelikli bir proje üzerinde çalışıyoruz. Kaldırılan 8 kuruyemiş dükkanı ve taksi durağı, meydandaki yaya ve araç trafiğini etkilemeyecek şekilde, tarihe uygun silüete uygun yapılacak yerlere taşınacak. Yenihayat İlkokulu karşısındaki eski pazar yerine yapılacak 41 araçlık otopark, en kısa sürede Ankaralılara hizmet vermeye başlayacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.