pendik escort bayan
ak

Anestezi Teknikeri, Ustaya Kızınca Pastacı Oldu

Siyaset 26.06.2018 - 10:03, Güncelleme: 26.06.2018 - 10:03
 

Anestezi Teknikeri, Ustaya Kızınca Pastacı Oldu

Eskişehir'de, anestezi teknikerliğinde mutlu olamadığını anlayınca aile şirketinin başına geçen 28 yaşındaki Elif Tümer, müşterilerden eleştiri alan ustaya kızınca kolları sıvayıp mutfağa girdi- İşletme sahibi Elif Tümer: "Anestezi teknikerliğini sevemedi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, anestezi teknikerliğinde mutlu olamadığını anlayınca aile şirketinin başına geçen 28 yaşındaki Elif Tümer, müşterilerden eleştiri alan ustasına kızınca pastacı oldu.Türkiye genelinde 286 şubesi olan bir kafenin isim hakkını satın aldıkları işletmeyi yöneten Tümer, ustaları lezzetli pasta yapamadığı için müşterilerden şikayet gelince mutfağa kendi girdi."Doğum günü, evlilik yıl dönümü" gibi özel günler için herhangi bir kalıp kullanmadan, el işçiliğiyle pasta yapan Tümer, müşterilerine kendilerini özel hissetmeleri için 3 boyutlu yaş pasta imal ediyor.Elif Tümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce başladığı pastacılık serüvenine, önceleri ailesinin sıcak bakmadığını dile getirerek, "Başkent Üniversitesi anestezi teknikerliği mezunuyum. Anestezi teknikerliğini sevemedim. Aile şirketimizin başına geçtim. İşletmemizde çalışan ustaya tat konusunda kızdım, 'Ben daha iyi yapabilirim' dedim. Mutfağa girdim ve hayallerimi pastalaştırdım." diye konuştu.- "Ağabeyime kavurmalı yumurta pastası yaptım"Aykırı pastalar yapmayı sevdiğini söyleyen Tümer, şöyle konuştu:"Bir gün ağabeyime pastacılığı yapabildiğimi ispatlamak istedim. Ağabeyimin genellikle ne yediğini çalışan arkadaşlarımıza sordum. Kavurmalı yumurtayı çok sevdiğini öğrendim. Sahandan tutun da yumurtası, kavurması, ekmeği, soğanı, domatesi, biberi, hepsini pastadan yaptım. Gördüğünde gözlerine inanamamıştı. Onun sevdiği bir şeyden pasta yapmış olmam etkileyici oldu. Sonra müşterilerime de bu fikri sundum. 'Sevdiğinizi ne mutlu eder?' sorusu. Bir ailenin çocuğu günlerdir teknoloji projesi çalışması yapıyormuş. Projeyi anlattılar. Pastadan projesini yaptım. Bu sonsuz bir eylem. Hayal ediyorum ve yapıyorum. Sosyal medyada 'Sonsuz Tatlar Atölyesi' adında bir sayfam var. O sayfa vesilesiyle bugüne kadar 500 pasta yapıp sattım."Tümer, yakın zamanda ev hanımlarının da bu tarz işlere yöneldiğini dile getirerek, "Kadınlar isterse her işi başarır. Ev hanımlarının sosyal medyadaki pasta çalışmalarını görüyorum ve çok mutlu oluyorum. Pasta yapmak için çok pahalı ürünler almaya lüzum yok. Sağlıklı, zararsız ürünlerle yapılmalı. Fakat bu bir yetenek işi. Eğer el becerisi yoksa altın bile kullansak hoş olmuyor." diye konuştu.- "Son sözü tatlı söyler"Eğitim öğretim yılı içinde okullara hem işletmeci hem de bir pasta şefi olarak seminerlere gittiğini aktaran Tümer, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Çocuklara akıllarda kalan lezzeti anlatmaya çalışıyorum. Evet, çok geniş, güzel bir Osmanlı mutfağımız var. Çok başarılı şefler, aşçılar var. Düşünün. Bir sofradasınız, tüm yemekler en iyi ustaların ellerinden çıkmış. Yemek bittiğinde en son servis edilen ürün tatlıdır. Tatlı gelince sofrada sohbet başlar. Bu yüzden de akılda, damakta kalan tatlı olur. Yani son sözü tatlı söyler. İnsanları bayıltmaktansa damaklarında lezzet bırakmayı tercih ettim ben de."Tümer, gelecek hedefinin iyi bir pasta ustası olmak ve ülke geneline hitap etmek olduğunu söyledi.
Eskişehir'de, anestezi teknikerliğinde mutlu olamadığını anlayınca aile şirketinin başına geçen 28 yaşındaki Elif Tümer, müşterilerden eleştiri alan ustaya kızınca kolları sıvayıp mutfağa girdi- İşletme sahibi Elif Tümer: "Anestezi teknikerliğini sevemedi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, anestezi teknikerliğinde mutlu olamadığını anlayınca aile şirketinin başına geçen 28 yaşındaki Elif Tümer, müşterilerden eleştiri alan ustasına kızınca pastacı oldu.

