pendik escort bayan
ak

Ankara Büyükşehir Belediyesinden 158 Bin Aileye Yardım Eli

27.01.2017 - 11:43, Güncelleme: 27.01.2017 - 11:43
 

Ankara Büyükşehir Belediyesinden 158 Bin Aileye Yardım Eli

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 158 bin ihtiyaç sahibi aileye yardım elini uzattı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı...

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 158 bin ihtiyaç sahibi aileye yardım elini uzattı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi aileler için 1997 yılında başlatılan gıda ve temizlik malzemesi yardımları, her yıl olduğu gibi 2016'da da tüm hızıyla devam etti. 2016 yılında 158 bin ihtiyaç sahibi aileye yardım eli uzatıldı.Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, maddi durumu yetersiz aileler için bu yardım paketlerinin büyük önem taşıdığını belirterek, bugüne kadar 1 milyon 684 bin 878 aileye yardım ulaştırıldığını bildirdi.Bir takımı 62,5 kilo ağırlığında 5 paket halinde olmak üzere bir yılda 300 bin takım gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulunduklarını belirten yetkililer, bugüne kadar 4 milyon 658 bin 650 takım gıda ve temizlik malzemesi yardım yaptıklarını ifade etti.Sosyal yardımlar, Ankara il sınırlarında yaşayan ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yoksulluk sınırı altında olan vatandaşlara, belli kriterler değerlendirildikten sonra, elden yapılıyor. Yardım almak isteyen vatandaşlar, nüfus cüzdanı ve fakirlik ilmühaberi ile Etlik Osmanlı İş Merkezi, Çubuk ve Sincan’daki başvuru merkezlerinden birine şahsen başvuru yapıyor. Şahsen başvuramayacak durumda olan engelli, yatalak ya da yaşlıların kayıtları, görevli personel tarafından evinde alınıyor. Başvuru sahiplerinin formları doldurmasından sonra, SGK ve aile beyanı için nüfus taraması yapılıyor ve sonuçların ardından, bilgi işlem sistemine kesin kayıt giriliyor.Elektronik sisteme dahil olan başvuru sahibinin bundan sonraki tüm aşamalarda değerlendirmeleri dijital ortamda toplanıyor. Değerlendirme kriterlerine göre, başvuru sahibine puan veriliyor. Evdeki okuyan/okumayan çocuk durumu, kiracılık, engellilik, anne veya babanın olmaması, doğal afete uğrama, şehit ailesi veya gazi olmak, ailede askerlik yapan birisinin bulunup bulunmaması gibi konular üzerinden yapılan hesaplama sonucunda, başvuru sahibinin gerekli puanı alması halinde, yerinde incelemeye geçiliyor.- Başvurular yeri̇nde inceleniyorYerinde inceleme memurları, her gün sistemin ikametgah bilgilerine göre düzenlediği adreslere giderek, gerekli araştırmaları yapıyor. Memurların verdiği olura göre de başvuru sahibi yardım almaya hak kazanıyor.Bir sonraki aşamada da yardım almaya hak kazanan adreslere BELSO soğuk hava depolarından çıkan kamyonlarla sırasıyla dağıtımlar başlıyor. Paketlenmiş kolilerle, çaydan sabuna, reçelden peynire kadar birçok malzeme vatandaşa ulaştırılıyor.
ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 158 bin ihtiyaç sahibi aileye yardım elini uzattı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı...

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 158 bin ihtiyaç sahibi aileye yardım elini uzattı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi aileler için 1997 yılında başlatılan gıda ve temizlik malzemesi yardımları, her yıl olduğu gibi 2016'da da tüm hızıyla devam etti. 2016 yılında 158 bin ihtiyaç sahibi aileye yardım eli uzatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, maddi durumu yetersiz aileler için bu yardım paketlerinin büyük önem taşıdığını belirterek, bugüne kadar 1 milyon 684 bin 878 aileye yardım ulaştırıldığını bildirdi.

Bir takımı 62,5 kilo ağırlığında 5 paket halinde olmak üzere bir yılda 300 bin takım gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulunduklarını belirten yetkililer, bugüne kadar 4 milyon 658 bin 650 takım gıda ve temizlik malzemesi yardım yaptıklarını ifade etti.

Sosyal yardımlar, Ankara il sınırlarında yaşayan ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yoksulluk sınırı altında olan vatandaşlara, belli kriterler değerlendirildikten sonra, elden yapılıyor.

Yardım almak isteyen vatandaşlar, nüfus cüzdanı ve fakirlik ilmühaberi ile Etlik Osmanlı İş Merkezi, Çubuk ve Sincan’daki başvuru merkezlerinden birine şahsen başvuru yapıyor. Şahsen başvuramayacak durumda olan engelli, yatalak ya da yaşlıların kayıtları, görevli personel tarafından evinde alınıyor.

Başvuru sahiplerinin formları doldurmasından sonra, SGK ve aile beyanı için nüfus taraması yapılıyor ve sonuçların ardından, bilgi işlem sistemine kesin kayıt giriliyor.

Elektronik sisteme dahil olan başvuru sahibinin bundan sonraki tüm aşamalarda değerlendirmeleri dijital ortamda toplanıyor.

Değerlendirme kriterlerine göre, başvuru sahibine puan veriliyor. Evdeki okuyan/okumayan çocuk durumu, kiracılık, engellilik, anne veya babanın olmaması, doğal afete uğrama, şehit ailesi veya gazi olmak, ailede askerlik yapan birisinin bulunup bulunmaması gibi konular üzerinden yapılan hesaplama sonucunda, başvuru sahibinin gerekli puanı alması halinde, yerinde incelemeye geçiliyor.

- Başvurular yeri̇nde inceleniyor

Yerinde inceleme memurları, her gün sistemin ikametgah bilgilerine göre düzenlediği adreslere giderek, gerekli araştırmaları yapıyor. Memurların verdiği olura göre de başvuru sahibi yardım almaya hak kazanıyor.

Bir sonraki aşamada da yardım almaya hak kazanan adreslere BELSO soğuk hava depolarından çıkan kamyonlarla sırasıyla dağıtımlar başlıyor. Paketlenmiş kolilerle, çaydan sabuna, reçelden peynire kadar birçok malzeme vatandaşa ulaştırılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.