pendik escort bayan
ak

Ankara İtfaiyesinden Tatile Çıkacaklara Uyarı

09.06.2017 - 13:48, Güncelleme: 09.06.2017 - 13:48
 

Ankara İtfaiyesinden Tatile Çıkacaklara Uyarı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, tatile çıkma hazırlığı yapan Başkentlileri, yangın ve su baskınlarına karşı...

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, tatile çıkma hazırlığı yapan Başkentlileri, yangın ve su baskınlarına karşı gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, yaptığı yazılı açıklamada, bazı vatandaşların, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim yılının sona ermesiyle birlikte tatile çıkma hazırlığı yaptığını belirtti.Vatandaşların tatile gitmeden önce yangın ve su baskınlarına karşı gerekli önlemleri alması gerektiğini vurgulayan Sipahi, "Tatil dönüşü evinizle ilgili kötü bir sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız, tatile çıkmadan önce basit ama gerekli tedbirleri almayı ihmal etmeyin." uyarısında bulundu.Sipahi, yangınların en önemli nedeninin ihmal ve tedbirsizlik olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:"Yangınlar, çoğunlukla kolay fakat ihmal edilen önlemlerin alınmaması sonucu ortaya çıkıyor. Basit önlemler, çoğu zaman yangın tehlikesini tümüyle ortadan kaldırır. Bazen de olası bir yangının en az zararla atlatılmasına yardımcı olur. Vatandaşların tatile çıkarken evlerde kullanılan tüm elektrikli aletleri prizden çıkartması, elektrik akımını şalterden kesmesi gerekiyor. Doğalgaz ve tüp gaz kaynaklarını da vanalarından kapatmaları can ve mal güvenliği açısından önemli. Diğer bir önemli nokta da su musluklarının kontrolü. Su baskınıyla karşılaşmamak için açık ve arızalı musluk bırakılmamasına da dikkat edilmesi gerekiyor."Yangına ilk müdahalenin önemine dikkat çeken Sipahi, konut, iş yeri ve motorlu araçlarda standartlara uygun yangın söndürme tüpünün bulundurulması gerektiğini belirtti.
ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, tatile çıkma hazırlığı yapan Başkentlileri, yangın ve su baskınlarına karşı...

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, tatile çıkma hazırlığı yapan Başkentlileri, yangın ve su baskınlarına karşı gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, yaptığı yazılı açıklamada, bazı vatandaşların, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim yılının sona ermesiyle birlikte tatile çıkma hazırlığı yaptığını belirtti.

Vatandaşların tatile gitmeden önce yangın ve su baskınlarına karşı gerekli önlemleri alması gerektiğini vurgulayan Sipahi, "Tatil dönüşü evinizle ilgili kötü bir sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız, tatile çıkmadan önce basit ama gerekli tedbirleri almayı ihmal etmeyin." uyarısında bulundu.

Sipahi, yangınların en önemli nedeninin ihmal ve tedbirsizlik olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yangınlar, çoğunlukla kolay fakat ihmal edilen önlemlerin alınmaması sonucu ortaya çıkıyor. Basit önlemler, çoğu zaman yangın tehlikesini tümüyle ortadan kaldırır. Bazen de olası bir yangının en az zararla atlatılmasına yardımcı olur. Vatandaşların tatile çıkarken evlerde kullanılan tüm elektrikli aletleri prizden çıkartması, elektrik akımını şalterden kesmesi gerekiyor. Doğalgaz ve tüp gaz kaynaklarını da vanalarından kapatmaları can ve mal güvenliği açısından önemli. Diğer bir önemli nokta da su musluklarının kontrolü. Su baskınıyla karşılaşmamak için açık ve arızalı musluk bırakılmamasına da dikkat edilmesi gerekiyor."

Yangına ilk müdahalenin önemine dikkat çeken Sipahi, konut, iş yeri ve motorlu araçlarda standartlara uygun yangın söndürme tüpünün bulundurulması gerektiğini belirtti.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.