pendik escort bayan
ak

Altınyayla'ya Almanya'dan Düve Geldi

Spor 31.07.2016 - 09:58, Güncelleme: 31.07.2016 - 09:58
 

Altınyayla'ya Almanya'dan Düve Geldi

SİVAS (AA) - Altınyayla ilçesine "Damızlık Gebe Düve Temini Projesi" kapsamında Almanya'dan ithal edilen 63 düve geldi.Altınyayla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi...

SİVAS (AA) - Altınyayla ilçesine "Damızlık Gebe Düve Temini Projesi" kapsamında Almanya'dan ithal edilen 63 düve geldi.Altınyayla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Altınyayla ve köylerindeki hayvan yetiştiricilerini organize ederek "Damızlık gebe düve temini projesi" başlatıldı.Kooperatif Başkanı Bektaş Karasubaşı, projenin hazırlanıp Sivas Tarım İl Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı süreçlerinin tamamlandığı ve 390 düvenin Almanya'dan ithal edilmesi için izni çıktığını söyledi.Projenin bedelinin 1 milyon 170 bin Euro olduğunu belirten Karasubaşı, "Düvelerin 63'ü iki tır ile ilçemize geldi. Modern ahıra bağlanan bu düveler 21 günlük karantina ve veterinerlik kontrollerinin ardından kura ile kooperatif ortağı çiftçilere dağıtılacak. İlçemizin en önemli gelir kaynağı tarım ve hayvancılık. Kooperatifimizin de ilçe ekonomisine çok büyük bür canlılık kazandıracağına inanıyorum. Aldığımız düvelerin geri kalanı da önümüzdeki süreçte peyderpey gelecek. İlçemize çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.
SİVAS (AA) - Altınyayla ilçesine "Damızlık Gebe Düve Temini Projesi" kapsamında Almanya'dan ithal edilen 63 düve geldi.Altınyayla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi...

SİVAS (AA) - Altınyayla ilçesine "Damızlık Gebe Düve Temini Projesi" kapsamında Almanya'dan ithal edilen 63 düve geldi.

Altınyayla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Altınyayla ve köylerindeki hayvan yetiştiricilerini organize ederek "Damızlık gebe düve temini projesi" başlatıldı.

Kooperatif Başkanı Bektaş Karasubaşı, projenin hazırlanıp Sivas Tarım İl Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı süreçlerinin tamamlandığı ve 390 düvenin Almanya'dan ithal edilmesi için izni çıktığını söyledi.

Projenin bedelinin 1 milyon 170 bin Euro olduğunu belirten Karasubaşı, "Düvelerin 63'ü iki tır ile ilçemize geldi. Modern ahıra bağlanan bu düveler 21 günlük karantina ve veterinerlik kontrollerinin ardından kura ile kooperatif ortağı çiftçilere dağıtılacak. İlçemizin en önemli gelir kaynağı tarım ve hayvancılık. Kooperatifimizin de ilçe ekonomisine çok büyük bür canlılık kazandıracağına inanıyorum. Aldığımız düvelerin geri kalanı da önümüzdeki süreçte peyderpey gelecek. İlçemize çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.