pendik escort bayan
ak

Anaokulu Ve İlkokul Öğrencilerinden Geri Dönüşüm Sergisi

22.05.2017 - 16:28, Güncelleme: 22.05.2017 - 16:28
 

Anaokulu Ve İlkokul Öğrencilerinden Geri Dönüşüm Sergisi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da TOKİ İlkokulu öğrencileri tarafından atık malzemeler kullanılarak oluşturulan "geri dönüşüm" sergisi açıldı.100. Yıl...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da TOKİ İlkokulu öğrencileri tarafından atık malzemeler kullanılarak oluşturulan "geri dönüşüm" sergisi açıldı.100. Yıl Kültür Merkezi'nde açılan sergide, anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin çevrelerinde bulduğu cam ve plastik şişe, araba lastiği, karton kutu gibi atık malzemeleri kullanarak yaptığı çalışmalar sergilendi.İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, insanların doğadaki her şeyi korumak ve muhafaza etmekle görevli olduğunu söyledi.İnsanlık için doğayı korumanın hem ahlaki hem de insani bir sorumluluk olduğunun altını çizen Yazıcı, "Bugün burada okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimizin sene boyunca atık malzemeler kullanarak yaptıkları eserlerin sergisini açıyoruz. Açtığımız bu sergi önemli ve örnek olacak bir sergidir. Bu çalışma öğrencilerimiz için hem çevre bilincinin oluşması hem de farkındalık oluşması açısından büyük bir öneme sahiptir. Ayrıca öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi açısından önemli bir sergidir. Bütün öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve emeği geçenleri kutluyorum." diye konuştu.Okul Müdürü Melek Dulkadir de öğrencilerle birlikte sosyal bir farkındalık yaratmak için geri dönüşüm çalışmaları yaptıklarını söyledi.Sergide 75 öğrenci tarafından atık malzemelerle yapılan 300'den fazla eserin sergilendiğini dile getiren Dulkadir, "Sene başında öğretmenler kurulunda aldığımız karar doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. Günümüzde de dünyanın dengesi için atık materyaller çok önemli olduğu için bunu düşündük. Yapacağımız serginin bir sosyal sorumluluk çalışması olmasına önem verdik. Çevrede bulduğumuz araba lastiklerini boyayarak oturma grubu yaptık, kasadan masa yaptık, pet şişeleri ve cam şişelerden ev dekoru oluşturduk, süt kutularından masa yaptık." diye konuştu.Yaptıkları çalışma sayesinde öğrencilerinin çevreye daha duyarlı olduğunu aktaran Dulkadir, öğrencilerin çöpleri geri dönüşüme kazandırmak için okula getirdiklerini ve bu sayede de çevrenin temizlenmesi için katkı sağladıklarını kaydetti.
ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da TOKİ İlkokulu öğrencileri tarafından atık malzemeler kullanılarak oluşturulan "geri dönüşüm" sergisi açıldı.100. Yıl...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da TOKİ İlkokulu öğrencileri tarafından atık malzemeler kullanılarak oluşturulan "geri dönüşüm" sergisi açıldı.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde açılan sergide, anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin çevrelerinde bulduğu cam ve plastik şişe, araba lastiği, karton kutu gibi atık malzemeleri kullanarak yaptığı çalışmalar sergilendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, insanların doğadaki her şeyi korumak ve muhafaza etmekle görevli olduğunu söyledi.

İnsanlık için doğayı korumanın hem ahlaki hem de insani bir sorumluluk olduğunun altını çizen Yazıcı, "Bugün burada okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimizin sene boyunca atık malzemeler kullanarak yaptıkları eserlerin sergisini açıyoruz. Açtığımız bu sergi önemli ve örnek olacak bir sergidir. Bu çalışma öğrencilerimiz için hem çevre bilincinin oluşması hem de farkındalık oluşması açısından büyük bir öneme sahiptir. Ayrıca öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi açısından önemli bir sergidir. Bütün öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve emeği geçenleri kutluyorum." diye konuştu.

Okul Müdürü Melek Dulkadir de öğrencilerle birlikte sosyal bir farkındalık yaratmak için geri dönüşüm çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Sergide 75 öğrenci tarafından atık malzemelerle yapılan 300'den fazla eserin sergilendiğini dile getiren Dulkadir, "Sene başında öğretmenler kurulunda aldığımız karar doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. Günümüzde de dünyanın dengesi için atık materyaller çok önemli olduğu için bunu düşündük. Yapacağımız serginin bir sosyal sorumluluk çalışması olmasına önem verdik. Çevrede bulduğumuz araba lastiklerini boyayarak oturma grubu yaptık, kasadan masa yaptık, pet şişeleri ve cam şişelerden ev dekoru oluşturduk, süt kutularından masa yaptık." diye konuştu.

Yaptıkları çalışma sayesinde öğrencilerinin çevreye daha duyarlı olduğunu aktaran Dulkadir, öğrencilerin çöpleri geri dönüşüme kazandırmak için okula getirdiklerini ve bu sayede de çevrenin temizlenmesi için katkı sağladıklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.