pendik escort bayan
ak

Altyapı Çalışması Sırasında Tarihi Küp Bulundu

30.11.2016 - 12:08, Güncelleme: 30.11.2016 - 12:08
 

Altyapı Çalışması Sırasında Tarihi Küp Bulundu

Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Yeniyaylacık köyünde altyapı çalışmaları sırasında bulunan küp, müzeye götürüldü

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Yeniyaylacık köyünde altyapı çalışmaları sırasında tarihi küp bulundu.Köyde İl Özel İdaresi ekiplerince yapılan altyapı ve içme suyu kanalı açma çalışması sırasında küp bulunması üzerine, durum Nevşehir Müze Müdürlüğü yetkililerine bildirildi. Teknik ekibin kazı yerine gelmesiyle küpün etrafındaki toprak, iş makinesi yardımıyla açıldı. Çalışmaları izleyen köylülerin içinde altın olmasını beklediği küpten, kum ve bitki kökleri çıktı.Müdürlük yetkilileri, etrafı desenlerle işlenmiş küpün parçalarını bulunduğu yerden çıkararak, incelenmek üzere Nevşehir Müzesine götürdü.Köy muhtarı Nurettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede daha önce de buna benzer tarihi eserler bulunduğunu söyledi.Tesadüfen bulunan küpün boş çıkmasına üzüldüklerini anlatan Yılmaz, "Küp dolu çıksaydı, köyümüze bir spor kompleksi yaptırmayı hedeflemiştik." ifadesini kullandı.
Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Yeniyaylacık köyünde altyapı çalışmaları sırasında bulunan küp, müzeye götürüldü

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Yeniyaylacık köyünde altyapı çalışmaları sırasında tarihi küp bulundu.

Köyde İl Özel İdaresi ekiplerince yapılan altyapı ve içme suyu kanalı açma çalışması sırasında küp bulunması üzerine, durum Nevşehir Müze Müdürlüğü yetkililerine bildirildi.

Teknik ekibin kazı yerine gelmesiyle küpün etrafındaki toprak, iş makinesi yardımıyla açıldı. Çalışmaları izleyen köylülerin içinde altın olmasını beklediği küpten, kum ve bitki kökleri çıktı.

Müdürlük yetkilileri, etrafı desenlerle işlenmiş küpün parçalarını bulunduğu yerden çıkararak, incelenmek üzere Nevşehir Müzesine götürdü.

Köy muhtarı Nurettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede daha önce de buna benzer tarihi eserler bulunduğunu söyledi.

Tesadüfen bulunan küpün boş çıkmasına üzüldüklerini anlatan Yılmaz, "Küp dolu çıksaydı, köyümüze bir spor kompleksi yaptırmayı hedeflemiştik." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.