Türkiye genelinde 286 şubesi olan bir kafenin isim hakkını satın aldıkları işletmeyi yöneten Tümer, ustaları lezzetli pasta yapamadığı için müşterilerden şikayet gelince mutfağa kendi girdi.

"Doğum günü, evlilik yıl dönümü" gibi özel günler için herhangi bir kalıp kullanmadan, el işçiliğiyle pasta yapan Tümer, müşterilerine kendilerini özel hissetmeleri için 3 boyutlu yaş pasta imal ediyor.

Elif Tümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce başladığı pastacılık serüvenine, önceleri ailesinin sıcak bakmadığını dile getirerek, "Başkent Üniversitesi anestezi teknikerliği mezunuyum. Anestezi teknikerliğini sevemedim. Aile şirketimizin başına geçtim. İşletmemizde çalışan ustaya tat konusunda kızdım, 'Ben daha iyi yapabilirim' dedim. Mutfağa girdim ve hayallerimi pastalaştırdım." diye konuştu.

- "Ağabeyime kavurmalı yumurta pastası yaptım"

Aykırı pastalar yapmayı sevdiğini söyleyen Tümer, şöyle konuştu:

"Bir gün ağabeyime pastacılığı yapabildiğimi ispatlamak istedim. Ağabeyimin genellikle ne yediğini çalışan arkadaşlarımıza sordum. Kavurmalı yumurtayı çok sevdiğini öğrendim. Sahandan tutun da yumurtası, kavurması, ekmeği, soğanı, domatesi, biberi, hepsini pastadan yaptım. Gördüğünde gözlerine inanamamıştı. Onun sevdiği bir şeyden pasta yapmış olmam etkileyici oldu. Sonra müşterilerime de bu fikri sundum. 'Sevdiğinizi ne mutlu eder?' sorusu. Bir ailenin çocuğu günlerdir teknoloji projesi çalışması yapıyormuş. Projeyi anlattılar. Pastadan projesini yaptım. Bu sonsuz bir eylem. Hayal ediyorum ve yapıyorum. Sosyal medyada 'Sonsuz Tatlar Atölyesi' adında bir sayfam var. O sayfa vesilesiyle bugüne kadar 500 pasta yapıp sattım."

Tümer, yakın zamanda ev hanımlarının da bu tarz işlere yöneldiğini dile getirerek, "Kadınlar isterse her işi başarır. Ev hanımlarının sosyal medyadaki pasta çalışmalarını görüyorum ve çok mutlu oluyorum. Pasta yapmak için çok pahalı ürünler almaya lüzum yok. Sağlıklı, zararsız ürünlerle yapılmalı. Fakat bu bir yetenek işi. Eğer el becerisi yoksa altın bile kullansak hoş olmuyor." diye konuştu.

- "Son sözü tatlı söyler"

Eğitim öğretim yılı içinde okullara hem işletmeci hem de bir pasta şefi olarak seminerlere gittiğini aktaran Tümer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çocuklara akıllarda kalan lezzeti anlatmaya çalışıyorum. Evet, çok geniş, güzel bir Osmanlı mutfağımız var. Çok başarılı şefler, aşçılar var. Düşünün. Bir sofradasınız, tüm yemekler en iyi ustaların ellerinden çıkmış. Yemek bittiğinde en son servis edilen ürün tatlıdır. Tatlı gelince sofrada sohbet başlar. Bu yüzden de akılda, damakta kalan tatlı olur. Yani son sözü tatlı söyler. İnsanları bayıltmaktansa damaklarında lezzet bırakmayı tercih ettim ben de."

Tümer, gelecek hedefinin iyi bir pasta ustası olmak ve ülke geneline hitap etmek olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.