pendik escort bayan
ak

"Altın Elma" Ödülü Başkan Akyürek'e Verildi

29.09.2017 - 15:13, Güncelleme: 29.09.2017 - 15:13
 

"Altın Elma" Ödülü Başkan Akyürek'e Verildi

KONYA (AA) - Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) tarafından verilen "Altın Elma" ödülü, bu yıl Konya Büyükşehir Belediye Başkanı...

KONYA (AA) - Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) tarafından verilen "Altın Elma" ödülü, bu yıl Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e verildi.Derneğe üye 33 ülkenin oluşturduğu kurul tarafından Konya verilmesi kararlaştırılan ödül, ülkesine en faydalı turizm hizmeti veren kişi, belediye ya da organizasyona veriliyor. Kentteki tarihi değerleri ve somut olmayan mirasını korumadaki duyarlılığı nedeniyle ödülü Konya adına Başkan Akyürek aldı.FIJET Yönetim Kurulu Başkanı Tijani Haddad, törende yaptığı konuşmada, 64 yıldır hizmet veren FIJET'in başkanlığını yapmaktan onur duyduğunu söyledi.Günümüzde sürdürülebilir turizmin gerekliliğine yönelik çok ciddi kampanyalar yapıldığına dikkati çeken Haddad, turizmin sonraki nesiller için kalıcı olması gerektiğini belirtti. Haddad, hedeflerinin çevresel kaynakların minimum düzeyde tüketilmesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:"Dünya ekonomisine baktığımızda turizm çok önemli bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor. Dünya'daki gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 10'undan fazlasını ve yine ihracat gelirlerinin yüzde 30'undan fazlasını tek başına turizm oluşturuyor. Turizm diğer endüstrilere kaynaklık ederek gelişmesini sağlıyor. Bölgesel entegrasyonu sağlayarak uluslararası anlayışı katkıda bulunuyor. Ayrıca turizm dünyada toleransın ve hoşgörünün çok önemli bir aktörüdür."Haddad, Birleşmiş Milletler'in 2017 yılını kalkınma için uluslararası sürdürülebilir turizm yılı olarak ilan ettiğini anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Bu durum turizm sektörünün üç saç ayağı olan ekonomi, sosyal ve çevre faktörlerine katkı sağladı. Sürdürülebilir turizmde amacımız dünyayı korumak ve herkes için refahı teşvik sağlamaktır. Yani dünyadaki tüm insanların refahından bahsediyorum. Bunun yanısıra turizm kalıcı ekonomik faaliyetler, uzun vadede yerel, ulusal ve küresel ekonomilere katkıda bulunmalıdır. Bu minvalde sosyal, kültürel yapıya da önem verilmelidir."Başkan Akyürek ise ödüle layık görüldükleri için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Yapılan konuşmaların ardından FIJET Başkanı Haddad, ödülü Başkan Akyürek'e takdim etti.
KONYA (AA) - Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) tarafından verilen "Altın Elma" ödülü, bu yıl Konya Büyükşehir Belediye Başkanı...

KONYA (AA) - Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) tarafından verilen "Altın Elma" ödülü, bu yıl Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e verildi.

Derneğe üye 33 ülkenin oluşturduğu kurul tarafından Konya verilmesi kararlaştırılan ödül, ülkesine en faydalı turizm hizmeti veren kişi, belediye ya da organizasyona veriliyor.

Kentteki tarihi değerleri ve somut olmayan mirasını korumadaki duyarlılığı nedeniyle ödülü Konya adına Başkan Akyürek aldı.

FIJET Yönetim Kurulu Başkanı Tijani Haddad, törende yaptığı konuşmada, 64 yıldır hizmet veren FIJET'in başkanlığını yapmaktan onur duyduğunu söyledi.

Günümüzde sürdürülebilir turizmin gerekliliğine yönelik çok ciddi kampanyalar yapıldığına dikkati çeken Haddad, turizmin sonraki nesiller için kalıcı olması gerektiğini belirtti.

Haddad, hedeflerinin çevresel kaynakların minimum düzeyde tüketilmesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünya ekonomisine baktığımızda turizm çok önemli bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor. Dünya'daki gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 10'undan fazlasını ve yine ihracat gelirlerinin yüzde 30'undan fazlasını tek başına turizm oluşturuyor. Turizm diğer endüstrilere kaynaklık ederek gelişmesini sağlıyor. Bölgesel entegrasyonu sağlayarak uluslararası anlayışı katkıda bulunuyor. Ayrıca turizm dünyada toleransın ve hoşgörünün çok önemli bir aktörüdür."

Haddad, Birleşmiş Milletler'in 2017 yılını kalkınma için uluslararası sürdürülebilir turizm yılı olarak ilan ettiğini anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu durum turizm sektörünün üç saç ayağı olan ekonomi, sosyal ve çevre faktörlerine katkı sağladı. Sürdürülebilir turizmde amacımız dünyayı korumak ve herkes için refahı teşvik sağlamaktır. Yani dünyadaki tüm insanların refahından bahsediyorum. Bunun yanısıra turizm kalıcı ekonomik faaliyetler, uzun vadede yerel, ulusal ve küresel ekonomilere katkıda bulunmalıdır. Bu minvalde sosyal, kültürel yapıya da önem verilmelidir."

Başkan Akyürek ise ödüle layık görüldükleri için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından FIJET Başkanı Haddad, ödülü Başkan Akyürek'e takdim etti.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.